Kurt Seyit ve Şura / Seyit baba topraklarına, Şura’sı ile dönüyor!

TV Programları

02 Nisan ’14

Kategori
TV Programları

 

Star Tv.in aşk, savaş ve macera dizisi  “Kurt Seyit ve Şura” dün gece sakin geçen bir bölüm ile ekranlarımızdaydı. Reytinglerini göz atarsak, AB’de 3.sırada, Total’de 7.sırada yer almıştır.

Geçen bölümde annesi ile gitmeyip trenden atlayan Şura, Seyit ile kalır. Beraber bir faytona binip, Kırım’a baba topraklarına doğru yola çıkarlar. Seyit’in can dostu Celil ve Tatya ‘da onlarla beraberdir. Bir haftalık gidecekleri yolları vardır. Aluşta’da düğünlerini beraber yapmayı konuşurlar.

Petro, kendi yoldaşları tarafından ihanetle suçlanır, aralarında tartışmaya girerler. Petro’nun babası oğlunun isyancılarla birlik olduğu için ondan utanmaktadır. Keşke ordudan istifa etmeseydin, şerefinle ölseydin. Onurunu üsteğmen Eminof’a borçlusun der. Artık yüzünü bile görmek istemiyorum. Annesi bu duruma çok üzülür. Petro evi terk eder.

Ekran Alıntısı KURT 2Kurt Seyit’in annesi oğlunun savaştan sağ salim çıktığını, baba ocağına geldiğini duyar, hazırlıklara başlar.

Ekran Alıntısı KURT 3

Ekran Alıntısı KURT 3Yolda mola verirler, Seyit ile Şura aşklarını konuşurlar. Gece yaktıkları ateş başında mutlu anlar yaşarlar. Seyit, Şura’yı kucağına alıp arabaya bindirir.

Baba Mehmet Seyitof, oğlu ile endişelerini karısı ile konuşurlar. Verilmiş sözlerinden mektubunda bahsetmişti, nedir bu sözler? Bizi ezmesini izin asla vermem.

Ekran Alıntısı KURT 5Ekran Alıntısı KURT 5

Petro, yoldaşlarından izin ister, kendi adamlarını alıp, Çarın köpekleri dediği Seyit’in üstüne gidecektir. Hem ordudan istifası ve de Şura’yı elinden alması nedeniyle kin ve intikam duyguları içindedir.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.2

Ekran Alıntısı KURT 6Mehmet Seyitof, depodaki silahlarını kontrol eder, her hangi bir olaya karşı tedbirli olmak istemektedir. Rus hainler tarafından ateş açılır, Osman babasını ateş açan haini vurur. Baba seni vuracaktı, der. Çok da korkmuştur.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.4

Mahmut’un karısı gidelim buralardan, der.

Yolda, Tatya Şura’ya hamile olduğunu söyler. Celil’e bu yolculuğa izin vermezdi diyerek söylemez. Araba değiştirirler. Yorucu uzun bir yolculuk yaparlar.

Ekran Alıntısı KURT 8Yolda mola anında, Şura Seyit’e ailesini anlatmasını ister. Seyit, kardeşi Mahmut’u, Osman’ı anlatır. Şura, beni sevecekler mi diye sorar? Kurt babam gibi olabilmek için çok isterdim. Şura, en çok babanı merak ediyorum.

Akşam yemeğinde tüm Seyitof ailesi aralarında konuşurlar. Dört gözle Seyit’i bekliyorlardır. Ha geldi gelecek diye her akşam ziyafet sofraları hazırlanır.

Şura, manzara giderek güzelleştiğine göre az yolumuz kaldı herhalde. Karagöl’ün yanına gelmişlerdir. Seyit, arkadaşlarıyla buz gibi suya girdikleri günleri hatırlar. Savaş sonrası tekrar gelmeye, söz veren arkadaşlarından bir kısmı aralarında yoktur.

Aluşta, Tarih Mayıs 2017. Bağ evine gelirler, çiftliğe gitmeden burada biraz dinlenmek isterler. Evde çiftlik kahyası İsmail ve karısı vardır. Karınları açtır, önce güzel bir yemek yerler. Hamamı da ısınması için yakarlar. Şura, inanılmaz mutludur. Şura, hamamda bir güzel yıkanır. Yanına Seyit gelir, sırtına su döker. İhtirasla bakar, önce omuzlarını, sonrada dudaklarından öper, banyo sonrasında birlikte olurlar.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.5

Aile yemeğinde Kostantin, Tina ile hemen evlenmek için annesinden izin ister. Tina, ben Kostantin’in dönüşünü onun eşi olarak beklemek istiyorum. Uygun görülür, sonra da kilisede papaz nikahlarını kıyar.

Sabah kahvaltısında Şura, insan yaşlanmaz buralarda, çocuklarımı burada doğurabilirim, der. Seyit, ailesine haber vermek için gider. Celil’in kızlarla kalmasını ister. Celil, Tatya’nın hamile olduğundan haberi yoktur. Tatya aniden fenalaşır. Kanaması vardır, Celil doktor almaya gider.

Şura, Seyit’i uğurlar, heyecanla bekleyeceğim dönüşünü. Osman babasını müjdeyi verir, Seyit abim gelmiş. Yalnız mı diye sorar babası. Celil ile beraber.

Seyit, annesi ile ciğeri ciğere sürterler, hasret giderirler. Annesi niye dün geceyi bağ evinde geçirdiğini sorar. Yalnız gelmedin? Seyit babasının elini öper. Doğrudan eve gelmemişsin. Seyit; konuşmamız lazım baba…

Ekran Alıntısı.PNG kurt.6

Seninle tanıştırmak istediğim Şura var. Ben onu, o da beni çok seviyor. Onu tanıdığınız zaman, onu da benim kadar çok seveceksiniz. Mehmet Seyitof, sert bir ses tonuyla tanımak istemiyorum. Ben karını buradan seçeceksin demiştim. Sana söylediklerim, laf olsun diye söylenmiş şeyler değil. Yazıklar olsun, metresinle burada oturamazsın diyerek ağır laflar söyler. Bir Rus kadının varlığını kabul edemem. Seyit, ben de bu sözleri ona layık görmeni kabul edemem. Seyit, paltosunu alır evden çıkar, gider. Annesi gitme oğlum dese de dinlemez.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.11

Petro, çiftliğe Şura’nın yanına gelir. Şura şaşırır, sevgi ile karşılar. Petro, hep yanındayım Şura, der. Celil, doktor ile döner.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.12

Celil, çaresiz dışarıda bekler. Petro onu teselliye çalışır. Celil, çaresizlik çok kötü bir şey, der.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.8

Baba Mehmet Seyitof çok sinirlenir, odanın eşyalarını dağıtır. Zahide Hanım, kocasını sakinleştiremez. Baba Seyitof, ailesini toplar, bu evden biriniz o çiftlik evine giderse, Seyit’i sildiğim gibi onu da silerim, anlaşıldı mı, bu evin kuralları var. Benim son sözüm budur Zahide Hanım.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.7

Seyit, babasının acı sözleri kulaklarında yankılanarak at üstünde çiftliğe doğru dönüyordur. Karagöl’ün kıyısına gelir, çaresizdir, dalgın ve huzursuzca bakar ve 4.Bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG kurt.10

Kurt Seyit, Şura’ya nasıl söyleyecek. Babam seni gelini olarak kabul etmiyor diye nasıl diyecek. Bir de kendisinden intikam almak için gelen, Şura’ya sinsice yaklaşan Petro var. Petro’nun da niyetleri kötüdür.

Ay Yapım’ın bu güzel dizisinde neler olacağını, önümüzdeki bölümde hep birlikte göreceğiz. Tahminim, alıp karısını gerçek Osmanlı torağı olan İstanbul’a gelecektir.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan ve tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir