Ocak 2020’de Ekranlara Gelecek Süper Diziler!

TV Programları

2020 Yılına hayırlısı ile girdik. Eylül 2019’dan bu yana sezon dizileri sönük başladı. Yeni dizler arasında göze batan Mucize Doktor’un dışında oh aman aman dedirtecek bir dizi olmadı. Show Tv’de devam eden Kuzey Yıldızı öne çıkan diziler arasında yer alıyor. Bir Zamanlar Çukurova ve Çukur yeni sezonlarında orta şekerli devam ediyorlar. Pazartesi gecesine Star Tv’e önü açık olan bir dizi geldi. “Sefirin Kızı” 2 haftadır ekranlarda. Engin Akyürek ve Neslihan Atagül Doğulu performansları ile öne çıkıyorlar. Atv’de yeni başlayan Kuruluş Osman ve 2.sezonu devam eden “Hercai” dizisi de ilgi ile izleniyor.

Ocak 2020 içinde ekranlara gelecek bomba diziler sırada bekliyor. Yılın ilk haftası yeni bölümleri yok, eski bölüm tekrarı ya da sinema filmleri ile ekranları dolduruyorlar. İzleyiciler soruyor niye yok diye… Sebebi her yıl başında yapımcılar ile yayıncı kuruluşlar bölüm başı anlaşması, ücretleri konuşurlar. Bu nedenle 8 – 10 gün sonra yeni bölümler ekranlara gelir.

Ben sizlere dikkatimi çeken iş yapacak dizilerden birkaçını tanıtmak istiyorum.

ZEMHERİ – (SOHW TV)

Ay Yapım’ın iddialı olarak lanse ettiği bir dizi “Zemheri” Hilal Saral’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senaryosunu Sema Ergenekon yazmış. Dizinin ikinci fragmanı yayınlandı, yağmur altında Ayça Ayşin Turan ve Alperen Duymaz’ın aşk kokan romantik dansları ile dikkatleri çekiyorlar. Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse, Şebnem Dönmez ve Zerin Tekindor gibi oyuncular yer alıyor.

Zemheri 15 Ocak Çarşamba akşamı Show Tv ekranlarında olacak.

 

DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR (TV8)

Uzun zamandır ekranlardan uzak kalan, yüzünü eskiten oyuncumuz İbrahim Çelikkol (Mehdi) ile Demet Özdemir (Zeynep) başrolleri paylaşıyorlar.

Gerçek bir hayat hikayesinden uygulanan senaryosu ile dikkatleri çekiyor. Yönetmeni Çağrı Bayrak, Eylem Canpolat ve Ayşenur Sıkı, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek  senaryosunu yazmışlar. İnsanın doğduğu, yaşadığı ev kaderini değiştirebilir mi sorusuna cevap aranıyor. İlk bölümü ekranlara gelmişti. 15 Ocak Çarşamba akşamı 2.bölümü Tv8 ekranlarında olacak.

 

RAMO  (SHOW TV)

Murat Yıldırım ‘Ramo’ karakterini hayat veriyor ve Esra Bilgiç ile başrolu paylaşıyor. Dizide efendisine başkaldıran Ramo’nun sıra dışı hayat hikayesi anlatılıyor. Çekimleri Adana da gerçekleştirilmiş. Murat Yıldırım Kim Milyoner Olmak İster yarışma programını sunuyordu. Kendi isteği sunuculuğu bıraktı, dizileri özlediğini söyleyerek yapımcı BKM ile anlaştı. Dizinin ilk fragmanı yayınlandı.

 

BABİL (STAR TV)

Ay Yapım Uluç Bayraktar imzalı süper bir dizi Star Tv ekranlarda olacak.

Kısaca konusu : İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz’in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur. Kapılar birer birer yüzüne kapanırken karısı Eda’nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen’den (Ozan Güven) yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. Evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay’ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman’ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan bu macerada aşması gereken birçok sınavla karşı karşıya kalacaktır. Bu macera da karşısına çıkan idealist genç kız Ayşe (Aslı Enver) onun kurtarıcısı olabilecek mi?

Babil dizisinin oyuncu kadrosunda; Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta yer alıyor.  Yayın tarihi henüz netleşmedi.

Planmış ya da beklemede bir çok dizi var sırada;

Bunlardan bazılar; “Limit” dizisinin senaryosu çok gizli tutulsa da başrollerinde Keren Bursin ve Afra Saraçoğlu’nun ismi geçiyor.

Karga Seven Pictures tarafından hazırlanan iddialı projelerden biri olan; Yerli Bodyguard olarak ekranlara gelecek olan “Yeni Hayat”dizisinde Serkan Çayoğlu başrolde olacağı söyleniyor.

TRT1’den Tutunamayanlar var sırada… Doğu Demirkol ve Ece Çeşmioğlo başrolde Tarık ve Eylem’in komedi dizisi.

Zümrüdü Anka; Alp Nevruz ve Ceren Yılmaz Kanal D’de ekranlara geliyorlar.

Kenan İmirzalıoğlu “Maraşlı” dizisini Tims B Yapım ekranlara taşıyor. Kenan İmirzalıoğlu Maraşlı bir genç; Tuba Büyüküstün Firuze isimli güzel bir kadının aşkını dile getireceklermiş. Ayrıca; İmirzalıoğlu, Blue Tv’de ‘Afet’ adlı dizyi Melisa Sözen ile Ahmet Mümtaz Taylan polisiye türünde 8 bölümlük bir internet dizisi yapacakları söyleniyor.

Ayrıca Netflix’in Çağatay Ulusoy’un İnternet dizisi The protector (Hakan: Muhfız) dizisinin yeni 3.sezon bölümleri yayın için sırada bekliyor. Nisan ayında 8 bölüm birden aynı anda yayında olacaktır. Başka bir Netflix dizisi “Atiye” 8 bölüm birden 27 Aralık 2019 da yayında… Yıllar önce Atiye dizisi, Göbeklitepe’deki bir kazı sırasında yapılan keşfin, genç bir ressamın (Beren Saat) hayatını değiştirip, geçmişine dair sırların peşine düşmesini konu ediyor. Göbeklitepe; Şanlıurfa şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında bulunuyor.

2020 yılı görüldüğü gibi dizi sektörü oldukça heyecanlı geçecek. Eski sezon dizileri ile yeni diziler arasında kıyasıya bir rekabete sahne olacaktır. Ben burada sadece 5-10 diziden bahsettim.  Halbuki tüm sezon boyunca 100 yakıN dizi çekilecek, bunlardan sadece 50 civarında kaliteli yapımlar ayakta kalacaktır.

Keyifli Seyirler

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir