Vakıf Üniversitelerimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi.

Genel

07 Temmuz ’13

Kategori
Üniversiteler
Vakıf Üniversitelerimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi.

 

Geçtiğimiz hafta İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı olağan toplantısına, Mütevelli Heyet üyesi olmam nedeniyle katıldım.

Çoğunluğun sağlanmasıyla toplantı başladı. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş 2012 yılı faaliyet raporunda, üniversitemiz hakkında şu bilgileri verdi. Aktarmak istiyorum.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmenliği hükümleri doğrultusunda “İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfımız” tarafından kurulan yaratıcı ve girişimci bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitemiz 2001 yılında öğretime başlamış olup, hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesidir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, “ODTÜ-URAP” sonuçlarına göre Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile aynı listede yer alarak dünya sıralamasına girme başarısını gösterdi. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde , Türkiye’de 6., Ege ve Akdeniz Bölgesinde birinci sırada yer aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Mayıs 2013’te açıklanan “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 2012” sıralamasında en girişimci üniversiteler içinde bulunmanın yanı sıra, “Yenilikçilik ve Girişimcilik Kültürü” açısından tüm Türk üniversiteleri arasında 5’inci olmuştur.

Üniversitemiz bünyesinde 8 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek okulu, 2 enstitü mevcuttur. 10 ön lisans programı, 27 lisans bölümü, 7 Uluslar arası Ortak Lisans programı, 6 doktora programı, 24 yüksek lisans programı ile hizmet vermektedir.

Lisans öğretim programlarından yedisi ABD-(SUNY) New York Eyalet Üniversitesi ile müşterek yürütülen çift diploma programlarıdır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yurt dışındaki 104 Üniversite ile ERASMUS programı anlaşması, 27 üniversite ile akademik işbirliği protokolü bulunmaktadır.

“Mutfak Sanatları ve Yönetimi” ve Moda ve Tekstil Tasarımı” bölümlerine ön kayıt ile diğer lisans ve ön lisans programlarına merkezi sistem ile öğrenci kabül edilmektedir.

Kentimizin en büyük projesi kuşkusuz EXPO 2020 adaylığımız. Üniversitemizin tüm imkanları ile EXPO çalışmalarına destek veriyoruz. Bilindiği üzere EXPO 2020’se “Sağlık teması ile aday olduk. Bu temaya uygun olarak kentimizde sağlık alanında verilen eğitimin arttırılması ve özellikle de sektörün her kademesinde yabancı dil bilen ve iyi eğitilmiş elemanlar olması büyük önem taşımaktadır.

Bu düşünceden hareket ile kentimizin EXPO adaylığına destek vermek, İzmir’in giderek artan sağlık sektöründeki eleman sayısına karşılık vermek amacıyla Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu’ nun açılması için gerekli başvurularımızı yaptık. Tıp Fakültesi için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gerekli izinleri aldık. Bakanlar Kurulu Kararı’nı bekliyoruz.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu faaliyete geçmiş. Her ikisine de 2013-2014 öğretim yıllında öğrenci alınacaktır.

Ayrıca,Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da faaliyete geçti ve bu bölüme de 2013-2014 öğretim yılında ilk kez öğrenci alınacaktır.

Yaşlı Bakım Programı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına 30’ar öğrenci kabul edilecektir.

Üniversitemiz de yarı zamanlı ve tam zamanlı 700 Akademik Personel, 140 İdari personel ve 6.577 öğrencimiz bulunmaktadır. Burslu öğrenci sayımız 1.669 bunun 36’sı yabancı uyrukludur. İZTO üyeleri % 15 indirim yapılmaktadır. Kardeş indirimi % 10 dur. Üniversitemizde 66 Yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitemiz hakkında kısaca bu bilgileri verdi Sayın Ekrem Demirtaş. Sonra diğer konular görüşüldü, oylandı ve ibrası yapıldı.

Ülkemizde Üniversite Eğitimi çok önemli. Gençlerimizin açıkta kalmamsı için, Devlet Üniversitelerimin yanında ,Vakıf  Üniversitelerinin eğitime katkı vermesi gurur verici. Ben kendi adıma bu gururu yaşadım.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir