Ülkemizde İnternet Dizileri Yayğınlaşıyor!

Internet Dizileri

Bildiğiniz gibi İlk internet dizisi Netflix’in Hakan: Muhafız (The Protector) dizisidir. Çağatay Ulusoy Netflix yetkileri ile el sıkışmasından sonra Hakan: Muhafız dizisinin 1.sezon ilk on bölüm çekimleri Mart 2018 içinde motor denerek çekimleri başlamıştır.  Yaz boyunca çekilen bölümlerin yayını Aralık 2018’de internete verilmiştir.

N.İpek Gökdel’in “Kara Kalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi” 2016 yıllında yazdığı romandan senaryosu yazılmıştır. İlk bölümden itibaren Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Okan Yalabık, Hazar Ergüçlü ve Mehmet Kurtuluş rol almıştır.

1.Sezon 10 bölümün yayına verilmesi ile ilk günde 9,4 reyting almış 10 milyon kişi seyretmişti. Daha sonra Nisan 2019 da 2.sezon 8 bölüm yayına verilmiştir.

Şimdi de 6 Mart 2020 3.sezon yayına giriyor.

Netflix’in çektiği 2.internet dizisi Beren Saat’in Atiye dizisi de çok ilgi görmüş ve beğenilmiştir. İzleyici şimdiden 2.sezon çekimleri ve yayını bekler olmuştur.

Hemen arkasından Tuba Büyüküstün Mara Hatun olarak ekranlara geldiği Rise of Empires Ottoman belgesel dizisi yayına girdi. Cem Yiğit Üzümoğlu genç Fatih Sultan Mehmet olarak göz doldurdu.

Netflix’ten başka internet dizisi yayınlayan  Blu Tv ve Puhu Tv gibi kuruluşlar mevcuttur. Blu Tv’nin Batu Ben, Behzat Ç, Pavyon, Şahsiyet , Sıfır-Bir: Bir Zamanlar Adana’da, Sıkışmışlık, Yaşamayanlar ve 140 Journos 2019 gibi yapımları internette dönmektedir.

Bir Dünya devi olan Netfllix’in İnternette dönen yapımları öne çıkıyor. Netflix devi 190 ülkede, 167 Milyon kayıtlı izleyici var.

Merakla bekliyorum ilerleyen aylar daha başka Internet dizisi getirecek mi? Pazar çok geniş ve büyük.

Televizyon dizlerinin yerine Internet yapımları alacak gibi duruyor.

Keyifli Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir