Geçen Haftanın (24 – 30 Temmuz 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats 31 TEMMUZ

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 24 – 30 Temmuz 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 12 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Çember, Dolunay, Rüya, Adı Efsane ‘İkinci Devre’, No:309, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevket Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 6,97 reytingpuanı ile birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin ‘Çocuklar Duymasın’ dizisi 3,69 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin Kalp Atışı aldığı 6,09 puanla birinci sırada yer almıştır. Fox Tv’nin ‘No:309’ AB’de de aldığı, 2,99 puanla 10.sırada yer aldı.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ: BİR YENİ DİZİ GELİYOR – BİR DİZİ SEZON FİNALİ YAPIYOR :

MERYEM (Kanal D) :

TMC Yapım – Erol Avcı’ın yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı ve Senaryosunu Meryem Gültabak ile İlke Gürsoy yazdığı MERYEM bu hafta (2 Ağustos) Çarşamba akşamı ilk bölümü Kanal D ekranlarında olacak.

meryem

Sevdiği adam için işlemediği suçu üstlenen bir kadın Meryem, Kariyer ve güç uğruna her şeyi yapabilecek bir Savcı Oktay, Âşık olduğu kadını kaybettikten sonra intikam hırsı ile gözü kararan Savaş…
Yağmurlu bir gecede yaşanan kaza bu üç insanın hayatını değiştirir. Adalet adamı Oktay güce, gücün adamı Savaş adalete muhtaç ilerler bu yolda.
Her iki adamın günahlarının yükünü Meryem çeker… Ta ki aşk denkleme dâhil olup, adaleti getirene kadar…

Oyuncu kadrosunda; Furkan Andıç (Savaş), Ayça Ayşin Turan (Meryem), Cemal Toktaş (Oktay), Açelya Topaloğlu (Derin), Bestemsu Özdemir (Beliz), Uğur Çavuşoğlu (Yurdal), Serenay Aktaş (Burcu), Kenan Acar (Güçlü), Sema Öztürk (Tülin), Ayten Uncuoğlu (Nurten), Beste Kanar (Naz Sargun) , Uğur Demirpehlivan (Gülümser), Necmi Yapıcı (Ertan Komser), Gülden Avşaroğlu (Selma), Tekin Temel (Turan), Efsane Odağ (Zeliş), Yıldırım Beyazıt (Orhan), Sonat Dursun (Rıza), Aydan Kaya (Elif), Mutlu Güney (Arif Akça) yer alıyor.

NO:309 (Fox Tv) :

Geçen yaz yaz dizisi olarak başlayan No:309 uzun bir 1.sezon geçirdi. Tam 59 bölüm sürdü. Bu hafta sezon final yapıyor ve yeni sezonda 2.sezon olarak devam ediyor. Gold Film-Faruk Turgut Twetter hesabından paylaştı. “No:309 2 Ağustos da 59.bl sezon finali yapıp,20 Eylül’de (sezonda)Yen’i süprizlerle kaldığı yerden devam edecektir.” Başrollerini Furkan Palalı, Demet Özdemir, Sevinç Erbulak ve Sumru Yavrucuk’un oynadığı No:309 kısa da olsa yaz tatiline çıkıyor.

no309-dizisi-59-bolum

Güzel bir aşk ve komedi dizisi olarak başlamıştı: Dedesinden kalan mirası alabilmek için bir an evvel evlenmesi ve çocuk sahibi olması gereken Onur, annesinin zoru ile bir randevuya gider. Aynı gece başka biriyle buluşmak için o mekana gelmiş olan Lale, yanlışlıkla Onur’un masasına oturur. Kuzen Erol, Onur’un bu randevusunu sabote etmek için içkilerine ilaç katınca, belki hiç bir zaman bir araya gelmeyecek olan Lale ile Onur kendilerini kaybedip çılgın bir gece geçirirler. Ertesi sabah aynı yatakta 309 no’lu odada uyanan Onur ve Lale, aralarında bir şey geçmediğini düşünüp birbirlerini bir daha görmemek üzere otelden ayrılırlar. Üç ay sonra Onur annesinin istediği kızla nişanlanırken, Lale ise hiç tanımadığı bir adamdan hamile olduğunu öğrenir ve olaylar devam eder.
Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevket Yerimdar 10.Bölüm (Fox Tv)………………………….6,97 – 23,87

2.Kalp Atışı 5.Bölüm (Show Tv)………………………………….6,60 – 21,94

3.Dolunay 4.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,68 – 19,21

4.Ateş Böceği 5.Bölüm (Star Tv)…………………………………5,55 – 18,32

5.Kanatsız Kuşlar 7.Bölüm (Atv)………………………………..4,57 – 15,46

6.No:309 58.Bölüm (Fox Tv)…………………………………….4,29 – 15,18

7.İki Yalancı 3.Bölüm (Kanal D)………………………………..3,90 – 13,49

8.Rüya 2.Bölüm (show Tv)……………………………………….3,74 – 13,53

9.Deli Gönül 4.Bölüm (Fox)……………………………………..3,73 – 12,97

10.Çocuklar Duymasın 2.Bölüm (Kanal D)…………………3,69 – 14,96

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 5.Bölüm (Show Tv)………………………………..6,09 – 22,89

2.Ateş Böceği 5.Bölüm (Star Tv)……………………………….5,17 – 19,09

3.Şevket Yerimdar 10.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,12 – 19,62

4.Dolunay 4.Bölüm (Star Tv)……………………………………4,94 – 18,52

5.Deli Gönül 4.Bölüm (Fox)……………………………………..4,53 – 15,69

6.Çocuklar Duymasın 2.Bölüm (Kanal D)………………….4,44 – 19,07

7.İki Yalancı 3.Bölüm (Kanal D)……………………………….3,41 – 12,13

8.Çember ‘Kızımı Bulun’ 4.Bölüm (Star Tv)……………….3,40 – 12,01

9.Kanatsız Kuşlar 7.Bölüm (Atv)……………………………….3,22 – 12,15

10.No:309 58.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..2,99 – 12,75

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ŞEVKET YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 10.bölümünde Total’de aldığı 6,97 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında geçen hafta lduğu gibi ilk sırada yer alıyor.

Sevkat-Yerimdar-10.

Ralliyi kaybeden Bora yaptığı kazayı hafif atlatmıştır ama Esin’e numara yaparak ona tekrar yaklaşır. Ayrıca Şevkat ile aralarını açar. Ama kapıya bırakılan bir bebek Esin’le Şevkat’i yine birbirine yaklaştırır. Anneyi bulana kadar bebeğe birlikte bakmaya karar verirler. Fakat bu sandıkları kadar kolay değildir.
İsmail, Tezene ile baş başa bir akşam geçirmek için bir plan yapar. Gülperi ve Bozkır’ı konsere göndermeyi başarır. Ama dahiyane sandığı planı beklenmedik olaylarla ters teper, yine fiyaskoyla sonuçlanır.
Şevkat tesadüfen kendisine hırsızlık kumpası yapanların izini bulup, peşlerine düşer. Artık Bora ile burun buruna gelmek üzeredirler.

2.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 5.bölümünde Total’de aldığı 6,60 puanla haftanın dizileri arasında 2.sırada yer almıştır.

53d9582cf6a kalp atışı 5.bl.

“Kalp Atışı”nın 5. bölümünde; Eylül, Ali Asaf ile parkta yaşadığı romantik anın şokunu bir süre üzerinden atamaz. Annesinden kalan kötü anılar, Eylül’ün Ali Asaf’a karşı duygularını frenlemektedir. Ziyanur’un yaralanmasının ardından, onu vuran Serdar’ın da aynı hastaneye getirilmesi kötü bir sürpriz olur. Yaralılara Ali Asaf ve Selim acilde ilk müdahaleyi yaparken, oldukça zor anlar yaşanır. Tüm bu kaosun ardından, Bahar’ın başına gelen korkunç olay herkes için şok etkisi yaratır.

“Kalp Atışı”nın 5. bölümünde; Serdar ve Eylül’ün varlığı, Sinan ve Süleyman cephesi için büyük bir tehdit iken, ikisinden de kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. Mehmet’in aniden ortaya çıkışından rahatsızlık duyan ve bir kez daha ailesini kaybetme korkusu yaşayan Ali Asaf, artık kararını vermiştir. Eylül’ü büyük bir sürpriz beklemektedir.

3.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 4.bölümünde Total’de aldığı 5,68 reyting puanı ile 3.sırada yer almıştır.

75318 dolunay 4.bl.

Nazlı ve Ferit arasındaki buzların erimesi mümkün mü?
Bulut’un vesayetinin Demet’e geçmesi Ferit ve Nazlı’yı derinden sarsar. Ferit Bulut’u geri almak ve sızıntıyı yapanı bulmak için bütün güçleri seferber eder. Nazlı bu süreçte Ferit’in en büyük destekçisi olacaktır. Bu dayanışma Nazlı ve Ferit arasındaki buzların erimesi için yeterli midir? Diğer yandan Deniz de ablasının bu hamlesinden hoşlanmamıştır. Bu süreçte Bulut’a destek olmak için Nazlı’yla iş birliği yapacaktır. Bu işbirliği Deniz ve Nazlı’nın yakınlaşmalarını sağlar. Demet Ferit’e olan duyguları ve intikam isteği arasında gidip gelirken Hakan’ın tek bir hedefi vardır. Fatoş ise sırrının açığa çıkması üzerine Tarık’tan hiç beklemediği bir tepki görür.

4.ATEŞ BÖCEĞİ : Zengin avukat ve özel makam şoförü fakir kız arasında geçen duygusal aşkın anlatıldığı dizide Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz rol alıyor. Bu hafta Total’de aldığı 5,55 reyting puanı ile 4.sırada yer alıyor.

75363 ateş böceği 5. bölüm

Aslı, Cahide ve Handan’ın dikkatini çeker

Aslı, Barış’la Teo’nun tüm mücadelelerine rağmen Cahide ve Handan’ın gündeminin orta yerine düşer. İlayda’nın da yönlendirmesiyle duruma müdahale etmeye çalışan teyzeler yüzünden Aslı’nın ailesi karışır. Aslıdevate kırmızı tuvaletle gelir, Barış gözünü ondan ayıramaz. Sonunda birl,kte dans ederler.

75272 ateş 5.

Tüm bunlardan habersiz Aslı, Barış’a yardım ettiğini zannederken kendi yıkımına giden taşları ağır ağır döşediğinden habersizdir.

5.KANATSIZ KUŞLAR : Atv’nin tutulan dizisi Kanatsız Kuşlar 7.Bölümünde Totalde aldığı 4,57 puanla geçen hafta olduğu gibi 5.sırada yer alıyor.

Bir yudum mutluluk için çırpınan dramatik yaşamların hikayesi

0x0-7-bolum-foto-kanatsız kuş

Nefise, Tuba’nın hamileliğini öğrenince vicdanı ile çaresizliği arasında sıkışıp kalır. Nefise’nin villadan gitmesini istemeyen Muzaffer ise ona yeni bir teklifte bulunur. Diğer yandan, Tuba ve Zerrin, Tuba’nın tekrar villaya dönebilmesi için ilginç bir plan yapar. Emel, Onur’la Zeynep’in sevgili olduğunu öğrenir. Kıskançlıktan gözü dönen Emel, Onur ve Zeynep’i ayırmak için hiç beklenmedik biriyle tehlikeli bir işbirliği yapar. Azime ise Zeynep’e, Onur’la ayrı dünyaların insanı olduğunu göstermek için acımasız bir oyun oynar. Nefise ise oğlunu kurtarabilmek için büyük bir fedakârlık yapmak zorunda kalır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, No:309, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevket Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Fox Tv. 3 dizi. Show, Star ve Kanal D 2 dizi. ve Atv bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Fox Tv 3 dizi. Kanal D 2 dizi. Show ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Fox Tv. Tota’de 3 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olmuştur.

 

YENİ DİZİLER :

SİYAH İNCİ (Star Tv) :

Hazal ve Kenan Aşkı çok konuşulacak.

DFvm1HwUAAIPB-S

Merakla beklenen dizinin çekimlerine Ağustos ayında başlanacak. Hande Erçel, Tolgahan Sayışman ve Berk Hakman’ın başrolünü paylaşacağı dizinin oyuncu kadrosuna Hüseyin Avni Danyal, Nurseli İdiz ve Burak Altay da katıldı.

Heyecanlı ve sürükleyici hikayesi ile izleyiciyi etkisi altına alacak olan “Siyah İnci” yeni sezonun iddialı projeleri arasında yer alıyor. Birbirlerinden hiç ayrılmamaya söz vermiş, Ege’de küçük bir sahil kasabasında yaşayan Hazal (Hande Erçel) ve Kenan’ın (Tolgahan Sayışman) aşkı, Vural’ın (Berk Hakman ) kasabaya gelişi ve Hazal ‘ı elde etmek için her şeyi göze alması ile değişecek ve iki sevgilinin hayatları alt üst olacak. Yönetmenliğini Erol Özlevi’nin, senaristliğini Yekta Torun‘un yaptığı dizinin çekimleri Ağustos ayında başlayacak.

Yaz dizilerinde sadece 12 dizi var. TRT1’in hiç yaz dizisi yok. 2017 yaz sezonu oldukça kısır geçiyor. Yaz tatili nedeniyle izleyicin yarısı tatilde. Sevdiğiniz diziyi seyretmek için tv. başına oturun ve beğendiğiniz diziyi seyredin.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir