Beni Böyle Sev / Eda Hanım, Ayşem’den Allah’ın emriyle babasını istiyor!

Genel

 

TV Programları
Beni Böyle Sev / Eda Hanım, Ayşem’den Allah’ın emriyle babasını istiyor!

TRT 1.in Üniversite Gençlik dizisi “Beni Böyle Sev” geçtiğimiz akşam eğlenceli 45.bölümü ile ekranlarımızdaydı. Eda Hanım, Nail Ustaya olan aşkının bitmeyeceğini hissetti. Nail Beyin gönlünün kilidini Ayşem ile açabileceğini anladı. Nail Beyi kızı Ayşem’den Allah’ın emri ile istedi. Ama Ayşem’ in verdim gitti diyecek mi, yoksa düşünelim mi diyecek, cevabı haftaya kaldı.

Beni Böyle Sev’in reytingleri göz atarsak, AB’de geçen haftaya göre 4 basamak yükselerek 14.sırada, Total’de bir basamak yükselerek 24.sırada olduğunu gördük.

Image preview

Geçen bölüm, Ayşem’in kız bebeğinin gelişini kutlama, lokantada hazır yemekler sipariş iptali olunca, parti yapılması karar verilir. Eda Hala da parti masraflarını karşılar. O akşam herkes oradadır. Ayşem ile çok sevdiği kocası çimen göz Ömer baş masada otururlar. Ayşem kocasını öyle çok kıskanmaktadır ki, kendinden başkasının ona Çimen göz demesini bile dayanamaz.

Seda, sanki Furkan’a inat Burak ile gelir yemeğe. Reyhan, Fahriye ve Fahriye’nin artık takipçisi olmaktan çıkan, hayranı olan Feridun da gelir. Haluk Bey, oğlu Deniz ve okuldan iki kız arkadaşı da katılır. Bir de davetsiz misafir gelir, Reha Beyin jurnalcısı Akif Bey de gelir. Eda Hanım bu bir aile yemeği dese de, ben de ailedenim deyip, masaya ilişir. Reha Beye mesaj geçer. Herkes havaya girer, oynarlar. Reha Bey de karısı Nadide Hanım ile çıkar gelir. Süsleme pembe balonları görünce, kız kardeşi Eda’ ın kızı bebeği şerefine verildiğini zannederler.

Image preview

Aynı masada Seda ile oturmak, Furkan’ı çok rahatsız eder. Annesi, Safiye’de oğlunu bir yandan fıştaklar. Furkan, bir ara masayı terk etmeyi bile düşünür.

Ömer, babasını ve annesini kibarca göndermek ister. Biz yanılmışız, oğlumuz değil kızımız olacakmış diyerek açıklama yapar.

Haluk Bey, iki kat üste yeni daire kiralar, eşyalar yerleştirirler. Ömer de onlara yardım eder. Fahriye de kek yapıp gelirler. Beraber çay içerler. Reyhan, Nezih’in anıları ile baş başa kafayı kırmak üzeredir.

Seda’ya Furkan gelir, konuşmamız lazım. Seda, konuşacak bir şey yok, deyip Furkan’ı göndermek ister. 5 dakika konuşmak ister. Sensiz yapamıyorum, sana ihtiyacım var dese de ikna edemez. Furkan bir şans daha istese de, Seda bitti artık, istemiyorum seni.  Tam o sırada Burak gelir. Seda, Furkan gidiyordu zaten deyip, gönderir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Ömer, o gece işten eve geç döner. İşinin çok güzel geçtiğini söyler. Ayşem, düğünde güzel kızlar var mıydı? Onların fotoğraflarını çektin mi? Kocasına kıskançlık yapar. Ömer, işi şakaya vurur, karısına sarılır.

Reyhan çok garip davranışları devam eder, zamanı durdurmak için saatleri buzluğa koyar. Öyle ki, evin içinde uyur-gezer gibi dolaşır. Fahriye, çok sabır gösterir. Ama arkadaşıdır, çaresizdir. Seda, ablamın bir arkadaşı var, ona götürelim der. Ertesi gün o doktora gider, Doktor Reyhan kadar, hasta biri ki 8,5 dakika geç kaldın der. Doktor kendince kişilik testlerine tabi tutar. Doktor grup terapisine katılmasını ister.

Lokantada işler kesattır. Safiye, sabahları çay ve Safiye’nin böreği ile kahvaltı verilecektir. O sıra, Ayşem gelir, annesinin fotoğrafını getirir, mutfağa asarlar. Amacı, babasının annesini hatırlaması sağlamak, Eda Hanım ile evlenmesini engellemektir.

Haluk Bey ile oğlu Deniz devamlı çatışma halindedir. Oğlunun gitar çalmasından her bir şeyine karışır. Devamlı kavga ederler.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Seda, Furkan’a yaptıklarından pişmandır. Burak ile konuşurlar, Furkan ile geçmişini anlatır. Burak, Furkan’ın kaba saba, nobran biri, çok farklı dünyaları olduğunu söyler. Burak, ağzındaki baklayı çıkartır, Furkan’ın cesaretinin on da biri bende olsaydı, senden hoşlandığımı ve bir an bile seni düşünmeden edemediğimi söylerdim, der. Seda, çok şaşırır. Burak, ben sabırla bekliyorum, o senin için doğru adam değil der.

Nail bey, iki ateş arasındadır. Bir taraftan Safiye, diğer taraftan kızı Ayşem laf çarptırırlar. O ara Seda gelir. Furkan ile konuşmak istemektedir. Safiye, Furkan evde, kimse tarafında da rahatsız edilmek istemiyor, diyerek Seda’nın önüne taş koyar. Eda, otur çay içelim dese de gider. Ayşem, lafa atılır. Ben şuraya yazıyorum, Seda Furkan’ı sorduysa onlar barışacaklardır, der.

Fahriye, Reyhan geç kalıyoruz, Haluk Beylere çıkacağız. Reyhan gelmek istemez. Haluk Bey gizemli bir misafir olan, önce valizini gönderen Mashar’ı beklemektedir. Ömer, o da senin gibi acayip bir adam herhalde, der. Haluk Bey bu laflara bozulur. Fahriye, arkasından Seda gelir.

Burak, bir işler çevirmektedir. Telefon eder, buluşmamız lazım Taner, yeni bir hamle başlatacağız, aynı yerde bekliyorum der. Daha sonra, Taner gelir, Seda’nın kafasını karıştırmamız lazım. Taner ödeme işini sorar. Burak’ın niyeti belli, Taner’i başına musallat ederek, kurtarıcısı kahraman olmak istemektedir. Böylece Seda’nın gönlünü kazanacaktır.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Fahriye ile Seda gizemli misafir ile tanışamadan Haluk beyden dönerler. Gizemli misafir, “Mashar” karakteri olarak katılacak olan resimde görülen Umut Kurt’tur.

Ayşem, bu defa annesinin bir el emeği göz nuru bir çerçeveyi babasına götürürken yolda Eda Hanım ile karşılaşırlar. Eda Hanım ben de sana geliyordum der. Dönüp evde konuşurlar. Eda hanım, Ayşem’e babasını anlatır ve ben babana gönül verdim Ayşem, eğer sen izin verirsen, ben de babanın gönlüne talibim, der. Ayşem, içinden “Bir yaşıma daha girdim, benden ciddi, ciddi, babamı istemeye gelmiş, bir çikolatası ile çiçeği eksik”  diyerek içinden geçirir. Eda Hanım lafı toparlar, ben istiyorum, Nail Beyin de istediğini tavırlarından anlıyorum. Ama şunu anladım ki, bu işin olmazsa olmazı senin rızan.  Ve sorar, Ayşem, bize rızan var mı? Ayşem ne diyeceğini bilemez bakar kalır. 45. Bölüm de burada biter.

Ayşem’in cevabı haftaya kaldı, verdim gitti diyecek mi?

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten alınmıştır

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir