Fatih Harbiye / Neriman & Macit aşkının tadı kaçtı!

TV Programları

24 Mart ’14

Kategori
TV Programları
Fatih Harbiye / Neriman & Macit aşkının tadı kaçtı!

Show Tv.in aşk ve drama dizisi “Fatih Harbiye” de Neriman, Macit aşkının tadı kaçtı. Resmen acı aşk oldu. Peyami Safa‘nın romanından alınan, Koliba Film‘in bu güzel yapımı, ara ara Fatih mahalle kültüründen örnekler de vermektedir. Kader Hanım kötü kaynana nasıl olunur, gelin nasıl kullanılır. Çok çarpıcı yönleri izleyiciye sunuyor. Tebrikler Kader Hanım, çok da güzel oynuyorsunuz.

Dizinin reytingleri AB’de 8.sırada, Total’de 5.sırada yer almış.

Geçen bölüm Faiz Bey Arcaoğlu şirketine gitmişti. Orada Macit ile karşılaşır. Pelin, babası Selim Bey ve Şahika da oradadır. Faiz Bey, sen Demirhan’ların ortağı mısın diye sorar. Kızımdan uzak dur delikanlı. O sırada Pelin yanlarına gelir, Macit benimle nişanlandığımızı söyle dininiz mi? Faiz Bey, siz nişanlı mısınız? Diye sorar. Pelin, yüzüğünü Faiz Beyin gözünün içine sokarak gösterir. Selim Bey de lafa karışır, kızım Pelin ve ortağımın oğlu nişanlılar, yakında da evlenecekler. Buradan gitseniz iyi olu der ve kibarca kovar.

Macit, Şahika’ya Faiz Beyi sen mi çağırdın diye sorar. İlk fırsatta seni kapının önüne koyarım. Pelin’in odasına çıkar, ne yapmak istediğini sorar, Pelin oyunu kurallarına göre oynayalım, biz nişanlıyız, der.

Neriman, Fahriye’nin yanına gelir, çıkışta Şinasi ile karşılaşır. Teklifi düşündün mü diye sorar. Neriman şu aralar kafam çok karışık, der ve gider.

Faiz Bey, serseri mayın gibi sahilde dolaşır. Şoku atlatmaya çalışır. Kızı Neriman’ın bu nişanlı çiftin yanında, nerede durduğunu çözmeye çalışır.

Ekran Alıntısı faiz

Şahika, Selim Beyin odasına gider, çok özür dilerim, sizin bana böyle görmenizi hiç istemezdim. Ağlamaklı bir hal takınır. Selim Bey teselli eder.

Ekran Alıntısı dokunma

Macit Neriman’a mesaj atar, acil çay bahçesinde buluşmamız lazım. Neriman evden çıkar. Macit ile yan yana gelirler. Neriman, babam şirkete geldi mi diye sorar. Senin yalanların yüzünden ailem zarar görüyor. Macit, özür diler. Neriman ben seni hiç af etmeyeceğim, ben ailemi babamı kaybettim der. Macit elini uzatır. Neriman, dokunma bana, diyerek sert tepki gösterir. Baban ile konuşayım der. Neriman, benim ailem para yüzünden bu kadar zavallı duruma düşmez. Halası Gülfer Hanım telefon eder, baban eve geldi, hemen gel.

Ekran Alıntısı kedi

Cihan, cebindeki nişan yüzüğünü çıkartır, bakar. Sen kim mutlu olma hayalleri kurmak kim diye söylenir. Ayağının dibindeki tekir kedi miyavlar. De bakiyim, yalan mı? Bi de sana nankör derler, senden daha nankörü de var kızım. Allah’ım ya… Ustası kedi ile konuşmaya mı başladın diye sorar, Cihan güler geçer, biraz izin ister.

Ekran Alıntısı.PNG kader

Kader Hanımın ayağının alçıları alınır. Eve gelirler, kader Hanım oğlu Emre’ye, akşam gezmeye götürmesini ister. Parka çay bahçesine giderler. Aniden sırtım tutuldu deyip, gelini Arzu’nun ovmasını ister. El Alemin ortasında kaynanalığını gösterir. Emre, ağzını bile açmaz.

Ekran Alıntısı.PNG fati9

Faiz Bey kızı ile yalnız görüşmek ister. Gülter hanıma dışarı çıkmasını ister. Kızına söylenir, senin sevdiğin adamın sesi çıkmadı, ne yalan dedi, ne de yanlış. Bu nasıl bir zavallılıktır Neriman. Yazıklar olsun sana… Neriman, baba gerçekten bilmiyordum, der. Beni anla… Faiz Bey, yıllar sonra senin yüzünden selim Demirhan’la karşı karşıya kaldık. Neriman, baba özür dilerim.

Kerim Bey, karısı İnci Hanıma daha düşkündür. Baş başa bir tatil yapmayı ister. İnci Hanım, şimdi olmaz, Macit ile Pelin’in arası düzelmeden olmaz. Kerim Bey, iki aile bu akşam bir yemek yiyelim. İnci Hanım, ben Beyza’yı arar, söylerim.

Ekran Alıntısı.PNG macit 7

İnci Hanım, akşama Pelinler gelecek, birlikte yemek yiyeceğiz. Macit, kursa bakmayın, size katılamayacağım.  Siz birlikte olun anneciğim benim kutlayacak bir şeyim yok. Şirkette işlerim var, akşama beni beklemeyin.

Ekran Alıntısı.PNG macit 8

Macit, Özgür ile görüşüler. Neriman ile görüşebildin mi? Macit, elini bile tutamadım, der. Macit sen olsan ne yapardın diye sorar. Özgür, bana ne bakıyorsun, ben önünü arkasını hesaplamam, kapıya dayanırım, olmadı pencereden girerim. Macit, kalkar gider. Özür, gitme dese de, Macit bana yardım edecek birini biliyorum.

Macit, mahalleye gelir Cihan’dan yardım ister. Bana borcun var öde, ben Neriman ile acil konuşmam lazım, ayarla der. Cep numarasını verir, haber bekliyorum der, çıkar gider.

Pelin, annesi ile görüşür, taktik değiştirmiştir. Macit ne kadar çok Neriman’ın üstüne giderse kaçacak, zavallı Neriman. Macit’in ihtiyacı olan anlayışlı kadını oynar. Sadece zaman ve sabır, der.

Ekran Alıntısı.PNG fatih 1

Macit, cep telefon görüntülerinden Neriman’ı izler. Neriman’ın seni seviyorum aşk sözüne karşılık, seni seviyorum Neriman diyerek cevap verir.

Faiz Bey, Şahikaya düşmanım işyerinde nasıl çalışırsın, deyince Şahika bu işte benim suçum yok der. Şahika ile Faiz Bey tartışır, şahika ben ekmeğimin peşindeyim, senin kız neyin peşindeymiş! Şahika, evi terk eder. Cihan’a gider, Cihan kendi evine Fahriye’nin yanına getirir, kendisi dükkânda kalır. Sabah kahvaltılık malzemelerle eve getirir. Güzel bir kahvaltıdan sonra, annesi Gülter’i dinlemez, gitme dese de, tekrar işine gider.

Nezahat, itfaiyeci Asım Bey ile bir daha buluşur, konuşur. Daha sonra, Asım Bey Şinasi’nin müzik okulunda onunla da konuşur, gelip istemelerini söyler.

Macit, Cihan’ı arar, benim bugün Neriman ile görüşmem lazım, ayarlayabildin mi diye sorar. Cihan, kardeşi Fahriye’ye gelir, saksıyı çalıştır, Neriman’ı Macit ile görüştürmemiz lazım, söz verdim, can borcum var.

Şinasi, teşekkür için dükkana gelen Faiz Beye Neriman’ ın atölyede müzik dersi vermesini ister. Faiz Bey konuşurum, der. Bu tekliften Rüya hiç hoşlanmaz.

Akşam aile arasında yemek yenir. Ama, Macit yoktur. Annesi İnci Hanım dükkanda işleri var, çalışıyor diyerek oğlunu korur.

Pelin, sabah İnci Hanımın evine gelir, Macit’i uyandıracak beraber kahvaltı yapacaklardır. Odasına gider, sana güzel bir kahvaltı hazırladım. Dün akşamki aile yemeğine gelmedin, annelerimiz çok üzüldü. Seninle bir anlaşma yaptık, nişanlı olduğumuz sürece bunu unutmayalım. Hadi kahvaltıya diyerek aşağı iner.

Fahriye, Neriman’a gelir. Senin bol oksijen alman lazım, beraber çıkıp dolaşalım. Beraber okulun bahçesinde buluşup, çıkacaklardır.

Ekran Alıntısı fatih 10

Neriman bahçede beklerken, Rüya gelir. Burada çalışmak istiyormuşsun. Açık söyleyeyim Şinasi’nin kafasını karıştırıyorsun. Şinasi’nin beste yapması lazım, unutma.

Macit ile Pelin kahvaltıya otururlar. Cihan, mesaj atar, Neriman’ın sahilde beklediğini söyler. Elini çabuk tut. Borcumu ödedim, ödeştik, der.

Macit, kahvaltıdan lokma almadan, işim var der ve çıkar. Sahilde Neriman’ı beklemeye başlar. Neriman Macit’i görünce, Fahriye’ye kızar. Fahriye sizin konuşacaklarınız vardır deyip biraz uzaklaşır.

Pelin, Şahika’yı odasına çağırır. Evdeki durumu sorar. Neriman’ı sorar.

Macit, konuşmamız lazım deyip kolundan tutar. Neriman benim konuşacak bir şeyim yok deyince kendine çeker, o zaman hisset der ve sarılır. Öylece dakikalarca kalırlar. Pelin adına takip eden adam poz, poz, resimlerini çeker. Macit, nedenlerini, babasının kalp krizini bir, bir, anlatır. Sana yemin ediyorum o kadınla evlenmeyeceğim. Sadece formalite bir nişanlılık, aklımda, kalbimde sadece sen varsın, ben sana aittim. Bizim için bana inanmak zorundasın Neriman.

Ekran Alıntısı.PNG fatih 4

Dokunaklı bir parça çalar fonda. “Aşkın bir güneş gibi, doğuyor karanlığa. Bak gözlerime, dokun kal yanımda…”

Macit, bana seni sevmediğimi söyleyebilir misin, ben sensiz yaşayamam Neriman. Seni seviyorum. Lütfen gitme, beni bırakma. Başlarını birbirlerine dayarlar. Öylece hareketsiz kalırlar. Ve bu bölüm de burada biter.

Macit’in (Kadir Doğulu) bu kadar içten sözleri, Neriman’ı ikna edebilecek mi? Tadı kaçan aşklarını geri getirecek mi? Bu acı aşk tekrar, tatlanacak mı? İlerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten, dizifilm.com’dan ve print screen yöntemiyle tarafımdan diziden alınmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir