Geçen Haftanın (23 – 29 Ocak 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

cats30 ocak

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 23 – 29 Ocak 2017 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler:

İçerde, Kırgın Çiçekler, Paramparça, Bana Sevmeyi Anlat, Hangimiz Sevmedik, Anne, Hayat Şarkısı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Son Destan, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Bu Şehir Arkandan Gelecek, Poyraz Karayel, No:309, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel,Umuda Kelepçe Vurulmaz, Ölene Kadar, Cesur Yürek, Aşk ve Mavi, Arka Sokaklar, Yıldızlar Şahidimdir (Yeni), Muhteşem Yüzyıl Kösem, Sevda Kuşun Kanadında, Kalbimdeki Deniz, Seksenler, Aşk Laftan Anlamaz, Adı Efsane (Yeni), Hayat Bazen Tatlıdır, O Hayat benim, Baba Candır, Bodrum Masalı ve Seviyor Sevmiyor dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde Total’in ilk sırasında bu hafta, 12,42 reyting puanı ile TRT1’in Diriliş Ertuğrul ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin Vatanım Sensin 5,80 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında Total’de olduğu gibi TRT1’nin Diriliş Ertuğrul 16,30 reyting puanı ile zirvede yer aldı. AB’nin 10.sırasında ise, Kanal D’nin yeni dizisi Adı Efsane daha ilk bölümü ile, 4,84 puanla yer aldı.

Kiralık Aşk geçen hafta final yaptı ve bitti. Yerine Star Tv. Cuma akşamı Berk Cankat’ın Yıldızlar Şahidim dizisini başlattı. Ama aldığı reyting puanları pek ümit vermedi. Total’de 3,48 ile 18.sırada, AB’de 2,93 puanla 10.sırada yer aldı. İlerleyen bölümlerini merakla bekleyip, göreceğiz.

olene-kadar-238x178

25 Ocak Çarşamba akşamı Engin Akyürek ve Fahriye Evcen’nin başrolü oynadıkları “Ölene Kadar” 3.bölümü ATV’de ekranlara geldi. Reytingleri oldukça düşük geliyor.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 74.Bölüm (TRT1)………………………….12,42 – 27,66

2.Arka Sokaklar 426.Bölüm (Kanal D)………………………9,41 – 21,84

3.İçerde 18.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,11 – 20,25

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 54.Bölüm (Atv)…8,81 – 20,29

5.Aşk ve Mavi 12.Bölüm (Atv)…………………………………..8,29 – 19,50

6.Kırgın Çiçekler 68.Bölüm (Atv)………………………………8,02 – 17,87

7.Kalbimdeki Deniz 14.Bölüm (Fox Tv)……………………..6,50 – 15,60

8.Anne 12.Bölüm (Star Tv)………………………………………6,30 – 14,37

9.Cesur ve Güzel 11.Bölüm (Star Tv)…………………………5,95 – 13,92

10.Vatanım Sensin 13.Bölüm (Kanal D)…………………….5,80- 13,65

 

AB’de ilk 10 :

1.Diriliş Ertuğrul 74.Bölüm (TRT1)………………………….16,30 – 36,70

2.İçerde 18.Bölüm (Show Tv)…………………………………..9,97 – 23,80

3.Vatanım Sensin 13.Bölüm (Kanal D)………………………8,45 – 21,23

4.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 54.Bölüm (Atv)…7,62 – 19,19

5.Cesur ve Güzel 11.Bölüm (Star Tv)…………………………6,73 – 16,83

6.Kalbimdeki Deniz 14.Bölüm (Fox Tv)…………………….5,70 – 15,03

7.Anne 12.Bölüm (Star Tv)………………………………………5,68 – 14,20

8.Kara Sevda 53.Bölüm (Star Tv)…………………………….5.00 – 11,41

9.No:309 32.Bölüm (Fox Tv)………………………………….4,86 – 11,06

10.Adı Efsane 1.Bölüm (Kanal D)……………………………4,84 – 13,27

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1. DİRİLİŞ ERTUĞRUL : Engin Altan Düzyatan’ın başarı ile canlandırdığı Ertuğrul Bey karakteri ile TRT1’in tarihi dizisi “Diriliş Ertuğrul” bu hafta da, 74.bölümü ile AB’de aldığı 16,30 reyting puanı ile ilk beşin birinci sırada yer almaya devam ediyor.

dirilis-ertugrul-74-bolum

Türlü oyunlara karşı göğüs geren, kurulan tuzağı tersine çeviren ve nihayet tekfurun kızını kurtararak kaleden sağ çıkmayı başaran Ertuğrul Bey ve alpları Tekfur’la dostluk ilişkisi kurmuşlardır. Fakat hain emelleriyle bu oyunu bozmak isteyen Vasilius boş durmayacaktır. Şimdiki planı Ertuğrul’un hanında Tekfur’u öldürterek Ertuğrul’u zor durumda bırakmak ve Türklerle Bizans arasında savaş başlatmaktır. Peki, Vasilius bu planında başarıya ulaşacak mıdır?
Aslıhan’a ilgisi olan Sadettin Köpek, Ural’ın da desteğiyle Candar Bey’den Aslıhan’ı istemiştir. Bu teklife Candar Bey ne diyecektir? Önceki bölümlerde babasına mutlak itaat sözü veren Aslıhan, Saadettin Köpek ile evliliğe olumlu yaklaşacak mıdır? Bu meselede Aliyar’ın tutumu ne olacaktır?
Daha önce Çolpan’la birlikte Toktamış Bey’i öldüren Aybüke, Kutluca tarafından sorguya çekilmiş, bu tehlikeli durum Çolpan’a yansıtılınca Çolpan hemen harekete geçerek acımadan Aybüke’yi öldürmüştür. Gün geçtikçe Çavdar Obasında gördüğü kirli işlerden rahatsız olan Kutluca nasıl bir tavır içinde olacaktır? Bu ölümün bir cinayet olduğunu öğrenebilecek midir? Öğrenirse nasıl bir tutum içinde olacaktır?

 

2.İÇERDE : Show Tv’nin fenomen dizisi olan İçerde Pazartesi gecesinin reyting rekortmeni olarak zirvedeki yerini koruyor. AB Grubunda 18.bölümünde aldığı 9,97 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta da, 2.sırada yer aldı. Sarp (Çağatay Ulusoy), dört yaşında kaçırılan öldü denilen kardeşi Umut’u (Aras Bulut İynemli) arama hikayesi ele alınıyor. Kaderin cilvesi her ikisi de polis kolejinde kardeş olduklarını bilmeden birlikte okuyor, polis oluyorlar. Mert içerde polis ama mafya babası Celal’e çalışıyor. Ağabey Sarp dışarıda, köfteci Celal’in sağ kolu gözükse de gizli polis, müdürü Yusuf’a çalışıyor. Sarp, Celal’in itimadını iyici kazandı ve onun sağ kolu olarak gözüküyor.

ffc11ad93beda343e53ae42e02c095e3_840

“İçerde”nin 18. bölümünde; Kebapçı Celal’in, Coşkun ve Yaşar’ı yakaladığı sırada olay yerine Yusuf Müdür ve ekibi gelir. Yusuf, Coşkun ve Yaşar’ı Celal’den korumak için oradan alır ve ifadelerini almak üzere Organize Şube’ye götürür. Şimdi herkes Coşkun’un peşindedir. Mert ailesini öğrenmek için, Sarp, Umut’u sormak için, Celal ise Coşkun’u öldürmek için. Herkes harekete geçmek için Coşkun’un Organize’den çıkmasını bekliyordur. Tehlikenin farkında olan Coşkun kendisini korumak için Yaşar’la birlikte hareket edecektir. Coşkun gittikçe köşeye sıkışır, artık yolun sonuna geldiğini düşünüyordur.

 

3.ARKA SOKAKLAR : Kanal D’nin yılların uzatmalı dizisi Arka Sokaklar, bu hafta Total’de aldığı 9,41 reyting puanı ile 3.sırada yer aldı.

arka-sokaklar 426.bölüm

Arka Sokaklar 426. Bölüm’de; Veysel’in ölümüyle beraber ekibin başında büyük bir sorun daha yer alır. Veysel’in ölümüyle ilgili bütün ekip savcıya ifade verecektir. Kenan Aslan, 2009’dan beri çete davasından hapistedir ve artık serbest kalma zamanı gelmiştir. Kenan’ın yokluğunda işleri göz bebeği biricik kızı Yeşim idare etmiştir. Yeşim, küçük yaşına rağmen güçlü bir mafya kadını haline gelir. Kenan, Sezgin’i himayesine alır. Rıza ve ekibinden intikamını almak için istediği her şeyi yapacaktır. Tabi ki bunun karşılığında Sezgin’den bir isteği vardır. Kendisinin zamanında tutuklanmasını sağlayan Savcı Bekir’in ortadan kaldırılması…
4.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Oktay Kaynarca’nın macera dizisi Atv ekranlarında devam ediyor. Bu hafta 54.bölümü ile Total’de aldığı 8,81 reyting puanı ile 4.sırada yer aldı.

6_d eşkıya Dünyaya 54.Bölüm

“Beni öldürmemenin bedelini çok ağır ödeyeceksin!”

Hızır, Ünal Kaplan yerine Özer’i yok ederek CIA ile alenen savaş başlatmıştır. Özer’in ölümü tahmin edildiği gibi masaya huzur getirmez. Arkasında bıraktığı ortağı Ercüment, kendine yapılan yanlışı kolay kolay kabul etmeye niyeti olmayan CIA’in yeni silahı olacaktır. Bu sürpriz gelişme, zamanla toparlanmaya başlayan masanın, iyiye giden ticareti için bir tehdittir. Hızır’ın gözünü korkutmak ise öyle kolay olmayacaktır. Lider olarak masaya kurulan tuzaklara karşılık vermekte geç kalmaz. Huzur kaçırmak isteyenlere inat birlik beraberlik mesajı vermek adına organize ettikleri gecede adeta düşman çatlatacaklardır. Esra’nın yaptığı yanlışı bir türlü hazmedemeyen İlyas depresyondadır. Evine gitmemesi ve her gün yaşadıklarını unutmak adına kendini dağıtması Çakırbeyli ailesini bunaltır. Her ne kadar ayrılmak istediğini söylese de Esra’yı hala sevmektedir. Handan ve Ceylan’ın yanına sığınan Esra da ne yapacağını bilmez haldedir. Bu duruma son vermek de ailenin toparlayıcısı Meryem’e düşer. Sonunda ikna olan Esra’yı evinde kötü bir sürpriz beklemektedir.

 

5.VATANIM SENSİN : Kanal D’nin milli duyguları kabartan heyecanlı dizisi bu hafta 13. bölümde AB’de aldığı 8,45 puanla, haftanın dizileri arasında geçen hafta olduğu gibi yine 5.sırada yer aldı.

hqdefault vat.sen

Vatanım Sensin 13. Bölüm’de; Cevdet, Tevfik’i tuzağa düşürdü, gerçekleri öğrendi. Tevfik de, Eftalya’yı ölümün eşiğine itti ve resmen intihara zorladı. Diğer yandan Azize, Yıldız’ı Mustafa Sami ile evlendirmek istiyor; Yıldız ise Leon’dan engel olmasını diliyor! Yıldız ve Mustafa Sami nikahlandı ve tuzağa düşürüldü ve şehit edildi. Cevdet, silahların Tevfik’te olduğunu öğrenmiştir. Aradığı hain, yıllarca kardeşim dediği kişidir. Yunan Ordusu, Nazilli’ye saldırmadan silahları bulmak zorundadır. Cevdet ve Tevfik arasındaki hesaplaşma, olayları iki tarafın da ummadığı yerlere çekecektir. Öte yandan Azize, kızı Yıldız’ı Mustafa Sami ile evlendirme telaşındadır. Mustafa Sami’nin her yerde aranıyor olması onların başına iş açarken, Yıldız ise evlendirilmemek için Leon’dan yardım umar.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İçerde, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Anne, Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin, Cesur ve Güzel ve Kalbimdeki Deniz her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda: Atv 3 Dizi, Kanal D ve Star ikişer dizi. Fox, TRT1 ve Show Tv birer dizi ile yer aldılar.

AB’de ilk onda: Star Tv 3 dizi. Fox ve Kanal D 2 dizi. Show Tv, Atv ve TRT1 birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3 dizi ve Total’de 2 dizi ile Star Tv. olmuştur. Total’de ve AB’de ikişer dizi ile Kanal D 2.sırada yer almışlardır.

 

BU HAFTA İKİ YENİ DİZİ BAŞLADI!

Cuma Star TV’de “Yıldızlar Şahidim”

yildizlarsahidim27ocak1

Yapımcılığını Ali Gündoğdu ve Asena Bülbüloğlu / Süreç filmin üstlendiği ‘Yıldızlar Şahidim’ 27 Ocak Cuma akşamı, önceki hafta final yapan Kiralık Aşkın yerine başladı.

Hem genç, hem de deneyimli oyuncuları kadrosunda toplayan Yıldızlar Şahidim, sıradan bir mahalleden yıldızların en tepesine uzanan bir aşk hikayesini anlatıyor. Dizinin senaryosunu Pınar Bulut kaleme alırken, yönetmen koltuğunda ise; Yıldız Hülya Bilban bulunuyor.

Kısaca Konusu:

Aras (Berk Cankat), tüm ülkenin sevgisini ve hayranlığını kazanmış bir pop yıldızıdır. Haziran’sa (Özge Gürel) ona umutsuzca aşık, şarkıcı olma hayalleri kuran sıradan bir mahalle kızı. Bir araya gelmeleri sadece hayalidir; aralarında şan, şöhret, sınıf farkı gibi sayısız engel vardır. Ancak bir konserde, onca insan arasından Aras ve Haziran birbirlerini bulurlar. İşte o zaman anlarlar ki, aralarındaki asıl engel başkadır. Aras’ın babası Fikret (Mesut Akusta) ve yıllar önce ortadan kaybolan annesi Zeynep (Canan Ergüder). Eski bir şarkıcı olan Zeyno, Haziran‘ın elinden tutarak ondan bir yıldız yaratmaya ve müzik prodüktörü olan Fikret’in karşısına rakip olarak çıkmaya and içer. Bir yandan da onu reddeden oğlu Aras’ın sevgisini kazanmaya çalışacaktır. Fikret ve Zeyno, bitmeyen bir aşkın hesaplaşmasını yaşarken, Aras ve Haziran da düşman taraflara rağmen yeşeren, masum ve büyülü bir aşka kapılırlar. Bir araya gelmeleri ne kadar zor olsa da, iki genç aşık birbirlerinden vazgeçmeyecektir.

Cumartesi Akşamı Kanal D’de “Adı Efsane” güzel başladı:

adi-efsane

D Proctions’un yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Devrim Yalçın’ın yaptığı ve senaryosunu; Tunus Taşçı, Nazlı Sunlu ve Hilal Yıldız’ın yazdığı dizide; Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır, Rojda Demirer rol alıyor.

Konusu: Her şeyini kaybetmiş, basketbol koçu bir babanın kızlarını kazanmak için verdiği mücadele anlatılıyor. Reytingleri Total’de 3,48 ile 13.sırada, AB’de 4,84 ile gecenin 3.sırasında yer aldı.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller ve dizi özetleri ilgili kanalların dizi ana sayfalarından alınmıştır. Sıralamalar dizi reytinglerine göre yapılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir