Adını Kalbime Yazdım / Töre emri, bir namus cinayeti daha!

Genel

Fidan Hanım ağa, oğlu Halil ile görüşürler. Nasır’ın Kadir’e bulaşmasından endişe etmektedirler. Kadir’in karısı Zilan daha önceleri, Nasır’ın sevgilisiymiş. Nasır’ın köydeki evinde oğlu Ensar ile karısı onu akşam yemeğine beklemektedirler. Nasır, oğluna hiç sevgi göstermez, onunla yemek bile yemez. Karısına, oğlanın ve kendi eşyalarını topla, Pehlivan Konağına gideceğiz, der. O konak dedemin, Halil kadar benim de hakkım var.
Kadir, Celil’e talimat verir, Diyar’ın mutlaka bulunmasını ister, “Kendi elimle keseceğim cezasını”. Der.
Nasır, oğlu ve karısı Sultan ile Halil ağanın konağına gelir. Halil anamın elini öpmeye mi geldiniz sorusuna, temelli geldik, burada kalacağız, der. Fidan, hoş geldiniz diyerek buyur eder. Halil ile Nasır tartışırlar.
Diyar, Emin Ali uyurken belinden anahtarı alır, evden kaçar. Tam kapıdan çıkarken tıkırtıya uyanan, Emin Ali Diyar’ın peşine düşer. Diyar, yengesi Dicle’ye mesaj atar, yerini bildirir, yardım ister. Dicle, Emin Ali Diyar ile evlenirse konağa gelirse, ömür boyu başıma bela olacak. Diyar’ da öldürürlerse, ben de kahrımdan öleceğim.


Emin Ali, yolda Diyarı yakalar, başını tabancaya dayar, konuşmasını istemez. O sırada yoldan geçen at arabalı köylüler, gideceğiniz yere götürelim derler. Arabadaki kadınlardan biri, Diyar’ı tanır. Köye dönüşte soruşturur, Kadir’e telefon eder.
Leyla, konağa Fidan Hanıma gider, Dicle için konuşur. Onu Kadir ile zorla evlendiremeyeceklerini söyler. Fidan Hanım, sen bizim işlere karışma, sana ne ve bizden uzak dur der ve gönderir.
Emin Ali, Dicle’yi arar, ona dokunma derse de o artık benim karım der. İçer şarabı, Diyar’ı zorla beraber olur.


Dicle, “Bir günah işlemek zorundayım” diye not yazar, odasına bırakır. Eline bir ip alır, sana yaşamak haram Dicle, öl de kurtul diyerek kendini asacağı bir yer arar. Emine Kalfa, Dicle kendini asmış diyerek yaygara kopartır, hemen hastaneye götürürler.
Mecbure, kızı Zilan için Kureşa’dan izin alır, babasına ziyarete gideceğiz diyerek Konaktan çıkarlar. Zilan, Nasır ile konuşmaya gider. Zilan, Nasır ile konuşur, ben senin yanındayım, yazılı bir mektup verir, amcaoğlunu kimin öldürdüğü sırrı yazıyordur. Halil’den de, Bozbeyler’den de İntikamını al der.
Ceylan, Kadir ile vedalaşır. Annesine gidecektir. Kadir, gitme dese de söz dinlemez. Kat görevlisi telefon aramasını Kadir’e getirir. Kardeşi Diyar’ın sıkıntıda olabileceğini ve yerini bildirir. Kadir, gitmem lazım diyerek hemen çıkar.


Halil, Sağlık Ocağına Leyla’nın yanına nasılsın diye uğrar. Konuşurken tam o sırada Dicle baygın halde içeri getirilir.
Kadir, Diyar ile Emin Ali’nin köyde kaldığı eve gelir. Çeker tabancasını, bir tekme ile kapıyı açar. Bir kafa darbesiyle, Emin Ali’yi yere indirir. Diyar, abi yapma der, suratına tükürür ve tabancayı alnına dayar. Bir töre cinayeti işlenmek üzere… Tabanca parladı mı? Diyar, töre cinayetine kurban mı gidecek. Önümüzdeki bölümde göreceğiz.


Seyhan Yavaş’ın ayrılmasından sonra dizinin yükü, Kadir Ağa, (Erkam Aydar) ve Halil Ağa’nın (Tolga Güleç) üstüne bindi. İlerleyen bölümlerde bu ikilinin performanslarında ne gibi bir artış olacak hep beraber göreceğiz.
İyi seyirler.
Saygılar, sevgiler.
Abdurrahman Balcılar
Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Face : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: balcilar-blog.com
Not: Görseller internetten ve Dizifilm.com’ dan alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir