Geçen Haftanın (28 Mart – 03 Nisan 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 4 nisan

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 28 Mart – 03 Nisan 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta da TRT1’in Diriliş Ertuğrul bu hafta her iki kategoride ilk sırada yer aldı. AB’de aldığı 15.00 tam puan ile yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, 4,43 reyting puanı ile Kanal D’nin dizisi Tatlı İntikam yer aldı. Total’in ilk sırasında 9,99 ile gene Diriliş Ertuğrul yer almıştır. Total’de 1o. sırasında ise, 5,55 ile Show Tv’nin Asla Vazgeçmem yer almıştır.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen bölümünde Total’de 3,57 puanla ve kendi gününde 7.sırada yer aldı. AB’de 10.sırada yer almıştır.

Bu hafta Salı geceleri ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 8.bölümü ile ilgiyi devam ettiriyor. Ve haftanın dizileri arasında 7.sırada yer aldı. Salı kendi gününde Total’de 6,01 ile 2.sırada, AB’de 6,82 2.sırada yer almıştır.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi ilgi tamamen bitti. Total’de 29.sırada, AB’de 35.sırada yer almıştır. Bu hafta bir değişiklik olmaz ise, 13.Bölüm Salı geçesi final yapacak.

Show Tv’nin iddialı dizisi Kış Güneşi 6. bölümü ekranlarda geldi. Reytingleri yine oldukça düşüktü. Total’de 30. AB’de 25.sırada yer alabildi. Dizi kanal müdahalesi ile 3 Nisan’da 7.bölümü ekranlara gelikten sonra, 8. bölümün Pazar akşamları yayınlanacağı söyleniyor.

Cumartesi gecesi “Tatlı İntikam” iyi bir başlanma yaptı. Bunun da tesadüf olamadığını gösterdi. Bu hafta her iki grupta dizilerde ilk sırada yer aldı. Leyla Lydia Tuğutlu ile Furkan Andıç oldukça başarılılar.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 52.Bölüm (TRT1)…………………………9,99 – 21,78

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 29.Bölüm (Atv).8,98 – 21,78

3.Kırgın Çiçekler 39.Bölüm (Atv)……………………………8,42 – 20,58

4.Paramparça 59.Bölüm (Star Tv)…………………………..7,37 – 17,95

5.Kurtlar Vadisi Pusu 288.Bölüm (Kanal D)…………….6,89 – 17,37

6.Kara Sevda 24.Bölüm (Star Tv)……………………………6,44 – 15,32

7.Hayat Şarkısı 8.Bölüm (Kanal D)…………………………6,01 – 15,02

8.Karagül 115.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,92 – 14,78

9.O Hayat Benim 89.Bölüm (Fox Tv)………………………5,90 – 14,99

10.Asla Vazgeçmem 44.Bölüm (Show Tv)…………………5,55 – 14,56

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 52.Bölüm (TRT1)………………………….15.00 – 33,75

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 27.Bölüm (Atv)…8,47 – 20,84

3.Hayat Şarkısı 8.Bölüm (Kanal D)…………………………..6,82 – 17,22

4.Paramparça 59.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,16 – 15,49

5.Poyraz Karayel 51.Bölüm (Kanal D)……………………….6,02 – 13,78

6.Kiralık Aşk 40.Bölüm (Star)…………………………………..5,58 – 14,77

7.Kırgın Çiçekler 39.Bölüm (Atv)………………………………5,11 – 12,99

8.Kara Sevda 24.Bölüm (Star Tv)………………………………5,02 – 11,60

9.Kurtlar Vadisi Pusu 288.Bölüm (Kanal D)………………4,84 – 14.00

10.Tatlı İntikam 2.Bölüm (Kanal D)………………………….4,43 – 13,36

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta da TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul 52.Bölümünde de AB’de aldığı 15.00 tam puan ile ilk sırada yer aldı. Tuğtekin, yaşananlardan Ertuğrul’u sorumlu tutmaktadır. Gündoğdu alp başı olarak, Doğan ve Banu Çiçek’in yakalanması için görevlendirilmiştir. Ertuğrul ise Aytolun ve Gümüştekin’in gizli oyunlarını ortaya çıkarmak için yeni bir plan yapmıştır. Banu Çiçek’le Selcan’ın görüştüğünü gören Goncagül, obaya gelerek gördüklerini halasına anlatır. Aytolun, Goncagül’ün anlattıklarıyla telaşlanmıştır. Doğan, Gündoğdu Bey tarafından yakalanır. Banu Çiçek ise kaçarken yaralanmıştır. Diğer yandan Saadettin Köpek bütün Türkmen beylerini kervansarayda toplar.

dirilis-ertugrul-un-52-bolumu

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz : Oktay Kaynarca’nın sevilen dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere kaptırmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 8,98 ile 2.sırada yer alıyor. Hızır Çakırbeyli’nin acısı bir iken iki oluverir. Selim, kardeşinin elinden ikinci kez ölümle yüzleşir. Bülent’in aslında kim olduğu da artık herkes tarafından bilinmektedir. Mahmut gerçeğiyle yeniden karşı karşıya gelen Hızır’ın korkuları daha da artar. Artık herkes tedirgindir çünkü Mahmut hayattayken tehlikenin nereden geleceğini kimse kestiremez. Ünal bu kargaşadan istifade ederek Nevzat ve Davut’la bir görüşme ayarlar. Amacı aralarında olan anlaşmazlığa bir nokta koyarak Viktor’a karşı devlet gücünü yanında tutmaktır. Nazlı kayıp oğlunun göz yaşını dökerken Meryem baba evinde yalnız ve savunmasızdır. Hızır başlarında gezen beladan karısını korumak adına eve geri dönmesini açıkça istese de Meryem kovulduğu eve dönmemekte kararlıdır.

eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz-291

 

3.Kırgın Çiçekler : Pazartesi geceleri seyircini gözyaşı döktüren, bol acılı Kırgın Çiçekler bu hafta Total’de aldığı 8,42 reyting puanı ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Kimsesiz kalan Defne, elinde bavulla yetimhane kapısındadır. Kızlar Defne’nin durumuna üzülürken Cemre ve Meral öfkelerini kenara bırakmayacaktır. Defne’yi zor günler beklemektedir. Banu ve Ekrem’in ilişkisini öğrenen Güney, her şeyi annesine anlatır. Bu ilişkiyi ondan saklayan Songül’e ise fena halde kırılmıştır. Songül, kendini affettirmek için türlü yola başvurur. Eylül, Kemal’in kendisini taciz ettiğini Nazan’ın gördüğünü öğrenip annesine her şeyi anlatmasını ister ve Mesude’yi Nazan’ın ziyaretine götürür. Mesude’nin boşanma isteğini ciddiye almayan Kemal, bu kez mahkemenin uzaklaştırma kararıyla yüzleşir. Nazan’ın Mesude’ye gördüklerini anlatacağını öğrenince de Defne ve Serkan’ı ziyaret eder ve ceza evindeki Nazan’a mesaj gönderir.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

4.Paramparça : Bu hafta 4.sırayı tekrar Kara Sevda’dan alan Paramparça, Totalde aldığı 7,37 puanla yerleşti. Hazal’ın doğum gününde yaşadığı şok ile eve giden Deniz’i ikinci bir şok beklemektedir. Annesinin ölümünden Rahmi Bey’i sorumlu tutan Deniz, hesap sormak için yalıya gider ve bu süreçte annesinin geçmişiyle de yüzleşmek zorunda kalır. Cihan ise Hazal’ın kötülüklerini daha fazla alttan almamaya karar verir. Demir’e bakıcı olarak yalıya gelen Sevinç artık, Hazal’ın suç ortağıdır. Dilara’nın doğumunu Maide Hanım’dan öğrenen Harun, Demir’in kendi çocuğu olduğuna emindir. Maide Hanım, vakıf bahanesiyle yalıya gider ve bebeğe ait bir eşyayı gizlice alır. Dilara’dan bir şans daha istemeye kararlı olan Harun, Dilara ile yüz yüze gelmenin bir yolunu bulur ancak, Candan bu buluşmaya izin vermeyecektir.

paramparça 59.bölüm

 

5.Kurtlar Vadisi Pusu: Uzun bir aradan sonra tekrar ilk beşe girdi. Total’de aldığı 6,89 puanla 5.sırada yer aldı. Geçtiğimiz hafta Polat Alemdar ve Yusuf Kuzuzade’nin buluşmasıyla sona eren Kurtlar Vadisi Pusu’nun 287. Bölümünde Polat, Yusuf’u gizli mekanında ağırlamıştı. Yusuf, Polat Alemdar’dan içine girdiği çemberin bilmediği gerçeklerini duyacak. Bundan sonra Yusuf’un kendisi için çizeceği yol hangi doğrultuda olacak? Yusuf, ısrarla cevabını aradığı sorunun cevabını alabilecek mi? Gölge’nin orkestrası tamamlanıyor… Adamları, örgüt lideri ile bir araya gelerek planlarını uygulamaya koyuyorlar. Bu plana Siyah Sancak’ın cevabı gecikmeyecektir. Gölge ise iki nehir arasında hareket geçirdiği taşların ardından hasat zamanı için fırsat kolluyor…

659887kurtlar_vadisi

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Şarkısı, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda ve Kurtlar Vadisi Pusu her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total grubunda: Kanal D 4 dizi. Star Tv 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Kanal D 4 dizi, Star Tv 3 dizi. Atv 2 dizi ve TRT1 bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı, Total’de ve AB’de 4 dizisi yer alan Kanal D olmuştur. Star Tv. ise Total ve AB’de 3’er dizi ile 2.sıradadır.

 

Bu hafta, Star Tv’nin Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi AB’de kendi gününde 3,66 ile gecenin 4.sırasında yer alırken, Total’de 16.sırada yer aldı. Bu tarihi güzel dizi maalesef 12 Mayıs 26.Bölüm Star Tv’de final yapacağı bildirildi. Tims Productions-Timur Savcı dizinin yeni sezonda Star Tv ile anlaşma olmaz ise başka bir kanalda devam edeceğini söyledi. Diziyi ilgiyi arttırmak için yeni karakterlerin yanında, karakterlerde rol değişikliğine gidiliyor. Sultan Ahmed’i oynayan Ekin Koç yerine yeni sezonda, Engin Akyürek aynı rolü üstleneceği söyleniyor. Şayet bu değişiklik gerçekleştirilirse, bakalım diziye ilgi artacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

Sizler hangi dizinin çok seyredildiğine bakın ama, gene de sevdiğiniz, keyif aldığınız o diziyi seyredin.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

 

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) sayfasından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir