Çağatay Ulusoy’un BluTv’deki Yeşilçam Dizisi Başladı

Internet Dizileri

Çağatay Ulusoy‘un yeni internet dizisi “YEŞİLÇAM” 22 Nisan akşamı ilk 2 bölümü Saat:19.00’da BluTv de yayına başladı. Dizi 60 yıllarda yaşamış sinema film yapımcı Semih Ateş’in hayatını anlatıyor. Yeşilçam’da küllerinden yeniden doğmaya çalışan sinema aşığı yapımcının dramatik hikayesi canlandırılıyor.

 

Başrollerini; Çağatay Ulusoy, Afra Saraçoğlu, Selin Şekerci, Güngör Bayrak, Nilüfer Açıkalın, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, Özgür Çevik, Ayta Sözeri ve Bora Akkaş gibi kuşaklarının önemli isimlerini bir araya getiren ‘Yeşilçam’, 7’den 70’e tüm izleyicilere geçmişin özlenilen değerlerini, duygularını hatırlatıp yaşatıyor.

Örnek ben 60’lı yıllarda ortaokul, lise ve üniversite yıllarımda gençlik yaşımda, o yıllarda üretilen sinema filmlerini izleyerek büyüdüm. Ayhan Işık’lar, Kartal Tibet’ler, Tanju Gürsoy ve Türkan Şoray’ların filmlerini seyrederek.

Yapımcılığını Sibel Tuna’nın üstlendiği, Sunset Film imzalı ‘Yeşilçam’ dizisinin yönetmenliğini Çağan Irmak yapıyor. Çağatay Ulusoy’un oyunculuğu diğer yapımlarında olduğu gibi ayakta alkışlanacak cinsten.

Her şeyini kaybeden Semih Ateş, öyle hırslıdır ki; “Bir film yaparım hastalar iyileşir, mevsimler değişir.” Diyerek elinden senaryosunu çalan rakiplerine meydan okumaktadır.

Dizinin senaryosunu Levent Cantek ve Volkan Sümbül yazmış.

Yapımcı Semih Ateş, Ateş Film firmasını kaybeder. Çok zor duruma düşer, tekrar ayağa kalkabilmek için çok kıymetli kol saatini bile satmak zorunda kalır. En yakınındaki kayınbiraderi, senaryosunu satın aldığı arkadaşı bile kazık atar. Semih Beyoğlu Yeşilçam sokaklarında koşturur. Zaman zaman göz yaşlarını tutamaz.

Çağatay Ulusoy, 10 yıllık oyunculuk birikimle göz dolduruyor. Dizinin ilk 2 bölümünü ikişer kez izledim. Dizi bana göre 9 numara. On numara verecektim ama Çağatay’ın Semih karakteri olarak çok sigara içmesinden bir puan kırdım. Şaka bir tarafa bu diziyi anlatmakla olmaz, Yeşilçam’ı seyretmek lazım, Çağatay Ulusoy’un oyunculuğunu görmek lazım. Dizide saat yok, Internetten her an BluTv’e girip seyredebilirsiniz. 1-2 bölümler yayında, önümüzdeki Perşembe 3.bölüm yayında olacak! Yeşilçam dizisi 2 sezon 20 bölüm çekildi, ilk on bölüm yayınlanacak.

Çağatay Ulusoy’un can verdiği Yapımcı Semih Ateş’in, Sinemanın altın çağında 60’lı yıllarda varoluş hikayesini heyecanla seyredeceğiz.

“Yeşilçam” Dizisi BluTV’de internette yayında…

Tüm Yeşilçam ekibine başarılar diliyorum, elinize sağlık, çok kaliteli bir iş olmuş.

Keyifli Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir