Atv’nin yeni dizisi Kırgın Çiçekler’i içimiz burkularak izledik!

TV Programları

Ekran AlıntısıKÇ1.6

NTC Medya’nın yapımcısı olduğu, baş rollerde Özgür Çevik (Toprak) ile İpek Karapınar’ın (Feride) yer aldığı Atv’nin yeni darama dizisi Kırgın Çiçekler’in ilk bölümü, yürekleri dağlayan sahneleri ile ekranlarımıza geldi. Farklı hayatların yaşamlarını anlatan dizi izleyicinin ilgi çekecek türden bir yapım olmuş.

Kısaca Konusu:

Eylül 16’sında bir kız. Bir gecekonduda annesi Mesude, kız kardeşi Büşra ve üvey babası Kemal’le birlikte yaşıyor. Eylül, Kemal’in tacizine uğruyor. Durumu annesine anlatıyor. Annesi düşünüp taşınıp bir çözüm buluyor, Eylül’ü yetimhaneye teslim ediyor.

Yetimhanenin karşısındaki binada Cemre oturuyor. Yetimhanenin iki üç metre ilerisinde bambaşka bir hayat yaşanıyor Cemrelerin evinde. Zengin bir hayat…

Annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Eylül’ü yetimhanenin müdür yardımcısı Feride avutmaya çalışıyor. O geceden itibaren Eylül’ün yetimhane günleri başlıyor.

İpek Karapınar (Feride), kız yetiştirme yurdunda müdür muavini ve kızların yükünü hafifletiyor. Yetiştirme yurdunda büyüyen çocukların son derece zor ve talihsiz yaşanmışlıklarını anlatıyor. ‘Feride’ idealleri olan, mert ve bir o kadаr duygusal idealist bir kız. Yetiştirme yurdunda kalan kızların yaşayacakları zorlukların yükünü hafifletip onları hayata hazırlıyor. İpek karapınar’ı Adını Kalbime Yazdım dizisinde de, idealist bir doktor olarak izlemiş, çok sevmiştik.

Özgür Çevik’i yıllar önce Yabancı Damat dizisinde tanımıştık. Daha sonra, Gece Sesleri, Mazi Kalbime Yazdım ve Evlerden Biri gibi dizelerde izlemiştik. Özgür Çevik; Dizi hakkında şöyle konuşmuştur. “İyi bir iş olduğunu ve kaliteli bir iş çıktığını düşünüyorum. Bu projenin içinde olmaktan mutluyum. ‘Toprak Hoca’ kolejde spor öğretmeni, yüzme hocası. Ama öğretmenliğinin dışında öğrencileriyle çok iyi anlaşan ve onlara ağabeylik yapan biri. Okul dışındaki sorunlarına da dahil оlmak zorunda kalıyor.”

 

KIRGIN ÇİÇEKLER OYUNCU KADROSU:

Özgür Çevik (Toprak) :

Ekran AlıntısıKÇ1.ÖZGÜR

Mesleğini vе çocukları seven, iyi niyetli dürüst bir insan. Öğrencilerine sonuna kadar güvenen deneyimli bir öğretmen. Aynı zamanda aksi bir adam. Özellikle kadın erkek ilişkilerinde duygularını ifade edemeyen, kadın ruhundan pek de anlamayan biri…

İpеk Karapınar (Feride) :

Ekran AlıntısıKÇ1.FERİDE

Trabzonlu okumuş, zengin bir ailenin kızı. Çocuk Esirgeme Kurumu’nda müdür yardımcısı. Hayatın çok sert davrandığı bu çocuklara kalbini sevgisini açacağını, onların yaralarını sarabileceğini umut etti. Kızlara hayat umudu aşılamaya çalışırken kendisi de onlardan bir şeyler öğrenecek.

Biran Damla Yılmaz (Eylül) :

Ekran AlıntısıKÇ1.EYLÜL

16 yaşında. Babasını 11 yaşındayken kaybetmiş. Annesi ve küçük kız kardeşiyle beraber kıt kanaat bir çocukluk sürmüş. Üvey babasının tacizine uğruyor. Annesi tarafından yetimhaneye teslim ediliyor. Okulun aile birliği başkanının oğlu Serkan’a gönlü kaymıştır.

Gökçe Akyıldız (Songül) :

Ekran AlıntısıKÇ1.5

16 yaşında. Babası cezaevine girmiş. Annesi de yeniden evlenmiş. Yeni kocası Songül’ü istememiş. Hiçbir yerde güvende hissetmiyоr. Bu yüzden sert. Oysa gerçekte duygulu, duyarlı ve fedakar. Erkek gibi kız derler ya, aynen öyle. Erkeklere bile posta koyuyor. Bekaret testinde olduğu gibi kendini öne atan, cesur bir kız.

Hazar Motan (Cemre) :
Ekran AlıntısıKÇ1.9 B.Ö.

16 yaşında. Nişantaşı’nın zengin ve popüler kızı. Bir evin bir çocuğu.Yetimhane kızlarıyla arasında asla yıkılmayacak duvarlar olduğuna inanıyor. Babasının nasıl bir bataklığa saplanıp günden güne karardığını fark edemiyor. Babası Sinan annesini kaza kurşunu ile öldürmüş, sonra da kızının gözleri önünde başına kurşun sıkmış, intihar etmiştir.

Çağla Irmak (Kader) :

Ekran AlıntısıKÇ1.SERA

16 yaşında. Doğduğu gün bir fırının un çuvalları arasına bırakılmış. O gün bugündür yetimhanede yaşıyor…

Aleyna Solaker (Meral) :

Ekran AlıntısıKR1.8

16 yaşında. Gayri meşru olduğundan annesi tarafından yetimhaneye verilmiş.

Mehmet Aykaç (Serkan):

Ekran AlıntısıKÇ1.SARI

Serkan, zengin çocukların okuduğu Kolejin okul aile birliği başkanı Nazan Hanımın oğlu, son derece kibar ve düzgün, kızların beğendiği bir tip. Eylül’e il görüşte aşık olur, ilgi duyar. İlerleyen bölümlerinde sevgili olacaklar.

Kaderin cilvesine bakın ki Cemre, sınıfta horladığı o kızların yanına kız yurduna düşer. Babası Sinan işleri bozulduğu için intihara teşebbüs eser, karısı elinden silahı almak isterken karısını vurur. Adam da kendini vurur, kızı Cemre ortada kalır, yetiştirme yurduna düşer. Yurtta kalan kızların bakışları altında yurdun bahçe kapısından girer ve ilk bölüm burada sona erer.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben bu diziyi tuttum. İzleyici tarafından da beğenilmiş ki, Total’de Parampara dizisinin hemen arkasında 2.sırada yer almıştır. AB’de 11.sıradadır. Önümüzdeki hafta Pazartesi akşamı 2.bölümü ile başa güreşecek dizilerden biridir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir