Beni Böyle Sev / Elif bebek evine hoş geldin!

TV Programları

02 Nisan ’14

Kategori
TV Programları
Beni Böyle Sev / Elif bebek evine hoş geldin!

TRT 1‘in Üniversite gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” dün akşam, biraz neşeli, biraz da gergin bölümüyle ekranlarımızdaydı. Babaanne ve dedesinin muhalefetine rağmen, Ayşem ve Ömer’in biricik kızları Elif’i kendi evlerine getirdiler.

Dizinin reytingleri pek yüksek olmasa da geniş bir izleyici kitlesi var. AB’de 14.sırada, Total’de 26.sırada yer almış.

Geçen bölümde, bebeğin ismi konusunda çıkan kriz, herkes koymak istediği ismi bir kağıda yazmış, torbadan tombala gibi çekilerek isim konmuştu. Mazhar’ın yazdığı “Elif” ismi çıktı kuradan. Herkes bu ismi sevdi ve benimsedi.

Ömer, kızları Elif’in pembe nüfus kağıdını çıkartır. Ayşem derslerini çalışamadığından, bursunun yanmasından korkar. Bir yıl eğitimini donduracağını söyler. Ömer, gerekirse çift düğüne gider, bebeğin ve okul masraflarını çıkartacağını söyler. Kızımın annesi üniversite mezunu olacak, der.Gömülü resim için kalıcı bağlantı

İlyas Bey, Safiye’yi pastaneye götürür, baş başa bir şeyler yerler. Safiye Hanım, dırdırlarını pastanede de devam ettirir. Nail Beye, Eda Hanımın nasıl kancayı taktığını anlatır. İlyas, Eda Hanım bugüne bugün benim yengem oluyor, deyince Safiye açar ağzını, yumar gözünü, kavga ederek çıkarlar pastaneden.

Seda, Ömer ile konuşmak ister. Buluşurlar, Seda Ömer’e Furkan’dan ayrılmak istediğini anlatır. Ömer, iyi düşün ona göre karar ver tavsiyesinde bulunur.

Reyhan ile Mazhar’ın sürtüşmeleri devam eder, okulda bile birbirleriyle kedi-köpek gibi dalaşırlar.

Furkan ile Seda deniz kıyısında buluşurlar. Seda, ben seninle bir daha görüşmek istemiyorum diye kararını hemen Furkan’ın suratına söyler. Furkan, adeta beklemediği bu karar karşısında şok olur, ağzı kurur, boğazı düğümlenir. Seda, sana güvenmiyorum Furkan. Hoşça kal deyip ayrılır. Furkan yanlış yapıyorsun Seda, der.

Lokantada, Safiye ile Eda Hanım arasında sürtüşme devam eder. Safiye, Eda’nın tavırlarını çekemez, lafını esirgemez. Lafını Nail Beye de sokar. Nail Beye dobra, dobra, konuşur, evlilik konusunu eleştirir.

Ayşem ile Ömer hastaneye giderler. Ayşem, bebeği kucağına aldığını, çok sağlıklı olduğunu, yarın çıkarabileceklerini söylediklerini anlatır. Çok mutlu olurlar. Bebek için alışveriş yapıp eve gelirler. O sırada Nadide Hanım Ömer’i arar, baban ile Burak eve erken geldiler, akşam yemeğine davet eder. Ömer, dersimiz var gelemeyiz, yarın bebeği eve getireceğiz, hazırlamamız lazım. Nadide Hanım niye bizim haberimiz yok, siz gelmiyorsanız biz size geliyoruz der.

Seda eve gelir, evde zır zır ağlar. Fahriye onu sakinleştirmeye çalışır. O sırada kapı çalar, Reyhan’a bir kargo zarfı gelir. Reyhan açar, okur, hemen iade etmeye çalışır. Kapıda beliren Mazhar okudun, iade edemezsin,  dese de kapıyı suratlarına çarpar.

Reha Bey ve Nadide Hanım, Ömer’lere gelirler. Nadide Hanım, yarın bebeği gerçekten buraya getirmeye düşünmüyorsunuz değil mi? Reha Bey, burada insan evladı yaşar mı? Diye ters yerden lafa girer. Ömer, biz kızımızı kendi şartlarımızda büyüteceğiz. Reha Bey, size bir teklifim var. Bizimle birlikte, en az beş yıl yaşarsanız, size tam beş milyon vereceğim. Ömer, şu kadarcık bir tereddüdüm vardı o da gitti, sağ ol. Bizim hayatımız satılık değil, şimdi izin verirseniz ders çalışmamız lazım. Reha bey ve Nadide Hanım kalkar, giderler.

Ömer, Ayşem’i kucağına yatırır, gelecekle ilgili konuşurlar, güzel günleri konuşurlar, hayaller kurarlar.

Ertesi gün hastane koridorunda buluşurlar. Reha bey, tekrar Ömer’i ikna etmeye çalışsa da başaramaz. Eda Hanım, Nail Bey ve Safiye de gelir. Bebek pusetinde Ayşem’e teslim edilir. Hastaneden çıkarlar, Reha bey ve Nadide Hanım arkalarından bakar kalırlar.

Ayşem ve Ömer bebekleriyle eve mutlu bir şekilde gelirler. Bebeği kucaklarına alır, dakikalarca seyrederler.

Nail beyler lokantaya gelirler. O sırada lokantaya usta Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici de gelir. Safiye çok keyiflenir. Nail Bey meşhur köftelerinden ikram eder.

Reha Beyin şirketinde Eda Hanımın %20 hissesi vardır. Şirketten atmak istemektedir. Daha önce Eda Hanım, Psikiyatrist İlgin Hanıma gitmişti. Geceleri duyduklarını anlatmıştı. Reha Bey, Burak’tan yardım ister, beraber İlgin Hanıma gidecekler deli raporu alacaklardır. Reha Bey, derhal rapor vermeniz lazım, karşılığında rüşvet teklif ederler. Doktor muayenehanesinden Reha Bey ve Burak’ı kovar.

Hüsnü Şenlendirici yemek sonunda beraber fotoğraf çektirirler. Klarneti ile bir parça çalar. Herkes keyifle dinler.

Ekran Alıntısı.PNG 12

Arkasından Orhan Gencebay’ın güzel bir parçası çalar. Güzel günlerden görüntüler gelir.

Ekran Alıntısı.PNG 13

Bebek çok ağlar, ne yaptılarsa susturamazlar. Babasına telefon açar, babası gazı vardır, Nail Bey tarif eder, bebeğin gazını çıkartırlar. Gazı çıkartılan bebek, mışıl, mışıl, uyur.

Okulda Reyhan’a bir sürpriz hazırlarlar, havada balonlar uçar. Reyhan çok mutlu olur. Mazhar Bey, seni üzdüğüm için senden özür dilerim, beni yanlış anladın yüz bin defa özür dilerim diye bağırır. Ortalıkta bir alkış tufanı kopar. Reyhan, özrü kabul etmez. Mazhar, senden özür diledim ben kazandım.

Gece eve Safiye Hanım ile Nail Bey gelir. Safiye annelik tecrübesiyle bebeği avutur, sesi kesilir, uyur.

Furkan, Parktan Ömer’e telefon eder, konuşmamız lazım der. O sırada Burak Seda’lara uğrar, tatlı verir. Bir de Ayşem’lere tatlı getirmiştir. Seda, Reyhan ve Fahriye, bebeğin eve geldiğini Burak’tan öğrenirler.

Ömer koşarak gelir. Furkan Ömer’e Seda beni terk etti, der. Ömer’e sen biliyor muydun diye sorar. Evet deyince, Furkan çok sinirlenir. Ömer, sen çok sinirlisin sonra konuşalım. Furkan, senin yeğenin Burak çok tehlikeli adam, şeytanı pabucunu ters giydirir. Ömer eve döner.

O sırada şirketten telefon alan Burak dönüyordur. Parktan geçerken Furkan ile karşılaşır.  Furkan, Burak’ın yakasını yapışır. Sen Seda’nın yanında mıydın diye hesap sorar. Furkan, foyanı ortaya çıkartacağım. Burak, tahrik eder, vur der. Burak, Furkan’ı iter, yere düşer. Başını demire vurur. Baygın bir şekilde kalır. Burak, gidip gitmemekte tereddüt eder, sonra ne durumda olduğunu yoklar bırakır gider.

Evde bebek uyumuştur. Ayşem, çay ikram eder. Ömer gelir, Furkan’ı sorar. Niye gelmedi? Kavga mı ettiniz diye sorar.

Elif bebeğin karnı doymuş, gazı çıkartılmış, uyumuştu. Çıngırak sesleri arasında uykudan uyanır, cin gibi açar gözlerini etrafına bakar ve 53.bölüm burada sona erer.

BSK Yapım’ın bu güzel dizisinde,  haftaya heyecanlı bir bölüm olacak gibi. Furkan’ı kim bulacak, Burak yaptığının hesabını nasıl verecek? En önemlisi Seda, Burak’ın ne mal olduğunu öğrenecek mi? Haftaya hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller internetten ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir