Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Topuklu Efe’ lakaplı Özlem Çerçioğlu Dağyeni’de!

Güncel

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Topuklu Efe’ lakaplı Özlem Çerçioğlu dün köyümüzü ziyaret etti. Büyük sevgi ile karşılandı, bilhassa köy kadınlarımız onu bağrına bastı.

12. ve 13. dönem Aydın milletvekili olarak TBMM’de CHP milletvekili olarak yer almış bir siyasetçimiz olan Özlem Çerçioğlu, 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın ili belediye başkanı seçilmiş, Aydın’ın ilk kadın belediye başkanıdır. Çerçioğlu, 2013 yerel seçimlerinde Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak seçilmiştir.

Aydın Germencik Dağyeni Mahallesi olarak bilinen eski “Dağyeni Köyü” halkı başkanlarına yaptığı hizmetten dolayı, tüm köy halkı ile birlikte teşekkür yemeği verdiler. İlk defa köye gelen Çerçioğlu’na muhtar Hüseyin Efe kısa bir hoş geldin konuşması ile su altyapı çalışması için teşekkür etti ve altyapı kanalizasyon sorunun çözülmesini istedi.

Başkan Özlem Çerçioğlu da,  mahallenin sorunları ile tek tek ilgilendiklerini belirterek, “Davetiniz ve güzel karşılamanız için çok teşekkür ederim. Asıl kadınlara teşekkür ediyorum. Mahallenizin eksiği çoktu. Hemen seçimden sonra sorunlarınızı tek tek çözmeye başladık. Muhtarımızın isteklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Çeşmeden su akmadığı zamanlar vardı, burada asıl sorunu kadınlarımız çekti. Yıllardır bu sorunu yaşadınız. Fakat biz anında çözdük.

Büyükşehir Belediyesi olarak bütün sorunları tek tek çözüyoruz, çözmeye devam edecek, siz istiyecek biz yapacağız” Dedi.

İki büyük kazan keşkek hazırlanmıştı. Diğer yemekle birlikte halka ikram edildi. Çerçioğlu yemeğini kadınların arasında yemeyi tercih etti. Yemek sonrası belediye imamı tarafından dua edildi.

Belediye bayan Mehteran takımı gösteri yaptı. Yemek sonrası davul zurna eşliğinde zeybekler oynandı.

Muhtar Hüseyin Efe Aydın Zeybeğini Başkan ile birlikte oynadı.

Çerçioğlu, yaşlı genç tüm mahalle halkı ile ilgilendi. Tek tek fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmedi.

Ben de, hoşgeldin dedikten sonra, Milliyet Blog yazarı olduğumu belirtip, 3 yıl önce yazdığım Celal Bayar’ın 1919 yılında köyümüzde kalış öyküsü Blog yazılarım kopyasını bir dosya ile takdim ettim. (1), (2), (3). Bu bakımsız durumdaki evin restorasyon çalışmasının yapılıp, halkın ziyaretine açılmasını talep ettim. Söz vermedi ama, ilgileneceği sözünü aldım. Dosyayı, yardımcısına ilgilenmek üzere verdi.

Sayın Topuklu Efemiz, bu coşkulu ziyaretin ardından köyümüzden keyifle ayrıldı.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

(1) :Kültür Mirasımızı korumalıyız / Dağyeni Köyü’nde Celal Bayar evi,

(2):Celal Bayar’ın kaleminden Haziran 1919’da Dağyeni Köyünde kalış öyküsü,

(3):Celal Bayar’ın Dağyeni Köyündeki Paşa Çeşmesi.

Not: Yemek öncesi ve sonrası görselleri Milliyet Galeri sayfasından izleyebilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir