Hayat Şarkısı – Flames of Desire (Arzunun Alevleri) Unutulmaz bir Yapım

TV Programları

2016 – 2017 yıllarında Kanal D’de 2 sezon (57 Bölüm)  yayınlanan diziyi inanamayacaksınız ama 1,5 ayda izledim. Her bölüm de takribi 2 saat 15 dakika civarındaydı. Yer yer drama, komedi ve romantik türde bir dizi, ben keyifle BluTv’den izledim. Zamanınız olursa izlemenizi tavsiye ederim.

Bir Most Production yapımı olan dizi Güney Kore, Flames of Desire adlı diziden uyarlama. İngilizceden tam çevrisi Arzunun Alevleri. 9 Şubat 2016 tarihinde 1.sezon 21 bölüm ekranlara gelmiş, 20 Eylül 2016 2.sezon 36 bölüm yayınlanmış, 6 Haziran 2016 tarihinde 57.bölümde final yaparak sona ermiştir.

Dizinin kalabalık bir oyuncu kadrosu mevcut. Burcu Biricik ve Birkan Sokullu dizinin başrol oyuncuları. Diziyi götüren (Hülya) karakteri ile Burcu Biricik, (Bayram) karakteri ile Ahmet Mümtaz Taylan ve (Mahir)  karakteri ile Olgun Toker götürüyor.

Dizinin orijinal senaryosunu Jung Ha-Yeon yazmış, bize uyarlamayı yapan senarist Mahinur Ergun. Yapımcı Gül Oğuz, yönetmen Cem Karcı.

Diziyi henüz çocuk yaşlarında Hülya, beğendiği Kerim’i takmış onu kendinini sevdirmek için yapmadığı oyunlar kalmamış. Oyun içinde baş döndüren oyunlar düzenlemiştir. Bu konuda kankası yarı alman olan (Marvin Mayer) Mahir yardımcı olmuştur.

Çocuk yaşta Hülya ile Melek beşik kertmesi ile evlilikleri karar verilmiş. Hülya bir dalavere ile ablasının yerine geçmiş Kerim ile evlenir. Kerim bu oyuna gelmez ilk düğün gecesi evi terk eder, Almaya’ya döner. Hülya Kerim’in peşinden gider. Kerim’in sevgilisi hamiledir, bu çocuğu kendi doğurmuş gibi sahiplenir, tüm aileyi kandırır. Mahir de işbirlikçisidir.

Hülya’nın ilk çocuğunu ablası kendi çocuğu gibi büyütür, sonunda bu çocuk da annesine kavuşur.

57.Final bölümünde Hülya ile Kerim’in görkemli bir düğünü yapılır. Hülya 2 yıldır unutamadığı içine sindiremediği düğünde ilk düğünde terk edilme oyununu bu defa Kerim’e yapar, 2 satır mektup bırakır.  Kerim yıkılır saatlerce düğün mekanından ayrılamaz. Hülya tekrar döner gelir, final mutlu sonla biter.

Dizinin saf yürekli dunkof karakteri Kaya, Hülya’yı hep sever ama belli etmez onun  çocuğunu kendi kızı gibi sever ve kollar.

Dizinin deneyimli oyuncularından baba karakteri Ahmet Mümtaz  TAYLAN, Kerim ve Hüseyin iki oğlu ile. Onlara yer yer dingil diye hitap etmesi izleyiciyi güldürüyor.

İyi Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir