3.Netflix Türk Dizisi “Rise of Empires: Ottomana” Yayında!

TV Programları

Netflix’in 6 bölümlük belgeseli “Rise of Empires: Ottomana” dün (24 Ocak 2020) Saat:11.00’de Netflix’in internet sitesinde yayana girdi. İstanbul’un fethini anlatan dizi ben dahil bütün dünya izleyicileri tarafından merakla bekleniyordu. İlk bölümünü ilgi ile izledim. Anlatım, sahneye koyma çok güzeldi. Bu dizi Türk oyuncularla İngilizce olarak çekilmiş. 6 bölümden oluşan belgesel görkemli sahneleri ile dikkati çekiyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor. Rise of Empires Ottoman, (İmparatorlukların Yükselişi: Osmalı) tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alıyor.

RİSE OF EMPİRES OTTOMAN KONUSU

Dizi, 15. yüzyılda yaşamış olan Fatih Sultan Mehmet’in hikâyesini ele alıyor.

Sultan II. Mehmed’in 13 yaşında tahta çıkmasıyla başlayan dizi, İstanbul’un fethini ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselişini konu alıyor.

RİSE OF EMPİRES OTTOMAN OYUNCULARI

Prof.Dr. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alınmış. Yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği, Netflix’in yeni belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman’nın başlıca rollerinde Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu (Sultan Muhmet), Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez yer almış.

Benim tek eleştirdiğim nokta, Sultan Mehmet karakterini can veren Cem Yiğit Üzümoğlu, tarih kitaplarında gördüğümüz Sultan Mehmet’in tipi ile hiç alakası yok. Üzümoğlu kıvırcık sarı saçları ile hiç olmamış. Sanatçımız rolü ile çok başarılı, benim itirazım tipi olmamış diyorum amma; Genç yetenek Cem Yiğit Üzümoğlu’nu dizideki başarısından dolayı ayrıca tebrik etmek istiyorum.

Tuba Büyüküstün gerek rolü, gerekse ana Sultan karakteri görüntüsü ile çok güzel ve başarılı.

Çağatay Ulusoy’un Hakan: Muhafız ve Beren Saat’in Atiye dizisinden sonra Netflix’in 3.Türk dizisi “Rise of Empires: Ottoman” belgesel dizisi yayında…

Farklı bir açıdan tarihe ışık tutan Fatih Sultan Mehmet’in 6 bölümlük belgesel dizisi mutlaka herkes tarafından seyredilmeli. Ben 6 bölümünü de seyrettim, tam puan verdim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir