Geçen Haftanın (28 Mayıs – 03 Haziran 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 28 Mayıs – 3 Haziran 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 24 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Siyah Beyaz Aşk (Kanal D), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Ufak Tefek Cinayetler (Star), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Mehmetcik Kut’ül Amare (TRT1), Vatanım Senin (Kanal D), Kocaman Ailem (Atv),  Arka Sokaklar (Kanal D), Aşk ve Mavi (Atv), Payitaht Abdülhamid (TRT1), İstanbullu Gelin (Star), Yeni Gelin (Show), Fazilet Hanım ve Kızları (Star), Kalk Gidelim (TRT1),  Savaşçı (Fox), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Cennetin Göz Yaşları (Atv) ve Jet Sosyete (Star) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta geçen hafta olduğu gibi “Sen Anlat Karadeniz” dizisi birinci sırada. Total’de 13,32 reyting puanı ile bu hafta ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin dizisi ‘Bizim Hikaye” bu hafta 36.bölümde aldığı 5,53 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta “Diriliş Ertuğrul” 120.bölümünde aldığı 12,58 reyting puanı ile AB’nin birinci sırada bu hafta da yer alıyor. Star Tv’nin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olamaz” dizisi AB’de aldığı 6,14 puanla 10.sırada bu yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 19.Bölüm………………………13,32 – 31,67

2.Kadın 31.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..10,98 – 27,93

3.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 120.Bölüm………………………..10,51 – 24,93

4.Söz 48.Bölüm (Star Tv)………………………………………….7,47 – 18,47

5.Avlu 10.Bölüm (Star Tv)………………………………………..7,09 – 18,56

6.Yasak Elma 11.Bölüm (Fox Tv)……………………………….6,86 – 17,00

7.Arka Sokaklar 483.Bölüm (Kanal D)……………………….6,62 – 18,05

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 105.Bölüm (Atv)…6,14 – 15,33

9.Yeni Gelin 52.Bölüm (Show Tv)……………………………..6,06 – 18,10

10.Bizim Hikaye 36.Bölüm (Fox)……………………………….5,53 – 14,53

10.Bizim Hikaye 35.Bölüm (Fox Tv)…………………………..5,83 – 15,34

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul (TRT1) 120.Bölüm………………………….12,58 – 29,54

2.Kadın 31.Bölüm (Fox Tv)………………………………………10,99 – 26,86

3.Sen Anlat Karadeniz 19.Bölüm (Atv)……………………….9,11 – 21,48

4.Ufak Tefek Cinayetler 31.Bölüm (Star Tv)……………….7,87 – 19,12

5.Avlu 10.Bölüm (Star Tv)………………………………………..7,31 – 18,68

6.Çukur 31.Bölüm (Show Tv)……………………………………7,09 – 16,61

7.Yasak Elma 11.Bölüm (Fox Tv)……………………………….6,71 – 15,52

8.Söz 48.Bölüm (Star Tv)…………………………………………6,66 – 15,36

9.İstanbullu Gelin 52.Bölüm (Star Tv)……………………….6,60 – 18,63

10.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 105.Bölüm (Atv).6,14 – 14,96

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin sevilen iddialı dizisi  bu hafta da 19.bölümü ile haftanın dizileri arasında Total’de aldığı 13,32 puanla birinci sıradaki liderliğini sürdürdürüyor.

Herkesin hayatını değiştirecek büyük restleşme! ”Bunu sana Vedat yaptıysa elimi sık tamam mı?”

Tahir çocuklarla eve gelince, Kaleli Konağı şenlenir. Yiğit’e kavuşan Nefes onun mutluluğunu yaşarken, bir yandan da kızı olduğunu bilmediği Ceylan’la çok tatlı bir ilişki kurmaya başlar.

Cümbür cemaat çaylığa gidince, tüm problemlerini unutur, güzel bir hafta sonu yaşarlar. Kaleliler için her şey iyiye gidiyor gibi görünmektedir. Ancak Deli Tahir’in, canını hiçe sayıp, çocuklarıyla Nefes’i kavuşturmasına engel olamayan Vedat, Mercan’ın da uyanmasıyla hiç olmadığı kadar köşeye sıkışmış, hiç olmadığı kadar tehlikelidir. Köşeye sıkışmış bir Vedat ne kadar ileri gidebilir? Sonunda sabrı taşan Tahir, ne kadar delirebilir? Herkesin hayatını sonsuza kadar değiştirecek büyük restleşme nedir?

 

2.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul 2.sırada yer almaya devam ediyor. 119.Bölümünde AB’de 12,58 puan almıştır.

Ertuğrul ve Noyan, vazife için birlikte yola çıkmak zorunda kalmışlardı. Bu yolculukta onlara tuzak kuran Romanos’un cezası, Ertuğrul tarafından kesilmişti. Vuruşmada yara alan Bamsı ise, bir müddet sonra iyileşmiş ve yola Ertuğrul Bey’le devam etmişti. Sugay Hatun kaçırılmış ancak bir müddet sonra Günalp onu kurtarmayı başarmıştı. Almıla da bu meselede yardımcı olmuş ve bu sayede güven kazanmıştı. Ertuğrul, Moğol Han’ı Ögeday’ın karşısına çıkmış ve Ögeday’ın ona tabi olma isteğini kabul etmişti. Bunu hiç beklemeyen Noyan, oldukça şaşırmıştı.

Ögeday Han, kendisine tabi olan Ertuğrul Bey’e nasıl bir teklif yapacak? Ertuğrul, Ögeday’a tabi olduktan sonra nasıl bir yol izleyecek? Tüm bunlar yaşanırken nasıl bir haber gelecek? Almıla’nın hain planları nereye varacak? Günalp, Moğol casuslarını açığa çıkarabilmek için ne yapacak? Ertuğrul’un Ögeday’a tabi olmayı kabul ettikten sonraki hamlesi ne olacak?

 

3.KADIN : Fox Tv’nin ilgi çeken dizisi Kadın, bu hafta AB’de aldığı 11,48 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sıradaki yerini korumuştur.

Sarp ile görüşmek isteyen Enver çok büyük bir tehlikenin içine girmiştir. Sarp’ın yaşadığını Ceyda ve Yeliz’e söylemesi üzerine de Yeliz gerçeği Bahar’dan saklamak istemez. Suat ise elindeki Şirin kozunu en akıllıca şekilde kullanmaya karar verir ve onu Pırıl ile tanıştırır. Bunun üzerine ailesinden birine zarar gelmesini istemeyen Şirin, Suat ile iyi anlaşmak ister.


Arif, Ceyda’nın cesaretlendirmesi üzerine duygularını Bahar’a itiraf eder. Arif’in söyledikleri karşısında şaşıran Bahar’ın ise bu itiraf sonucunda cevabı merak konusu…

4.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin  beğenilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler bu hafta 31.bölümünde AB’de aldığı 7,87 reyting puanı ile haftanın dizileri arasına tekrar girdi ve  4.sırada yer aldı.

Cinayet günü geldi çattı!

İşte nihayet o gündeyiz. Planlar, hazırlıklar, hamleler ard arda geliyor.

Sarmaşık sakinleri, o gün korkunç bir cinayete tanık olacaklarından habersiz bir şekilde Oya’nın partisine hazırlanıyorlar. Pelin, Merve’yi öldürmeyi kafaya koymuş durumda. Arzu ise Burcu’yu ortadan kaldırmadan gün yüzü görmeyeceğini anladı. Merve ise Oya’yla başka Elif’le başka bir kumpas kurdu, Ne tarafta olduğunu kendisinden başka kimse bilmiyor.

Serhan bir yandan Mehmet bir yandan, olacakları engellemenin peşinde. Oya kendi tarafından harekete geçiyor, onun da bir hamlesi var şimdi. Ve parti başlıyor! Bakalım kim amacına ulaşacak ve bu partide öldürülen kim olacak? Şimdi baş komiser Kemal, Sarmaşık vakasını çözmeye her zamankinden daha yakınken, kimsenin aklına gelmeyen bir gelişme, bomba gibi düşüyor! Kemal şimdi çok başka bir yerde!

 

5.SÖZ : Star Tv’nin Savaş dizisi Söz bu hafta tekrar 5.sıradan dereceye girdi. Söz haftanın dizilerinde Total’de aldığı 7,47 reyting puanı ile 5. sırada yer alıyor.

Derman, terör eylemine hazırlanıyor…
Başarılı bir operasyon sonucu Ataşe’yle birlikte Karabayır’a dönen Tim; Bahar, Nazlı, Su ve Güler’den haber alamamaktadır.

İkiye bölünen Tim, hemen arama tarama çalışmalarına başlar. Bu sırada Yavuz ve Erdem hastanede müşahede altında tutulan Ataşe’yi sorgulamak için yola koyulur. Ama Ataşe’nin amacı Derman’a zaman kazandırmaktır ve konuşmaya niyeti yoktur.

Tim; Bahar, Nazlı, Su ve Güler’in kaçırıldığını öğrendiğinde, Yavuz’un elinde, Ataşe’den başka bilgi alabileceği kimse yoktur. Yavuz Ataşe’yi konuşturmak için askerlik hayatının bitmesini göze alarak planını devreye sokar.

Yavuz’un edindiği bilgiyle harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, Derman’ın büyük terör eylemini gerçekleşmek için kullanacağı gemiyi vurmaya hazırdır. Fakat kaçırılan Bahar, Nazlı, Su ve Güler’in gemide olduğundan kimsenin haberi yoktur.

 

HER İKİ GRUPTA İLK BEŞTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta sadece 7 dizi her iki kategoride yer alabilmiştir. Söz (Star), Yasak Elma (Fox) Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv) Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve Avlu (Star) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk on: Star Tv, Fox ve Atv 2’er dizi. TRT1 ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk on: Star Tv  4 dizi. Atv  ve Fox Tv  2 dizi. TRT1 ve Show Tv birer dizi yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv Total’de 2 ve AB’de 4 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

GEÇEN HAFTA BİR DİZİ FİNAL YAPTI – BİR YENİ DİZİ EKRANLARA GELDİ

Kanal D’nin Siyah Beyaz Aşk dizisi geçen hafta 32.bölümünde final yaparak ekranlara veda etti. Eylem Canpolat ile Sema Ergenekon’un kaleme aldığı drama projesi  Siyah Beyaz Aşk her hafta pazartesi akşamları seyircisiyle buluşuyordu. İbrahim Çelikkol ile Birce Akalay’ın başrollerini paylaşıyordu. Reytinglerde pek başarılı olamasa da izleyici tarafından sevildi.

 

Atv’de yaz dizisi olarak ekranlara geliyor Kocaman Ailem.  Mia yapım yapımcılığını üstlendiği  dizisinin senaryosunu Nuray Uslu ve Şeyda Delibaşı’nın yer aldığı özel bir ekip kaleme alıyor. Kocaman Ailem  dizisinin yönetmenliğini ise son olarak Kaderimin Yazıldığı Gün, Kalbimdeki Deniz ve Acil Aşk aranıyor gibi dev dizilerin de yönetmenliğini yapan Hakan İnan üstleniyor. Başrollede Levent Ülgen (Hulusi), Aksel Bonfil (Demir), Çağla Demir (Elif), Emre Karayel (Şinasi), Buse Arslan Akdeniz (Berrak), Zeynep Gülmez (JaleAteş), Berkay Tulumbacı (Selim) gibi bir çok oyuncu yer alıyor.

Konu:  Pastırma ve sucuk fabrikası sahibi Hulusi (Levent Ülgen), geçirdiği kaza sonucu ölümün soğuk nefesini ensesinde hisseder ve bunların başına neden geldiğine dair bir vicdan muhasebesine girişir.

Kocaman Ailem her Perşembe akşamı Atv ekranlarında olacak.

Önümüzdeki günlerde bir çok dizi final ya da sezon finali yapacak. Yerlerine yaz dizileri gelecektir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir