Çağatay Ulusoy’un Kağıttan Hayatlar Dizisine Olumlu-Olumsuz Eleştiriler!

Genel TV Programları

Çağatay Ulusoy‘un Netflkix‘te yayınlanan “Kağıttan Hayatlar” sinema filmi olumlu-olumsuz bir çok eleştiler geldi. Dünya genelinde Netflix’te yayınlanan film beğenildi ve olumlu övgü dolu eleştiriler aldı. Bir çok ülkede Netflix’de yayınlanan film ilk 3 sırada yer aldı. Genelde en çok seyredilen ilk on dizi arasında yer aldı.

Ne yazık ki bizim Türk basınında bazı ağır ithamlar içeren yazılar yazıldı. Filmin çalıntı olduğu söylendi. Bu çalıntı lafı ağır bir itham oldu. Benzer yönler olabilir, birebir benzeyen tek benzerlik çöp toplayıcıların çöp arabası ve bazı mekanlar.

İçerik bambaşka, Yeşilçam sinema filmlerinde yıllarca benzer konularda yüzlerce filmler çekildi. Hiç bir yapımcımız çıkıp da benim filmimden çalındı demedi.

Çağatay Ulusoy’u ilk dizisinden bu yana 10 yıldır tanırım. 2011 Yılında ilk dizisi Adını Feriha Koydum ile tanıdım. Hakkında Milliyet Blog’da ve şahsi blog sayfamda yüzlerce blog yazısı yazdım. Yerine göre övgü dolu, bazen de eleştiriler içeriyordu. Ama hep bardağın dolu tarafına baktım, teşvik ettim. Bir araya geldiğimiz zamanlarda, yüzüne de söyledim, yazılarımda “Yürü Çağatay yolun açık…” Dedim.

 

Çağatay Ulusoy‘un son sinema filmi Kağıttan Hayatlar deneyimli yönetmenimiz Can Ulkay‘ın başarılı bir yapımlarından biridir.  Çağatay Ulusoy da filmin yaratıcı yapımcısıdır. Bu film sayesinde Can Ulkay ile Çağatay’ın dostluğu artmıştır.

Sözlerimi bir Atasözü ile bitirmek isterim.

Meyve veren ağaç taşlanır

Çağatay Ulusoy artık tutulması zor bir dünya sanatçısıdır. İzleyenlerinin ondan beklentisi çok büyüktür, bundan sonra da daha çok lezzetli meyvelerini görecek ve yiyeceğiz. Hakkında olumlu eleştiriler yanında, olumsuz yazılarda yazılacaktır. Ama o doğru bildiği yolda kalbinin sesini dinleyerek yoluna devam edecektir.

Sevgi ve Selamlar

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir