Zeki Müren / Hayat bazen tatlıdır.

Genel

23 Şubat ’14

Kategori
Anılar
Zeki Müren / Hayat bazen tatlıdır.

Genellikle haftanın 3 günü sabah erkenden doğa yürüyüşüne çıkarım. Dostum biricik köpeğim “Can” ile birlikte olur bu yürüyüşlerim. Golden Retriever cinsi olan “Can” 8 yıldır benimle birlikte.

Kulaklığımı takar radyo dinlerim. Haber, yorum ve her telden müzik olur. Bu sabah bir şarkı ki beni benden aldı gitti, ta ki 50 yıl öncesine. Zaman tünelinde adeta kayboldum. RahmetliZeki Müren’ in “Hayat bazen tatlıdır, sevenler kanatlıdır” şarkısı çaldı. O kadar duygulandım ki, sormayın gitsin.

1963 Yılı yaz ayları. O yıllar Germencik’ de Ortaokulda okuyorum. Yazlık sinemada Zeki Müren – Belgin Doruk’un başrolü oynadığı “Hayat Bazen Tatlıdır” sinema filmi oynuyor. O yıllar filmler siyah beyazdı. Zeki Müren bu şarkıyı söylüyor, yanlış hatırlamıyorsam bir gelincik tarlasında, kırmızı açmış gelincikler arasında, film aniden renkliye geçiyor. Kısmen renkli bir film idi. Ben o zaman 14 yaşında, çocukluktan yeni çıkan bir gencim. O renkli sahneler bende o kadar derin bir iz bırakmış ki, hala unutamıyorum.

Konuyu tam hatırlamıyorum, drama bir müzikal bir filmdi. Sanat güneşi Zeki Müren bu filmi 1962 yılında çevirmiş. Demek ki 30 yaş civarında sanatının zirvesindeymiş.

Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olan Rahmetli Zeki Müren’in hala boşluğu doldurulmuş değil.

İşte radyoda çalan “Hayat bazen tatlıdır, sevenler kanarlıdır” bende geçmiş anılarımı böyle canlandırdı, sevgili dostlar.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir