Çağatay Ulusoy; Bulanık Sularda Balık Avlıyor!

Internet Dizileri

Çağatay Ulusoy şu günlerde yeni sezonda ne yapacağı merak ediliyor ve belirsizliğini koruyor. Haber kanallarında hakkında bir takım kulaktan doğma haberler yayınlanıyor. Televizyon kanallarında yer alacak yeni bir sezon dizisinde mi oynayacak? Yoksa dijital platformların birinde yer alacak bir yapımda mı oynayacağı belirsiz.

Bir yayıncı kuruluşun ortaya attığı iddiaya göre, bundan takriben 4 yıl önce ortaya atılan Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi romanın diziye aktarılacağı yazılmıştı. 2020 de Masumiyet Müzesi romanın Amazon için dizi haline getirileceği ve başrolü Çağatay Ulusoy’un oynayacağı söylenmişti. Bu dizinin OGM Pictures tarafından çekileceği belirtilmişti.

Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesini 2008 yılında yazmış, okurlarının karşına çıkarmıştı. Ben de bu romanı merak edip satın alıp okumuştum. İddialı konusu ile tutkulu aşk hikayesinde ve bu aşkın zengin çocuğu Kemal ile fakir uzak akrabası Füsun’un aşkı anlatılıyordu.  Orhan Pamuk , kitabının bir de müzesini hayata geçirmişti.

Ancak üzerinden bir yıl geçmesine rağmen diziyle ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Bu da dizinin ertelendiği veya iptal edildiği yorumlarına sebep oldu. Birkaç gün önce ise yeni bir gelişme paylaşıldı.

Buna göre Orhan Pamuk ve yapım şirketi bir kez daha anlaşma için masaya oturdu. Yapım şirketi Orhan Pamuk’u, romanın diziye çekilmesi için ikna etmeye çalıştığı yazıldı. Bakalım bu masadan anlaşma ile kalkılacak mı?

Masumiyet Müzesi’nin kısaca konusu şöyle:

“1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen, İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi: Hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, ‘Masumiyet Müzesi’ elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz.”

 

NETFLİX DİZİSİ Mİ OLACAK?

Çağatay Ulusoy’un sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Netflix projenin henüz belirsiz, ancak 03 Medya tarafından çekeceğini duyurdu.

03 Medya’nın “Black İstanbul” adıyla çekeceği, İngiliz bilim kurgu dizisi Black Mirror’un Türkiye versiyonu olacağı ve her bölümünde farklı hikayelerin anlatılacak ve ana karakteri Çağatay Ulusoy canlandıracağı söyleniyor. İnternet dizisi olarak dijital ortamda Netflix için çekileceği yazılıyor.

Bu tür çalışmalar hakkında Çağatay Ulusoy; yada Menajerlik bürosu bir açıklama yapmadı. Anlayacağınız denizlerde balık tutmayı seven Ulusoy, yapımları için biz de, “Bulanık sularda balık avlıyoruz” diyebiliriz.

Çağatay Ulusoy’un Yeşilçam dizisinde gösterdiği aynı performansı bu defa da, yeni yapımlarında da göstereceğini umuyor ve bekliyorum.

Hayırlı Olsun

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir