“Kağıttan Hayatlar” Filmindeki Çağatay Ulusoy Faktörü!

Sinema

Çağatay Ulusoy‘un Netflix dijital platformunda ekranlara gelen “Kağıttan Hayatlar” sinema filmi dünya çapında oldukça ses getirdi. Ülkemiz yanında, Latin Amerika ülkelerinde, Avrupa’da bilhassa Fransa’da Fransızların çok ilgisini çekti, basından övgüler aldı.

Bu filmde başarılı yönetmen Can Ulkay büyük emeği var. Ulkay’ın da bir yazısında ifade ettiği gibi filme Çağatay Ulusoy’un katkısı çok büyük. Çağatay Ulusoy’un projenin her aşamasında yer aldığını ifade eden Can Ulkay şöyle diyor.

Çağatay Ulusoy’un oyunculuğun yanında yaratıcı yapımcı olarak da projede yer aldığını, çekim ve montaj dahil, filmin tüm safhalarında bulunduğunu dile getirdi. Başarılı yönetmen, filmin ilk 10 arasında yer almasının, özellikle de Fransızların çok ilgisini çektiğini vurgulayarak, “Şaşırarak her gün makaleler okuyorum. Çok değerli yerlerde makaleler çıktı. ‘Bu Türk filmini seyredin yani sadece ketçapla pilav yemek için değil, altındaki esas dramı görmek için.’ ve ‘Bu filmin niye bu kadar sevildiğini ve beğenildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Acaba ketçap ve pilav yüzünden mi?’ diye esprili anlatım yapmışlar. Seyrediliyor, konuşuluyor, gündemde kalıyor. Bir şekilde yakalıyor seyirciyi.” diye konuştu.

Filmin bu kadar çok ilgi görmesi ve seyredilmesinde Çağatay Ulusoy faktörü çok büyük. Ulusoy, tüm dünya ülkelerinde tanınıyor ve çok seviliyor. Bugüne kadar oynadığı tüm dizi, filmlerinde tipi ve oyunculuğu ile çok beğenildi ve sevildi.

 

2011 yılında oynadığı “Adını Feriha Koydum” filmi onu ülkemize ve tüm dünya ülkelerine tanıttı. Hazal Kaya’ın canlandırdığı Feriha karakteri ve  Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Emir Sarrafoğlu karakteri çok sevildi. Dizinin ünü aldı başını gitti ve Ukrayna’dan Pakistan’a, İran’dan Sırbistan’a, Slovakya’dan Peru’ya kadar uzandı. Adını Feriha Koydum 25 dünya ülkesinde oynadı ve hala oynuyor. Böylece Çağatay Ulusoy ismi tüm dünyada tanındı ve sevildi.

Daha sonra oynadığı Medcezir dizisi 2013-2015 ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da en çok izlenen Türk dizileri arasında yerini aldı. Dizi Türkiye’de bitmesi ile yurt dışı satışları gerçekleştirildi. Bulgaristan, Gürcistan, İran, Letonya, Litvanya, Pakistan, Romanya, Şili ve birçok Arap ülkesinde heyecanla izlenen dizi Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’ın yurt dışında da tanınır olmasının önünü açtı.

2016 yılında oynadığı İçerde dizisi ülkemizde çok beğenildi. Insider adı ile Pakistan, Hindistan, Romanya, Etiyopya ve son yıllarda Latin Amerika ülkelerinde izlendi.

Çağatay Ulusoy’un Hakan: Muhafız (4 Sezon: 32 bölüm) dizisi; bugün üye sayısı dünyada 207 milyonu bulan Netflix de oldukça ilgi gördü ve çok seyredildi.

Netice itibariyle Çağatay Ulusoy tam bir dünya sanatçısı oldu. Sevenleri onun film ve dizilerini takibe aldı. Böyle bir zamanda geçtiğimiz yıl çekimleri tamamlanan “Kağıttan Hayatlar” Netflix tarafından portföyüne alınıp yayınlanması film için artı bir avantaj oldu. Binlerce kişi sırf Çağatay Ulusoy’u izlemek için bu filmi izledi. Bu da yadsınamaz bir Çağatay Ulusoy faktörü oldu.

Her şeyin gönlünce, başarılar Çağatay…

Abdurrahman Balcılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir