Sağlıklı Beslenme!

Genel Sağlık

Sağlıklı Beslenme iyi bir sabah kahvaltısı ile başlar. Ben yıllardır sabah kahvaltılarımı dikkat etmişimdir. Sabah kalktıktan sonra ilk işim kahvaltı yapmaktır. Artık yaşlı sınıfındayız. Yaşım 71… İleri yaşlarda kahvaltı daha da önem kazanmaktadır. Ağır kahvaltılardan uzak durmalıyız.

Sizlere sabah kahvaltılarımdan bahsetmek istiyorum. Mümkün olduğunca doğal beslenmeye çalışırım, öyle de yapıyorum. 9 yıldır köyde yaşıyorum. Genellikle kendi kahvaltımı kendim hazırlarım. Evin bahçesinde 150-200 metrekarelik bir hobi bahçesi var. Sağolsun rahmetli ağabeyimin hanımı yengem her türlü ihtiyacımız olan mevsimlik sebzeyi o bahçede yetiştirir. Nane, maydanoz, dereotu, yeşil biber, roka.. İki domatesin kabuklarını soyar, derince bir tabak içinde yukarıdaki yeşilliklerden bir kısmını bir doğrama tahtası üstünde (bol su ile yıkadıktan sonra) kıyar, taze çökelek peynir (onları da kendi ineklerimizden elde ederiz) 8-10 tane zeytin ve zeytin yağı ilavesi ile karıştırırım. Bazen de içine 1 adet kaynamış yumurta ilave derim. Bir ince dilim fırın ekmeği ile yerim. Yanında bir bardak çay ile sabah kahvaltımı yapmış olurum.

Arada bir yengemin yaptığı börülceli tahrana çorbası sabah kahvaltım olur. Bu sıcak çorba içerisine havanda dövülmüş peksimet konulursa çok da keyifle kaşıklayacağınız bir çorba olur.

Allah’a-şükür mide problemin yoktur, bugüne kadar da olmadı. Acıdan, turşudan, tuzdan aşırı şekerli gıdalardan uzak dururum. Eskilerimiz hep söyler, insanın kendi doktoru kendisidir. Şayet yediklerinizi, içtiklerinizi dikkat ederseniz rahatsızlık sorunlarını kısmen halletmiş olursunuz.

Sağlıklı günler dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfas

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir