Çağatay Ulusoy’un “Birdie” Kısa Filmi.

Genel TV Programları

 

Çağatay Ulusoy çok yönlü bir sanatçımız. O bir dizi oyuncusu. O bir Sineme oyuncusu. O bir senaryo yazarı. O bir yapımcı. O bir bir kısa film yapımcısı. Yani kısacası, on parmağında on marifet olan bir sanatçımız. Onu takdir ediyor, onunla gurur duyuyorum.

Çağatay Ulusoy, on yıllık birikiminin meyvesini vermeye başladı. O on yıldır kamera karşısında oynadı, hem de çekim aralarında kameraları inceledi, çekim açılarını kontrol etti. Sanki bir kameraman gibi, yer yer onları sevdi, okşadı.

Ve Los Angeles – Santa Monica da tek başına kaldığı evinde gece-gündüz uzun uzun düşündü. Bir kısa film yapmaya karar verdi. 5-6 deneme çekimi yaptı, kurguladı. Sonunda “Birdie” kısa filmini çekti.

Çağatay Ulusoy’un senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı “Birdie” adlı kısa film ortaya çıktı. Başrolünde Turgay Tanülkü oynadı. Bu filmde kardeşi Atalay Ulusoy ikinci yönetmenliğini yaptı. Atalay’ı; 5 Aralık 2018 Hakan: Muhafız Netflix Gala gecesinde tanışmış, konuşmuştuk. Londra’da okuduğunu söylemişti. Londra Sanat Üniversitesi Film yapımcılığı diploması almış ve ağabeyi Çağatay’ın kısa film ve dizilerinde yapımcı yardımcılığı yapmaya başlamış. Şimdilerde de Yeşilçam dizi setinde çalışıyormuş.

Ulusoy kardeşlerin emek verdiği “Birdie” kısa filminin konusu şöyle:

Halit, ahşap evinde bir göl kenarında yalnız yaşayan ve yaşamak için amatör balık tutan yaşlı bir yetişkin. Bir gün hastaneye gider ve ameliyat gerektiren bir bacak problemi teşhisi konur. Yeterli parası olmadığı için umutsuzca evine geri döner. Ancak ertesi gün yolu yaralı bir saka kuşuyla kesişir. Bu saka kuşu hayatında önemli bir yer tutuyor, Halit de hayatında.

Ve Çağatay bu kısa filmini Festivallerde yarışmalara sokmaya karar verdi. Geçen yıl Santa Monica Film Festivalinde yer aldı.  ve Montecatini Uluslararası Kısa Film Festivalinde de yer almıştı. Ama dereceye giremedi.

 

Çağatay Ulusoy kısa filmi “Birdie” çok emek verdi. Saatlerce ekran başında oturdu, filmin her santimetre karesinde göz nuru var.

 

Birdie, Bu yıl da; 24 – 28 Mart’ta yapılacak 18. Oxford Film Festivali’nde gösterime girecek. Biz bu kısa film, Birdei yapımını Nisan başından itibaren izleyeceğiz.

Ulusoy kardeşlere başarılar diliyor, ilerleyen yıllarda çok güzel işlere imza atmaları ve ödüllendirilmeleri dileklerimle…
Saygılarımla
Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir