Damla Sözmez’e Uluslararası “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü!

Genel Sinema

Ekran AlıntısıGS42.GÜLRU1

Cumartesi akşamları Kanal D’de izlediğimiz “Güllerin Savaşı” dizisinin başrol oyuncusu Damla Sönmez‘e uluslararası bir ödül. İtalya’da Milano Uluslararası Film Festivali‘ne “Deniz Seviyesi” filmi ile katılmış ve bu filmin başrol oyuncusu olarak “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür.

Hürriyet Kelebek’te yer alan haber aynen şöyle:

Milano Uluslararası Film Festivali’ne “Deniz Seviyesi” filmi damgasını vurdu. Festival komitesi tarafından açıklanan sonuçlarda, filmin başrol oyuncusu Damla Sönmez “En İyi Kadın Oyuncu”, filmin yönetmenleri Nisan Dağ ve Esra Saydam ise “En İyi Yönetmen” dalında ödül kazandı. Daha önce Charlize Theron, Renee Zellweger, Kristen Stewart, Anna Walton ve Maggie Gyllenhaal gibi dünyaca ünlü isimlere verilen Leonardo da Vinci’nin Atı Ödülü’nü almaya hak kazanan Sönmez, “Aday olduğumu öğrendiğimde de çok heyecanlanmış ve gurur duymuştum. Ama 10 Mayıs’ta kazan isimler arasında kendimi gördüğümde daha da çok heyecanlandım. Benim için büyük onur ve sorumluluk. Diğer taraftan daha önce Da Vinci’nin Atı’nı kazanan isimleri ve bu sene aday gösterilen isimler arasında Michael Douglas’ın bile olduğunu düşündükçe heyecanım da gururum da şaşkınlığım da artıyor. Aynı festival kapsamında Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın da ‘En İyi Yönetmen” ödülünü alıyor olmaları da bir başarının neticesi” diye konuştu. Festivalin ödülleri 9 Eylül’de Milano’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Festivalde “Deniz Seviyesi” filminin gösterimi de yapılacak.

29340116 deniz seviyesi

Güllerin Savaşı benim ilgi ile izlediğim bir dizi. Damla Sönmez’i de son derece başarılı buluyorum. Daha önce de “Bir Aşk Hikayesi” dizisini izlemiştim. Baş rolü Seçkin Özdemir ile paylaşmış oldukça da başarılı olmuştur. Bundan önce 02 Aralık 2014 tarihinde yazmış olduğum, “Damla Sönmez dünü, bugünü ve yarını?” Blog yazımda detaylı bir şekilde kendisini anlatmıştım. (http://balcilar-blog.com/wp-admin/post.php?post=4900  ) Sizlere aldığı ödülleri sıralamış ve yazı sonunda, “Güzel ve de başarılı oyuncumuz Damla Sönmez’e, oyunculukta başarılar diler, bundan sonraki alacağı ödüllerin Uluslararası olmasını dilerim.” Demiştim.

Ve dediğim oldu Damla Sönmez Uluslararası bir ödüle sahip oldu. Kendi adıma ve okuyucular adına tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

 

Not: Haber Hürriyet Kelebek, Görseller İnternetten ve tarafımdan diziden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir