Çağatay Ulusoy’un Oscar’lık Performansı!

Internet Dizileri

Çağatay Ulusoy Yeşilçam dizisinde harikalar yaratıyor.  Geçen hafta dizinin 7.bölümü ekranlara geldi. 6 bölümdür kendi halinde, iyi niyetli çalışkan yapımcı Semih Ateş’i tanıdık, başına gelenleri kah gülerek, kah üzülerek izledik. Semih, Yeşilçam da Rum Kosta Amcasının yanında yetişmiş, sinemacılık kanına işlemiş, ama şansı yaver gitmemiş, aldatılmış bir genç yapımcı.

Son çektiği filmin sansürden geçmemesi ile yıkılır. Şirketini kapatmaya karar verir. Yıllardır birlikte çalıştığı Vehbi, Reha Beye çalıştığını söyler. Kayın biraderi Hakan dayamaz ablası Mine ile ilgili her şeyi anlatır. Boşandığı karısı Mine’nin Reha ile yaşadığı söyler. Semih duyduklarında yıkılır, büroyu kırar döker,

hışımla çıkar doğruca Reha’nın eğlendiği gazinoya gider.

Reha Esmer, Yeşilçam’ın seçkin kişileri arasındadır. Ayhan Işık, Erhan Birsel, Öztürk Serengil, Atıf Yılmaz ve diğer yapımcılar.  Keyifle kadeh kaldıran Reha Beye yaklaşır. Reha Bey; Hayrola Semih, gel otur der.

Semih; Bundan sonra senin sofrana oturmam Reha Bey. Lokmanı yemem, suyunu içmem. Uzattığın elini sıkmam. Sadece sana konuşmuyorum herkes duysun diye konuşuyorum. Borç verecekmişsin, iyilik yapacakmışsın, Adana’ya gönderip, iş ayarlayacakmışsın. Niye cevap versene?  Ne oldu? Cevap versene.. Yeşilçam’ın duayeni.. Hepimizin abisi, hamisi.. Ben de adama derdimi açıyorum, yardım istiyorum. Meğer boşa yardım etmiyormuş.

Reha Bey; Sonradan pişman olacağın şeyler  yapma haddini hudunu bil.

Semih: Asıl sen haddini bileceksin, şerefsiz. Arkamdan iş çevirip yüzüme güle güle Mine ile mi yatıyordun len? Yaa.. Beyefendiye abi diyorum ya.. kolayına almış beni.. Yoksa bi tek ben mi bilmiyordum yediğin haltları. Yoo.. bak herkes yeni duydu, duysunlar. Duysunlar mesele Mine değil, senin onunla olman da değil. Onun için bana ettiğin oyunlar, şirketimden adam tutmuşsun lan. sana çalışacakmış. bir değil beş değil kumpasın. Gel olmuyo.. bana çalış diyo bi de. Filmi sansürden çıkarmayan da sensin, haysiyetsiz herif.

Reha yerinden fırlar. Yeter, sen ne dediğini bilmiyorsun.

Semih gözlerinden ateş çıkartarak.

Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum.  Adana’aya gönderecektin Nah giderim Adana’ya.. Şirketimi de kapatmak istiyordun? Kapatırsam insan değilim. Tülin’i elimden alacaktın. Nah alırsın. Yüzüme güle güle beni bitirecektin, nefesin yetmez Reha Bey. Ben senin gibi karı parası yiyerek sinemacı olmadım. Bundan sonra, yaşıyorsan niye yaşadığımı önce sen. Semih Ateş’den öğreneceksin. Semih Ateş seni çok üzecek.

Bölüm burada sona erer. Çağatay Ulusoy’un bu sahne performansı tam Oscarlık Performans. Takdire şayan.

Keyifli Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir