Geçen Haftanın (17 – 23 Temmuz 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 24 TEMMUZ

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 17 – 23 Temmuz 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 12 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Çember, Dolunay, Rüya (Yeni), Adı Efsane ‘İkinci Devre’, No:309, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevket Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın (Yeni) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 7,08 reytingpuanı ile birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Star Tv’nin Çember ‘Kızımı Bulun’ dizisi 3,31 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin Kalp Atışı aldığı 7,04 puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’nin İki Yalancı AB’de de aldığı, 3,42 puanla 10.sırada yer aldı.

SHOW Tv’nin “RÜYA” İYİ BAŞLANGIÇ YAPAMADI:

ruya 1.bölüm

Geçen Hafta yeni başlayan Show Tv’nin Rüya dizisi her iki kategoride ilk ona girmediğini görüyoruz. “Herkesin güzel rüyalar görmeye hakkı vardır” sloganıyla başlayan aşk ve drama dizisi bekleneni vermedi.

Gold Film’in Show Tv için hazırladığı dizi Total’de 2,58-8,99 ve AB’de 1,94-7,49 gibi düşük reyting aldı. Son olarak Kara Sevda’da izlediğimiz Hazal Filiz Küçükköse ve Paramparça’da izlediğimiz Ceyhun Mengiroğlu’nun başrollerini paylaşıyorlar.

Konu: Hayallerinde tasarımcı olmak isteyen Elif, zengin dünyanın tekstil veliahtı Bulut Giray’la tanışır ve sonsuz aşkımız burada başlar. Ancak bu aşkın önünde o kadar çok engel vardır ki! İşsiz babasının sıkıntıları, vurdumduymaz abisinin sorumsuzlukları, üvey kız kardeşinin kıskançlıkları ve tüm evin geçimini sağlamaya çalışması Elif’in tüm hayallerine engel olmaktadır. Önümüzdeki haftalarda atak yapabilir.

 

ÇOCUKLAR DUYMASIN (Kanal D) :

cocuklar-duymasin

Diğer taraftan yıllar önce ekranlarda boy gösteren Çocuklar Duymasın iyi bir başlangıç yaptı. Pazar gecesi Kanal D’de ekranlara gelen dizinin aile komedi dizisi yıllar sonra tekrar ekranlarımızda… Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı rol alıyorlar. Haftanın dizileri arasında ilk beşe girdi ve 4.sırada yer aldı.

No-309-18625-large-

No:309 Fox Tv’de devam ediyor. Final yapacak dedikoduları nedeniyle, yapımcı Faruk Turgut Twitter hesabından bu haberi yalanladı. Bakalım yeni sezonda devam edecek mi hep birlikte göreceğiz.
Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevket Yerimdar 9.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,08 – 24,20

2.Dolunay 3.Bölüm (Star Tv)…………………………………….7,05 – 23,04

3.Kalp Atışı 4.Bölüm (Show Tv)………………………………..6,59 – 22,02

4.Kanatsız Kuşlar 6.Bölüm (Atv)……………………………….5,28 – 17,74

5.Ateş Böceği 4.Bölüm (Star Tv)……………………………….5,25 – 17,80

6.Çocuklar Duymasın 1.Bölüm (Kanal D)………………….4,94 – 21,26

7.No:309 57.Bölüm (Fox Tv)……………………………………4,67 – 16,29

8.İki Yalancı 2.Bölüm (Kanal D)……………………………….3,41 – 11,99

9.Deli Gönül 3.Bölüm (Fox)……………………………………..3,34 – 12,08

10.Çember ‘Kızımı Bulun’ 3.Bölüm (Star Tv)……………..3,31 – 11,32

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 4.Bölüm (Show Tv)………………………………..7,04 – 23,93

2.Dolunay 3.Bölüm (Star Tv)……………………………………6,26 – 22,64

3.Çocuklar Duymasın 1.Bölüm (Kanal D)………………….6,11 – 26,92

4.Şevket Yerimdar 9.Bölüm (Fox Tv)………………………..5,93 – 20,61

5.Çember ‘Kızımı Bulun’ 3.Bölüm (Star Tv)……………….4,68 – 16,58

6.No:309 57.Bölüm (Fox Tv)……………………………………4,29 – 16,11

7.Kanatsız Kuşlar 6.Bölüm (Atv)……………………………….4,17 – 15,00

8.Ateş Böceği 4.Bölüm (Star Tv)……………………………….3,89 – 14,19

9.Deli Gönül 3.Bölüm (Fox)……………………………………..3,78 – 14,51

10.İki Yalancı 2.Bölüm (Kanal D)………………………………3,42 – 12,70

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ŞEVKET YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 9.bölümünde Total’de aldığı 7,08 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

Sevkat-Yerimdar-4051-galeri-

Hırsızlık ihbarı ile karakolda tutulan Şevkat, Cevdet’in ifadesi ile serbest bırakılır. Şevkat kendisine bu kumpası yapanları bulup, cezasını kesmeyi kafasına koyar. Bunun Bora’nın işi olduğunu tahmin eder ama emin değildir. Bu yüzden açığını kollamaya başlar.

Esin en sonunda galeriyi açar. Şevkat ve Bora ona yardım ederken her karşılaşmada ikisi hırlaşırlar. Esin bundan rahatsız olur. Öfke kontrol sorunundan ötürü kabahati Şevkat’te görmektedir. Bora bile bile Şevkat’in üstüne gider. Sonunda ona meydan okuyarak araba yarışına davet eder. Kaybeden arabasını verecektir. Esin buna şiddetle karşı çıkar. Esnaf arkadaşları Şevkat’e hiç şansı olmadığını söyler.

 

2.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 3.bölümünde Total’de aldığı 7,05 reyting puanı ile 2.sırada yer almıştır.

75261 dolunay

Ferit ve Nazlı Bulut için işbirliği yapıyor.
Zeynep ve Demir’in kaybı bütün aileyi derinden sarsmıştır. Nazlı ve Ferit Bulut’un iyiliği için işbirliği yaparlar. Fakat o dolunaylı geceden sonra her şey eskisi gibi olabilecek midir?

Öte yandan Nazlı, Deniz’i hayata bağlarken kendine de bağladığının farkında değildir. Hakan gizli planlarını harekete geçirmek için doğru zamanı bekler. Demet’in Ferit’e olan öfkesi hem Hakan’ı kıskandırır hem de planlarında ona yardımcı olur. Fatoş, Engin’e karşı dürüst olmak istedikçe işler daha da karmaşık bir hal alır. Alya hiç beklemediği bir şekilde kendisini Nazlı ve Fatoş’un hayatlarının ortasında bulacaktır. Asuman’ın sorumsuzluğu Nazlı’yı zor durumda bırakır.

 

3.KALP ATIŞI : Show tV’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 4.bölümünde AB’de aldığı 7,04 puanla haftanın dizileri arasında 3.sırada yer almıştır.

1f730bc4d9010e375b46525e1d02c aklp atışı 4.bl.

Kalp Atışı”nın 4. bölümünde; Eylül’ün yaşadığı tehlikeli gece Ali Asaf’ı hayallerini gerçekleştirmek için hızlandırırken, Mehmet’in hastanede ansızın ortaya çıkışı ikisi için de büyük sürpriz olacaktır. Ali Asaf, o gece Oğuz’u Eylül’ü yeterince korumamakla suçlarken, Eylül ikisini de bu konuda yanlış düşündükleri konusunda uyarır. Bahar, istemeden babasının ve dedesinin kar amaçlı planlarını baltalarken, düşüncesiz tutumuyla da bir hasta yakını ile büyük bir problem yaşar. Hastanede acile getirilen kadının, terk edilen bebeği başta Alp olmak üzere herkes için etkileyici ve üzücü bir hikayeye dönüşür. Aynı zamana denk gelen ve hastane için geleneksel sayılan “hamsi akını” ise, Karadenizli iki aile arasında yaşanan hem çatışmayı, hem de büyük aşkı gözler önüne serer. Bu aşk hikayesinin etkileyici sonu; Ali Asaf’ın artık daha fazla kaybedecek zamanı olmadığını bir kez daha anlamasına sebep olur.

735a712fae366c5 kalp atışı 4.

“Hayat yaşamaya değer… Kimse bunun için geç kalmamalıdır…”

 

4.ÇOCUKLAR DUYMASIN : Yıllar öncesinin sevilen dizisi Çocuklar Duymasın Kanal D ekranlarımda tekrar başladı. İlk bölümünde AB’de aldığı 6,11 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

hqdefault çocuklar duymasın 1.bl

Çocuklar Duymasın 1. Bölümüyle yayında! Meltem, Gönül ve Tuna detoks yapmaya karar verir. Meltem, Haluk’un da detoks yapmasını isteyince birbirinden eğlenceli anlar yaşanır

Gönül, bir eski dostlar yemeği organize eder. Bu yemeğe tüm eski dostlar davetlidir. Dekolte kafa Selçuk’un saç ektirip ektirmediği ve kendisinden yirmi beş yaş küçük genç sevgilisi büyük bir merak konusudur.

 

5.KANATSIZ KUŞLAR : Atv’nin tutulan dizisi Kanatsız Kuşlar 6.Bölümünde Totalde aldığı 5,28 puanla 5.sırada yer alıyor.

oglumun-bakicisi-ol-kanatsiz-kuslar-6-bolum-20-temmu

“Son kararlarının ne kadar hatalı olduğunun farkında mısın?”

Tuba’nın Nefise’yi villadan uzaklaştırmak için yaptığı riskli plan, Muzaffer’in Nefise’yle daha çok yakınlaşmasına yol açar. Onur’la Zeynep’i ölümle burun buruna getiren olayın, kasıtlı olduğu ortaya çıktığında ise Ahmet ortadaki tek suçlu olarak kalır. Şirkette işe başlamak için görüşmeye giden Zeynep, kötü bir durumla karşılaşır. Bu olay, Onur ile Muzaffer’i karşı karşıya getirir. Şengül’ün Azime’den aldığı kolye yüzünden olaylar, içinden çıkılmaz bir hal alır. Annesinin Muzaffer’le evlenmesini istemeyen Emre, kendince bir çözüm yolu bulmak isterken dönülmez bir yola girer. Oğlunun, suça bulaşmış babasının izinden gitmesini istemeyen Nefise ise hepsinin hayatını etkileyecek olan bir karar aşamasındadır.

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Çemmber, Deli Gönül, Dolunay, No:309, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevket Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Fox Tv ve Star Tv 3 dizi, Kanal D 2 dizi, Show ve Atv birer dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Star Tv ve Fox Tv 3 dizi, Kanal D 2 dizi, Show ve Atv birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Star Tv. ve Fox Tv, 3’er dizi ile olmuştur.

 

MERYEM (Kanal D) :

59735 meryem kanal d

Çarpıcı hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla yeni sezona damgasını vurmaya hazırlanan Meryem’in başlıca rollerinde Furkan Andıç (savaş Sargun), Ayça Ayşin Turan (Meryem Akça), Cemal Toktaş (Oktay Şahin), Açelya Topaloğlu (Derin Berker), Bestemsu Özdemir (Beliz Bilen), Serenay Aktaş (Burcu Aktar) ve Kenan Acar (Güçlü Tekiner) yer alıyor.

Konusu: Sargun Ailesi’nin veliahtı (Furkan Andıç). Mütevazı ve vicdanlı bir genç adam. Sevgilisi Sevinç, Meryem ve Oktay’ın yaptığı kazada karnında bebeğiyle ölünce dünyası darmadağın oluyor. Şimdi tek amacı intikam. Doğrunun peşinden giden, yalanla oyunla işi olmayan biri.

Meryem Akça
Hikayenin en masum karakteri. Babası Arif’in fırınında çalışıyor. Annesini kaybetmiş. Babası ve sevgilisi Savcı Oktay’dan başka kimsesi yok. Sevgilisi Oktay’ın suçunu üstleniyor ve normal giden sakin hayatı bir gecede altüst oluyor. Hem büyük bir sırrı saklamak hem de kendine söylenen yalanlara rağmen hayatla baş etmek zorunda.

Meryem 2 Ağustos Çarşamba akşamı ekranlara geliyor.

 

BÖRÜ (Star Tv) :

bdcd0bbf-f7f4 Börü

DAĞ II filminin yazarı ve yönetmeni Alper Çağlar’ın yeni projesi BÖRÜ ile özel kanalların ilk 60 dakikalık dizisine imza atıyor.
Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan gerçek olaylardan esinlenen BÖRÜ, 1’er saatlik 6 bölümden oluşacak ve büyük finalini beyaz perdede yapacak. 2017 sonbaharında Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak bölümlerin ardından, BÖRÜ’nün sinema filmi de 2018 sonbaharında vizyonda olacak.

boru-3-600x320 börü

BÖRÜ’nün oyuncu kadrosunda, izleyicinin DAĞ film serisinden tanıdığı pek çok isim var. Aralarında, Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi isimlerin bulunduğu oyuncuların her biri, Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi, 34 50 telsiz kodlu BÖRÜ timinin üyelerine hayat verecek. Deneyimli oyuncu Mesut Akusta da, Özel Harekat’ın kurucuları arasında yer alan en önemli karakterlerden birini canlandıracak.
Alper Çağlar’ın seri yaratıcısı olduğu ve ortağı Doruk Acar ile beraber yapımcılığını da yaptığı dizinin bölüm yönetmenleri ise CaglarArts-Insignia bünyesindeki genç yetenekler Can Emre ve Cem Özüduru.

Yaz geceleri görüldüğü gibi sadece 12 dizi ile geçiyor. Zaten izleyicinin büyük çoğunluğu tatilde. Siz yine de beğendiğiniz diziyi seyredin.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.)

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir