Merhamet / Allah, Sermet’e Peygamber sabrı versin!

TV Programları

27 Şubat ’14

Kategori
TV Programları
Merhamet / Allah, Sermet’e Peygamber sabrı versin!

Kanal D‘nin aşk ve drama dizisi “Merhamet” dün akşam 42.bölümle izleyenleriyle buluştu. Gene güzel bir bölümdü, ben sıkılmadan seyrettim. Reytingleri de iyi, AB’de 4. Sırada, Total’de 17.sırada yer almış.

Geçen bölüm sonunda Irmak, Can’ın evini yaktığı yüzüne söylenmiş, Deniz ya kliniğe ya da polise gideceksin demişti. Can çok sinirlenmiş, oradan uzaklaşmıştı. Sermet, daha önce yaptığı tüm kötülükleri sayar, döker. Zor da olsa Irmak’ı ikna eder, Irmak çok üzülür, ağlar. Alırlar valizini götürürler kliniğe yatırırlar. Arkasından Deniz de çok gözyaşı döker.

Şadiye’nin parfüm reklamı konusunda kimliğini saklamasının ortaya çıkması, Narin’i ve Fırat’ı zor duruma sokar.

Can, içer içer zil zurna sarhoş sokaklarda sekerek evin yolunu zor bulur. Ali, peşinden takip eder. Can eve girer, bir mühlet sonra dışarı çıkar, kapının önüne düşer, kalır. Ali yerden kaldırır, eve sokamaz, götürür Fırat’ın oteline yatırır.

Sermet ile Deniz, Irmak’ı kliniğe yatırdıktan sonra, Narin’in evine giderler. Deniz’i teselli etmek, Narin’e düşer. Şadiye’nin sebep olduğu durumu tartışırlar. Sermet, hikmetinden sorgu sual olmaz Yarabbim bu baldızları niye verdin bize ya… diyerek dua eder.

Deniz ile Narin konuşurlar. Deniz, Irmak’ı merak eder, ziyarete gitmek ister, Narin engel olur. Narin, Can’ı telefon eder, durumunu sorar. Can nerede olduğunu zor hatırlar.

Moskof Recep, dede olacağını karısı patik örerken öğrenir. Daha sonra eve polisler gelir, Recep’i sorarlar. Polislerin geldiğini gören Recep, Ali’ye telefon açar. Polisler, ihbarname getirmişler, Zafer dosyası yeniden açılmıştır.

Sermet, Şadiye’nin işini para vererek çözer, filmleri geri alır. Bu kadar para verdik seyredelim der, Şadiye benimle dalga mı geçiyorsun diyerek çok bozulur.

Deniz ile Sermet, Irmak’ın klinikteki doktoru ile konuşurlar. Bu duruma nasıl geldiği üzerine fikir teatisinde bulunurlar. Şahsi menfaati için diğer insanları kandırma gibi çok yoğun bir psikolojik problemleri vardır. Sermet, Deniz’in durumunu üzülmektedir. Beni Deniz iyileştirdi. Bu Irmak cadısı iyileşmesi lazım! Bi çare bulmalıyım, ben iyileştiğime göre Allah’ım İnşallah Irmak da iyileşin, diyerek söylenir.

Narin ile Fırat bebeğin kontrolü için doktora giderler. 12 haftalık olan bebek ve anne çok iyidir. Fırat, Narin’in üzerine titrer, bu evde huzur istiyorum, Narin’in huzurunun kaçıranın, huzurunu kaçırırım. Koltuğu yatırır, kıpırdamasın diye Şadiye’ye sıkıca tembih eder.

Moskof Recep, bu yaştan sonra beni cezaevine göndermeyin, torunum olacak zaten, hallet bu işi diye Sermet’e yalvarır. Sermet, Narin ile konuşup bir karar verecektir. Ali’den bana yakışıklı yolsuz bir oyuncu bul, senarist ve kameraman bul, der. Irmak’ın iyileşmesi için bir oyun kurgusu içindedir.

Sermet, bir demet çiçek ve yemeklerle Deniz’in evine gider. Yatak odasında Deniz’i gecelikle görünce adete utanır, girmek istemez. Deniz’in yanına oturtur. Getirdiği yemekleri zorla yedirmek ister, Deniz’i güldürür, kendisi de çok keyiflendirir.

Ümmü Hanım, Narin’e gelir, babasını kurtarmasını ister. Narin, katilse cezasını çekecek, yapacak bir şey yok deyip kestirip atar. Narin odasında, halüsinasyon görür, annesi karşısına geçer;  “Babanı polise verme kızım bu yaşında, o kör kuyulara gönderme, baban o senin kızım”. Diyerek yalvarır. Odaya gelen kocası Fırat Narin’i teselliye çalışır.

Sermet ile Deniz bir şişe kırmızı şarap açmış yemek yerken Fırat arar, Abi biz sizdeyiz, Narin seninle konuşmak istiyor. Narin, babasına karakola gidip ifade vermesini, Ali’ye de o hastabakıcı şantajcıyı bulmasını ister. Fırat, Narin’in bu işe bulaşmasını istemez, başka bir avukat bulacağım, der. Sermet, Fırat’ı korur, baba olmanın heyecanına bağlar. Narin, Deniz seni ne kadar değiştirdi der Sermet’e.

Fırat, kafa dağıtmak için lokantaya gider, o sırada Ahu gelir. Beraber konuşur, dertleşirler. Eve geç vakit zil zurna sarhoş gelir, yatakta sızar kalır.

Ertesi gün Recep, karakola Narin ile birlikte gider. Şahit hastabakıcıyı da dinleterek, babasının serbest kalmasını sağlar. Teşekkür etmek isteyen babasına, senin için değil sırf annem için yaptım.

Sermet, bulunan senaristle görüşür, aldığın ücretin iki katını vereceğim, bu iş bir yıl sürecek. Senarist bu işe çok şaşırır. Sermet’in senarist ile görüşmesini çok güldüm. Hakikaten Mustafa Üstündağ, büyük oyuncu, büyük yetenek. Performansına hayran olduğumu belirtmek isterim.Yakışıklı oyuncu adayları salona alınır. Senarist, ben bunun bir de dizisini yaparım deyince, Sermet ona ömrün yetmez, diyerek üstü kapalı tehdit eder.

Şadiye, fotoğraflarını çeken fotoğrafçı ile çıkar, niyeti kötüdür. Eve götürür, Şadiye kahve yaparken sulanır. Şadiye, bir tokat atar, o da ona. Kahve tepsisini suratında paralar ve kaçar.

Deniz ile Ahu, lokantada yemekte ters düşerler, Ahu’nun eski rahmetli kocası ile 3 kere yemeğe çıkmıştır. Deniz, bu konuyu Sermet’e anlatır, durumu çözmesini ister. Ahu onları uzaktan seyreder.

Moskof Recep, kızının söylediklerini içine sindiremez. “Sen beni bir katili savunmaya mecbur ettin “. Sözleri kulaklarında çınlar, karakola gider, ben bir cinayet işledim, diyerek teslim olur.

Sermet dert babası, sağ kolu Ali de dert çözücüsü. Şadiye, bir adam yaraladım diye, Ali’yi arar. Ali, Şadiye’yi bulur, konuşurlar. Onu otele götürür, bir oda ister odaya çıkarlar. Resepsiyon görevlisi, Sermet’e arar haber verir. Sermet çok sinirlenir, elindeki telefonu yere çarpar. Sermet, Ali Şadiye’yi bizim otel atmış da, ona sinirlendim. Deniz, ne yapacaksın şimdi. Benimle sakin sakin yemeği yersen benimle olursun demiştin. Artık hayatında Deniz diye biri yok, der ve masadan kalkar. Sermet, Deniz’i kucaklar lokantadan çıkartır, Narin’lerin evine getirir. Ben bu kızı istedim, kimden isteyeceğim, der. Narin, benden isteyeceksin, ama şimdi değil, uygun bir zamanda. Sermet, ben cevabımı aldım der ve evden çıkar, gider. Deniz arkasından bakar kalır ve bu bölüm de burada biter.

Allah Sermet’e Peygamber sabrı versin. Ama o sabrı gösteremedi. Bir laf vardır, bekleyen derviş, muradına ermiş derler ya, sonunda Sermet Karayel, Deniz Hanım ile evlenecek, o sabrı bir daha göstermeli. Bundan sonra neler olacağını ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

İki bölüm sonra, 12 Mart Çarşamba akşamı 44. Bölümde final var. Dizi güzeldi. Ama her hikayenin bir sonu var, ne yapalım konu bitti.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve dizifim.com’dan alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir