Çağatay Ulusoy’dan ‘Gaddar’ Geldi ve Bitti!

Genel

 

Çağatay  Ulusoy dijitallerden kopar  Tv. ekranlarına gelir mi derken, 2024 yılı içinde ‘Gaddar’ olarak geldi, geçti ve bitti. 20 bölüm oynadı, sevenlerinin ağzına bir damla bal sürdü , milyonlarca seveninin özlemini giderdi, bitti gitti. Bundan sonra bir daha dijital kanallardan kopup tekrar ekranlara ne zaman gelir bilemiyoruz.

Burada Ay Yapım’a bir satır aralığı açıp, teşekkür etmek istiyorum. Çağatay Ulusoy’u ikna edip getirmek gerçekten zor bir işti. Onlarca yapımcı Çağatay ile iş yapma arzusunun olduğunu biliyorum. Paradan daha önemlisi sanat hayatının zirvesinde olan bir oyuncuyu ikna edip, iş yapmak zor olsa gerek!

Beni takip eden binlerce kişi Çağatay Ulusoy hayranlığımı, onun fahri menajeri gibi olduğumu bilirler.

Now Tv.de 19 Ocak 2024 Cuma günü başlamasını milyonlarca izleyici en çok sevinenlerden biri de bendim. Cuma geceleri seyrettiğim ‘Kızılcık Şerbeti’ni bırakıp, Gaddar’ın 20 bölümü de Canlı olarak Now Tv.den seyrettim.

Niye Cuma dediler, başka haftanın günümü yok!  Cuma gecesini; Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti’ni seyirciyi paylaşmıştı. Ama Çağatay için durum göründüğü gibi değildi. İlk göz ağrısı dizisi Hazal Kaya ile oynadığı ‘Adını Feriha Koydum’ oynamıştı. Cuma onun uğurlu günüydü. Reytingleri düşünmeden Cuma Now Tv.de ekranlara geldi. Lakin, hep 3 sırada yer alabildi. Yanılmıyorsan sadece bir kez AB’de Yalı Çapkını geçti.

Ay Yapım ‘Gadar‘ için çok iyi bir kadro oluşturdu.

Çağatay Ulusoy (Dağhan), Sümeyye Aydoğan (Aydan), Onur Saylak (Müdür), Erdal Özyağcılar (Ekber), Laçin Ceylan (Fatma), Hakan Salınmış (Davut), Fatih Berk Şahin (Rüzgar), Umutcan Ütebay (Taksici Mesut), Itır Esen (Yağmur), Müge Bayramoğlu Payaslıoğlu (Şengül), Alper Çankaya (Enver), Uğur Yıldıran (Kurt), Aytek Şayan (Gürkan), Neslihan Yelden (Oya), Buse Meral (Veteriner Leyla), Afra Karagöz (Nilüfer Müdürün kızı), İbrahim Çelikkol ( Zakkum Kardeşlerin büyüğü Korkut).

Dizinin senaryosunu Hüner Ebeoğlu, yönetmenliğini Sinan Öztürk, Müzik Torgar Işıklı, yapımcı Kerem Çatay – Ay Yapım.

Dizinin muhtelif bölümlerinde ülkemizde yaşanmış gerçek olaylar, ele alınıp işlenmiştir. (Taksici Oğuz Erge öldürülmesi – İzmir Gaziemir, Eros İsimli kedinin ölümü, Sucu Metin Şenay olayı, Adnan Oktay genç güzel kızlar tuzağı,)

Ay Yapım doğa ve hayvan-sever olduğunu gösterdi. Bölüm geçişlerinde; Doğal görüntüleri ile, Kedi – köpek – karga – martı hatta salyangoz gibi hayvanları anlık göstermesi ile bence oldukça olumlu puan topladı.

Dağhan askerden kafa iznine gelince; ailesinde ve mahallede her şeyin değiştiğini görür. Evde annesi-bası konuşmuyor, kız kardeşi bir mafya basının uçarı oğlundan hamile kalmış, kardeşi Rüzgar okulu bırakmış, Sevdiği kız manken olmak istemesi ile olanları değiştirmeye çalışır, Önüne çıkan ilk işi kabul eder, Müdür ve adamı Kurt’un verdiği tetikçilik yapar, kısacası GADAR olur.

20 Bölüm keyifle izledik. Tv. reytingleri düşük oldu ama; İnternet izleyicisi yönünden rekor kırdı diyebiliriz.

Müdür, işini hep ön planda tuttu. Mantıklı kararlar verdi, başarılı da oldu. Kaderin cilvesi kızı Nilüfer’i karşısına çıkardı, onu sevdi, bağrına bastı.

 

Dağhan Aydan’ı çok sevdi, yaptığı işine rağmen onunla evlendi, bir oğulları oldu.

 

Müdür’ün sağ koludur. Çubuk kraker yemeyi çok sever. Ekber’in adamı gibi görünüp onu tuzağa çekmek istemiş sonrasında Ekber, bunu fark edince yakalanmıştır fakat kaçmayı başarmıştır. Ekber’in elinde bulunan Müdür’ün bilgisayarını kurtarmıştır. Dağhan ile birlikte Ekber’in tuzağına düşmüştür. Ekber, kendisini öldürmesi karşılığında 4 kızı da öldürmeyeceğini söylemiştir. Müdür ile birlikte kaçırılan Nilüfer’i kurtarmıştır. Tetikçi olduğunu açıklamıştır. Müdür’ün kızı Nilüfer ile sevgili olmuş ve sonunda onunla evlendi.

 

Lakabı dandundur, Dağhan’ın arkadaşıdır. Taksicilik yapmaktadır. Eski asker ve tankçıdır. Korkut tarafından kaçırılmıştır. Sonrasında kurtulur. Hayal’e aşıktır. Dağhan’ın kurtardığı 3 kızı evinde misafir etmiştir. Korkut Zakkum tarafından kaçırılmış kendisini Dağhan kurtarmıştır.Şirketin Tetikçisi, Dağhan’ı vuracakken Dağhan’ın önüne geçmiş ve Tetikçi tarafından 4 kurşunla vurulmuştur. Dağhan da doğan oğluna Mesut’un vasiyeti üzerine ‘Mesut’ adını verdi.

 

Yağmur, Ekber gibi kötü bir adamın oğlu Enver’i sevdi, ondan hamile kaldı. Ekber Baltacı’nın oğlu. Yağmur’un sevgilisi. Evlenmek için çabalar fakat babası Yağmur’u sevmediği için sürekli evlenmelerine engel olur. Dağhan’ın bir adamı öldürdüğü görüntleri adamına çektirmiş ve Dağhan’a tuzak kurmuştur. Babası Yağmur’u düğün günü kaçırıp kızı aile evine bırakınca aileden özür dilemek için Davut ve Fatma’dan kızı istemiştir. Küçükken yanlışlıkla tüfek ile annesini öldürmüştür ve bu yüzden babası tarafından sevilmez. Daha sonra babası ile düşman olmuştur ve onu öldürmek ister. Yağmur ile evleneceği sırada babası ona tuzak kurmuştur. Dağhan, Kurt ve Müdür’le birlikte çalışmaktadır. Bir süre Leyla’nın babasına ait bilgisayarın peşine düşmüştür. Zamanında gençken Arif Mübarek’in yanında bulunmuştur. Kirli çamaşırları Ekber sayesinde Yağmur’a gösterilmiştir. Yağmur, kendisinden ayrılmış, fakat sonrasında barışırlar. Arif Mübarek operasyonunda yer almıştır. Babasının teklifini reddetmiştir. Korkut Zakkum tarafından kaçırılan Gülay’ı kurtarmıştır. Rüzgar’ın isteğiyle ona silah vermiştir. Dağhan bunu öğrenmiş ve çok kızmıştır. Ekber’e bir oyun oynamış ve öldü numarası yapmıştır. Sevgilisi Yağmur doğurmuş ve bir erkek oğlu dünyaya gelmiştir. Şirketin başındaki patronu bitirmede Dağhan ve Müdür’e destek olmuştur. Babası Ekber’i zehirlemiştir.

 

Doğan çocuklarına öldürülen babası Davut’un adını verdi.

 

Enver’in babası Ekber, kendisi kötü bir adam olduğu gibi, Zakkum kardeşlerin ağabeyi Korkut karakteri  dosttu. Oğlu Enver’i hep öldürmek istedi.

 

Dağhan kız kardeşi Yağmur’un hatırına eniştesi Enver ile hayatı pahasına hep işbirliği yaptı.

 

Çok defa birlikte hareket ediyorlar. Hayatta kalmaları bu birlikteliklerine bağlı kalıyor.

 

İbrahim Çalikkol, Gaddar dizisinde misafir oyuncu olarak  11.bölümde katılmıştı. Zakkum kardeşlerin ağabeyi Korkut karakteri olarak girdi. Acımazsız bir karakter olan Korkut, Dağhan’ı diri diri mezara gömmüştür. 3 bölüm ekrana gelen Korkut, Leylaya aşık olmuş, 17.bölümde Dağhan ile Rus Ruleti oynamış, sonunda kaybetmiş, tabancayı kendi çenesi altına sıkarak ölmüştür.

 

Gaddar’ın  kötüleri yok ederken giydiği kukuletalı palto, üniforması gibi oluyor.

 

Dağhan, polis amiri Gürkan ile karşı karşı gelse de ondan kendisine zarar gelmiyor.

 

Dağhan Ayadan ile hayatları birbirlerine kelepçelenmiş gibi. Annesi Hatma Hanım bile onları ayıramadı.  Ne yapsalar da sevgileri onları bir arada tuttu.

 

Dağhan kötü bir karakteri canlandırsa da; Çocukları çok seviyor.  Arkadaşının oğluna sahip çıktı.

 

Netice itibariyle Çağatay Ulusoy, 7 yıl sonra ‘İçerde‘ tadında bir Tv. dizisine daha imza attı. Yıllarca unutulmazlar arasına GADDAR‘ı yazdırdı.

Çok teşekkürler Ulusoy, yolun açık olsun. Üstüne koyarak  daha kaliteli yapımlara imza atmanı, ödüller almanı  bekliyoruz.

Saygı ve Sevgiler

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir