Dağyeni’den Öbür Dünya’ya Göçenlerden Bazıları

Anılar

Bu sabah Caminin altındaki depoda resimlerin yapıştırıldığı bir karton elime geçti. Kahveci Mehmet Yaman vesikalık resimleri toplayıp bir karton üzerine yapıştırmış. Şöyle bir göz attım, hepsi de, bu dünyadan ömürlerini doldurmuş, hakkın rahmetine kavuşmuşlar.

Yüzde 90’ını benim çocukluğumda yaşamış, tanıdığım kişiler.

Aşağıda bu panoyu koyuyor, isimlerini yazıyorum.

Kimler gelmiş, kimler gitmiş.

ÜST SAĞDAN SOLA;

1.SIRADAKİLER

Osman Keskin, İsmail Avcu, Süleyman Bircan, Mehmet Kaya, M.Ali Küçükoğlu, Refik Yılmaz, Adil Aydın, Hüseyin Yaman, Hüseyin Kaya, Mehmet Salık.

2.SIRADAKİLER

Hüseyin Kundak, Şevket Kundak, Mehmet Yaman, Şükriye Yalçınkaya, Ahmet Sarıca, Yakup Güldiken, Veli Varol, Şaban Ünlü, Hüseyin Durmuş, Veli Varol, Mahmut Bircan.

3.SIRARDAKİLER

Ali Sağlık, Ali Köle, Enver Yılmaz, Zait Aydın, Reşat Yıldırım, Hasan Durmuş, Hasan Varol, Necati Balcı, Veli Selbes, Veli Altıntaş, Hatice Altıntaş, Hakkı Kaya.

ALT 4.SIRADAKİLER

Rahime Korkmaz, Fevziye Korkmaz, İbrahim Korkmaz, Hüseyin Efe, Veli Selbes, H. Hüseyin Çetin, H. Fehmi Çalışkan, Emine Varol, Fatma Yılmaz, Necdet Yılmaz.

Tam 43 kişi. Her birinizin uzaktan yakından akrabasıdır bu insanlar. Dağyeni de  günahları ile sevapları ile yaşamışlar, ömürlerini doldurmuşlar bu dünyadan göçmüşler.

Hepsinin de ruhları şad olsun, Allah Gani gani rahmet eylesin.

Amin

Abdurrahaman Balcılar

Not: Bu panonu hazırlayan Kahveci Mehmet Yaman’ın eline-koluna sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir