Megastar Tarkan yeni albümü ve nereden nereye dedirten bir anım!

Anılar

megastar Tarkan

Megastar Tarkan geçtiğimiz ay 11 Mart’ta yeni albümünü piyasaya sürdü.

Latin Amerika ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Rusya, Hindistan, Mısır, Amerika ve Kanada’daki müzikseverlerin de beğenisine sunulan albüm, kısa sürede en çok dinlenenler listesine girdi.

Megastar Tarkan, “Ahde Vefa” albümüne olan yoğun ilgi ile iTunes üzerinde Dünya çapında albüm tanıtımına en çok yer verilen ilk Türk Sanatçısı olmuş.

Gençlik yıllarımda gazinolarda değerli sanatçılardan sıkça dinlediğim bir Türk Sanat Müziği albümü olmuş. Bu sabah üşenmeden internetten tek tek dinledim. Duygulanmadım desem yalan olur. Bazı parçaları dinlerken, gözlerimin yaşardığını hissettim.

Tarkan 13 şarkılık albümünde şu eserleri seslendirmiş:

1.Rindlerin Akşamı (Dönülmez Akşamın Ufkundayız)
2.Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme
3.Söyleme Bilmesinler
4.Enginde Yavaş Yavaş
5.Nasıl Geçti Habersiz
6.Kadehinde Zehir olsa
7.Veda Busesi
8.Sevmekten Kim Usanır
9.Aşk Bu Değil Mi
10.Islak Daha Islak Öp Beni
11.Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine
12.Zeytin Gözlüm
13.Kara Bulutları Kaldır Aradan

Görüldüğü gibi bu albümde; Yahya Kemal Beyatlı, Münir Nurettin Selçuk, Namık Kemal, Hacı arif Bey, Erol Sayan, Orhan Seyfi Orhon, Yusuf Nalkesen, Ümit Yaşar Oğuzcan, Rüştü Şardağ, Teoman Alpay ve Semahat Özdenses’e ait söz ve besteler yer almaktadır.

Tarkan “Ahde Vefa” adını verdiği bu albüm için bakın neler söylemiş; “Benden uzun yıllardır beklenen albümümü sizlerle paylaşacak olmanın tatlı telaşı ve heyecanı içindeyim. Bu albüm bendeki etki ve katkılarınızla hayat buldu. ‘Ahde Vefa’nın sıkıntılı ve zorlu şu zamanlarda bir nebze de olsa içinizdeki kara bulutları dağıtmasını, yüreklerinizi aşkla doldurmasını temenni ediyorum” demiştir.

Benim de yaşım öyle pek fazla değil ama, Tarkan’ın nereden nereye geldiğini bilenlendenim. 1992 yılında Tarkan’ı ilk tanıdığım gece ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum.

tarkan 1992

1992 yılında İzmir Urla Çeşmealtında yazlık evim vardı. Yazları İzmir’deki işime gidip, akşama eve dönüyordum. Kızım Melis o zaman daha 11 yaşındaydı. Tarkan daha meşhur değil ama, tanınmaya da başlamıştı. Kızım o gece, Tarkan’ın Urla İskelede bir çadır diskoya gelip konser vereceğini söyledi. Yorgun olmama rağmen, çok ısrar etti ve kıramadım. Kızım-oğlum ve karım 4 kişi gittik. Ne de olsa genç kız ya, kızım Tarkan’ı yakından görmek istiyordu. Çadırın arka kapısında beklemeye başladık. Tarkan saat 23 sularında geldi. O zaman da incecik, çıta gibi 20 yaşlarında bir delikanlıydı Tarkan. Bizi görünce bana bakarak, parmağını dudağına götürerek susmamızı işaret etti. İçeriden fazlaca kalabalığın gelmesinden çekiniyordu. Ben tamam, merak etmeyin dedim. Yanılmıyorsam kızım imzasını aldı. İçeri geçtik, canlı olarak şarkılarını dinledik. Tarkan’ı ben o zaman tanıdım, sesini dinledim. Çok beğenmiştim. O yıl yanılmıyorsam “Yine Sensiz” albümünü çıkarmıştı.

Başka bir anım ise şöyle: 2004 yılında Tayland’a gitmiştik. Pataya sahil kasabasında bir gece arkadaşlarla diskoya gittik. Sahnede Tayland’lı kızlarla dans ederken Tarkan’ın “Şımarık – yakalarsam muck muck öptüm” şarkısı çalmaya başladı. Ülkemizden binlece kilometre mesafede, bizden bir sanatçının sesini duymak beni çok şaşırtmıştı. O zaman bir daha Tarkan ile gururlanmış, Dünya Sanatçısı olduğunu kabul etmiştim.

İşte böyle sayın okurlarım. Her insanın (meşhur da olsa) kesiştiğini bir zaman ve anıları vardır. Benim de Tarkan ile ilk tanışmam 24 yıl önce olmuştu. Nereden nereye… O şimdi bir Megastar ve Dünya sanatçısı.

Ağzına sağlık Tarkan. Türk Sanat Müziğini senden dinlemek çok keyifli.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir