Geçen Haftanın (20 – 26 Ocak 2020) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 20 – 26 Ocak 2020 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 26 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

 

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : 

PAZARTESİ (5 Dizi): Çukur (Show), Sefirin Kızı (Star Tv), Yasak Elma (Fox), Zalim İstanbul (Kanal D), Vuslat (TRT1),

SALI (5 Dizi) : Kadın (Fox), Çocuk (Star Tv), Hekimoğlu (Kanal D), Ramo (Show Tv), Tutunamayanlar (TRT1)

ÇARŞAMBA (5 Dizi): 1.Kuruluş Osman (Atv)Zemheri (Star Tv), Afili Aşk (Kanal D), Benim Adım Melek (TRT1), Doğduğun Ev Kaderindir (Tv8)

PERŞEMBE (2 Dizi): Mucize Doktor (Fox), Bir Zamanlar Çukurova (Atv)

CUMA (4 Dizi) : Arka Sokaklar (Kanal D), Hercai (Atv), Payitaht (TRT1), Babil (Star Tv)

CUMARTESİ (2 Dizi): Kuzey Yıldızı (Show Tv), Zümrüdü Anka (Fox Tv)

PAZAR (3 Dizi): Savaşçı (Fox), Şampiyon (TRT1), Toz Koparan (TRT1)  

 

TOTAL’İN İLK SIRASINDA BU HAFTA; Total’in ilk sırasında Taner Ölmez’in dizisi Mucize Doktor, haftanın dizileri arasında Total grubunda ilk sırada yer alıyor. Total’in 10.sırasında Fox Tv’nin “Kadın” dizisi 8,26 puanla yer alıyor.

AB’NİN İLK SIRASINDA; Total’de olduğu gibi AB’nin ilk sırasında da Mucize Doktor yer alıyor.  10.sırada ise Show Tv’nin “Ramo” yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.  

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 17.Bölüm (Fox)

2.Bir Zamanlar Çukurova 51.Bölüm (Atv)

3.Kuzey Yıldızı 17.Bölüm (Show Tv)

4.Çukur 82.Bölüm (Show Tv)

5.Sefirin Kızı 4.Bölüm (Star Tv)

6.Arka Sokaklar 538.Bölüm (Kanal D)

7.Savaşçı 89.Bölüm (Show Tv)

8.Hercai 28.Bölüm (Atv)

9.Kadın 78.Bölüm (Fox Tv)

10.Ramo 1.Bölüm (Show Tv)  

 

AB’de ilk 10 Girenler :

1.Mucize Doktor 17.Bölüm (Fox)

2.Bir Zamanlar Çukurova 51.Bölüm (Atv)

3.Hekimoğlu 3.Bölüm (Kanal D)

4.Babil 1.Bölüm (Star Tv)

5.Çukur 82.Bölüm (Show Tv)

6.Sefirin Kızı 3.Bölüm (Star Tv)

7.Kadın 78.Bölüm (Fox)

8.Ramo 1.Bölüm (Show Tv)

9.Benim Adım Melek 15.Bölüm (TRT1)

10.Kuzey Yıldızı 17.Bölüm (Show Tv)

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.MUCİZE DOKTOR (Fox Tv) : Yayınının 19.Bölümü ile haftanın dizileri arasında her hafta olduğu gibi ilk sırada yer alıyor.   

Bir sır yüzünden Betüş’ün ameliyatı yapılamaz ve Adil kurul toplamak zorunda kalır. Bu sırada acile kahramanlık yapmaya çalışırken ağır yaralanmış bir adam gelir. Ama adamın sakat kalmasını önleyecek bir prosedür henüz icat edilmemiştir. Ferman yine de vazgeçmez ve asistanlar arasında bir yarış başlatır.

Diğer tarafta Ali’nin birinden hoşlandığını öğrenen Betüş onu sevdiğine açılması konusunda sıkıştırır. Sonunda bütün gerçekler ortaya çıkar ve Betüş hastaneden kaçar.

 

2.SEFİRİN KIZI (STAR) : Star Tv’de Sefirin kızı oldukça sevildi. Bu dizi Çukur’u geçer dedim oldu. Çukur bu hafta ilk 5’de yok. “Sefirin Kızı” 2.sıraya yükseldi. 

Sancar ve Gediz ortaklığı bitiyor mu?
Sadıcına “ne ölüne ne ölüme” diyen Sancar, Gediz’i ölmüş kabul eder ve sefirin kızından sonra sadıcı için de kalbinde bir mezar kazıp acısını derinlerine gömer. Gediz ise gerçekle karşılaşınca dağılır. Sadıcı, kader ortağı, suç ortağı Sancar Efe artık yoktur ve Gediz buna dayanamamaktadır.
Gediz’le Sancar’ın ayrılması sadece bu iki kafadarı etkilemez. Nesillerdir omuz omuza yazılan ortak tarih son bulmuştur çünkü. Yakında yapılacak Yörük Toyu’nda dedelerden adet olduğu üzere karşı karşıya zeybek oynamalarını isteyen gaziler de, yörükler de onlara kızgındır.

  

Nare ise, iş hayatının olaylı ilk gününde defterine yeni amacını yazar: “Bu kalın kafalı sadıçları birleştir.” Onun yüzünden ayrılan sadıçları tekrar birleştirmenin bir yolunu bulacak, Sancar’ın “deprem” diye tanımladığı varlığının yarattığı enkazın altından ikisini de kurtaracaktır.

Ancak Sancar’ın annesi Nare’yi, Nare’nin babası ise Sancar’ı çok daha büyük bir enkazın altında bırakmaya çalışırken, Nare’nin işi kolay değildir. Herkesle tek bir amaç için savaşması gerekecektir; bu iki inatçı zeybeğin tekrar aynı toprağa diz vurmasını sağlamak.

 3.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA (ATV) : Bu hafta Bir Zamanlar Çukurova, 52.bölümünde  geçen haftaya göre bir basamak gerileyerek 3.sıraya düştü. Yine heyecan dolu güzel bir bölümdü.

Leyla Bebek’e hoşgeldin diyenlerle adeta dolup taşan konak, aynı anda yangın ve Adnan sesleriyle doldu! Bahçenin arka tarafında ahırlarda yangın olduğu haberi ile Adnan’ın ortada olmadığı ve ahırlara girdiği haberi aynı anda duyuldu! Züleyha’nın çığlıklarla kendini alevlerin içine atmasına Hünkar ve Demir güçlükle engel olmaya çalışır. Adnan yangından kurtulur.

Elden ele taşınan kovalarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, bir yandan da itfaiye beklenmektedir. Yamanlar, alevlerle boğuşurken, Müjgan da oğlunun yaşam savaşında yanından bir an bile ayrılmadan hastanede beklemektedir. Doğuma girdiği andan itibaren Yılmaz ile konuşmayı reddeden Müjgan, onu telefonla arar. Ancak ağlamaktan konuşamaz. Yılmaz ve Fekeli, can havliyle hastaneye gelirler. Sonunda Müjgan ve Yılmaz’ın bebeği hayata tutunur. Gaffur, çiftlikte iş yapar gibi görünüp, geceleri de Hatip Ağa’ya borcunu ödemeye devam eder. Ancak davranışlarındaki tuhaflıklar o kadar artacaktır ki, önce Saniye peşine düşer. Ardından da Hünkar Hanım bir kez daha ayağını denk alması için Gaffur’u uyarır.

Depolarına yığdığı bakliyata bir çözüm bulmaya çalışan Demir, bir yandan da yeni yatırımlar yaparak büyümenin peşindedir. Önemli bir toplantısına başlamak üzereyken masaya gelen Yılmaz’dan duydukları ile dili tutulur! Yılmaz adeta savaş baltasını topraktan çıkarmıştır! Demir de Hünkar da gafil avlanmışlardır! 

 

4.KURULUŞ OSMAN (ATV) : Dizi 7.haftasında haftanın dizileri arasına yine dereceye giriyor. Burak Özçivit’in baş rolü oynadığı Kuruluş Osman, 4.sıraya düştüğünü görüyoruz.

Osman Bey ise Salvador’un kurduğu pusu neticesiyle yakalanmıştır. Dündar Bey, vekaleti alır almaz karşısına çıkan bu engel karşısında ne yapacaktır? Osman’ın yakalanmış olması ve bazı Alplerinin şehit edilmesi Bala Hatun’u nasıl etkileyecektir? Osman’ın kurtulması için Edebalı ne yapacaktır?

 

5.BABİL (STAR) : Bu hafta da haftanın dizileri arasında, önceki hafta başlayan “Babil” dizisi 2.haftasında dereceye girdi. Ve 5.sırada yer aldı.

Ailesini korumak için tehlikeli bir hamle yapmak zorunda kalıyor ve bir kere daha Süleyman’la karşı karşıya geliyor. Ayşe, hiç beklenmedik bir anda İrfan’ın karşısına çıkınca önemli bir karar vermek zorunda kalıyor. Süleyman, bir yandan İrfan’la uğraşırken Kudret’le İlay yüzünden yaşanacak savaşın ilk kurşunu atılıyor. Deniz’in zamanı azalırken İrfan Egemen’le, dokunduğu herkesin hayatını değiştirecek tehlikeli oyuna başlıyor.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA: Total Grubunda: Total Grubunda; Show Tv 4 dizi. Fox Tv ve Atv 2’er dizi. Star Tv ve Kanal D 1 dizi ile yer alıyorlar.

AB’de ; Show Tv 3 dizi. Fox Tv ve Star Tv 2’er dizi ile yer alıyor. Atv, Kanal D ve TRT1 birer dizi ile yer aldıklarını görüyoruz.

SHOW Tv. bu hafta da, yine  Total’de 4 ve AB’de 3 dizi ile haftanın kanalı olduğunu görüyoruz.

 

VE İSTANBUL’UN FETHİ NETFLİX’DE.

Geçen hafta 24 Ocak 2020 Cuma günü, Tuba Büyüküstün ve Cem Yiğit Üzümoğlu’nun başrolü oynadıklaraı “Rica of Empires: Ottoman” Netflix dizisi yayına girdi. Türk oyuncular başlıca rollerde oynuyorlar ama, her nedense dizi ingilizce olarak çekilmiş. Neden Hakan Muhafız ve Atiye gibi Türkçe çekilmedi bir anlam vermedim. Dikkatimi çeken başka bir konu bu belgesel niteliğindeki diziye neden bir Türkçe isim verilmedi. Rica of Empires Ottoman; İmparatorlukların yükselişi: Osmanlı anlamına geliyor. Örneğin; Osmanlı komutan Fatihin İstanbul’u Fethi denilebilirdi. Bizim Türk yapımcılar Netflix karşısında bu kadar mı aciz kalıyorlar? Anlam vermiyorum! Burada bir saplama yapmak istiyorum. II.Mehmet (Fatih) karakterini can veren genç oyuncumuz Cem Yiğit Üzümoğlu’nu rolündeki başarısından dolayı kutlamak istiyorum. Oldukça yetenekli bir oyuncumuz olarak istikbal vaad ediyor. İlerleyen yıllarda onu başka rollerde de seyretmek isterim. Yolun açık olsun Cem.

Keyifli seyirler

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir