Çağatay Ulusoy’un Yeni Sinema Film Projesi!

Sinema

Ben aylardır Çağatay Ulusoy‘un bir sinema filmi çekmesinin zamanı geldi, sevenleri ondan 3.sinema filmi beklediğini dile getirmiştim. Hatta son aylarda aşırı kilo almasının nedeniyle 11 Mart 2019 tarihli blog yazımda, pehlivan olacağını, Koca Yusuf’u canlanıracağını aldığım duyumlara göre yazmıştım.

Ulusoy, Etiler’de bir mekan çıkışında görütülenmiş, kilo almış hali ve saç-sakal birbirine karışmış halde basın mensuplarının sorularına şöyle cevap vermişti. “Hakan Muhafız devam ama farklı bir şeyler var söyleyip de sürprizini kaçırmayayım şimdi. Farklı işler olacak, farklı şeyler yapacağız inşallah” Şu günlerde o farklı şeyin Sinema Filmi olduğu sosyal medyada söyleniyor ve yazılıyor.

 

Çağatay Ulusoy, 1071’de Malazgirt Savaşı‘nı kazanarak Türklere Anadolu’nun kapısını açan Büyük Selçuklu Devleti’nin ikinci hükümdarı Sultan Alparslan‘ı canlandıracakmış. Çağatay Ulusoy, pehlivan değil ama, Tarihimizde yaşayan ve damga vuran bir Selçuklu Sultanını canlandıracak. Çağatay yeni cüsseli hali ile at binecek, kılıç sallayacak düşmanlarının korkulu rüyası olacaktır.

 

SULTAN ALPARSLAN’I KISACA TANIYALIM

Büyük Selçuklu Devleti’nin kurucularından Horasan Valisi Çağrı Beyin oğlu ve Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey´in yeğeni olan Alparslan, bu devletin kuruluş dönemindeki güç koşullarda yetişti.  Tarih yazarlarının çok yiğit bir savaşçı olarak tanımladıkları hükümdar çok küçük yaşta ata binip ok atmayı öğrendi. İlk gençlik yıllarında arkadaşlarından oluşan kendi birliğiyle katıldığı Dandanakan vb. savaşlardaki başarısıyla dikkati çekti ve babasının ölümünden sonra Horasan valiliğini üstlendi.
Tuğrul Bey’in ölümüyle vasiyeti üzerine en büyük yeğeni, Süleyman tahta geçmiş ve bunu kabul etmeyen Alparslan için o zamandan sonra taht kavgaları başlamıştır. Fakat Türk beyleri buna itirazda bulundular ve Alparslan’ı hükümdar tanıdılar. Alparslan 27 Nisan 1064’te büyük bir törenle tahta çıktı.
Başına buyruk beylerle mücadeleye girişen Alparslan, hepsini bir bayrak altına toplamayı başardı. Böylece Selçuklu Devleti kuvvetlendi. Alparslan’ın beyleri, Anadolu’da akınlar yapıp sayısız zafer kazandılar.
26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi Alparslan’ın hayatındaki dönüm noktası olmuş, ezeli rakibi Romen Diyojen’i de Türklerin gücünü ve zarafetini göstererek affetmiştir.
Sultan Alparslan, Karahanlı topraklarında bir süre kuşatmaya direndikten sonra teslim olarak huzura kabulünü isteyen Barzam Kalesi kumandanı Yûsuf Hârizmî (Barzemî) tarafından, çizmesine sakladığı küçük bir hançerle vurularak ağır şekilde yaralandı, dört gün sonra da 24 Kasım 1072’de şehit oldu.
Çağatay Ulusoy bir Selçuklu sultanı olarak izleyicilerinin karşısına çıkacak. İlk sinema filminde bir pilot Yüzbaşı Ahmet Onur olarak izlemiştik. 2.sinema filminde bambaşka bir karakter ile izleyicinin karşısına çıktı. Baterist Barış Ayaz karakteri olarak izleyicini çok şaşırttı, Füsun’u çok sevdi, ona zarar vermemek için bir vido kaydı bıraktı ve ortadan kayboldu. Seyircisini ağlattı. Bu defa onu bir kahraman olarak alkışlayacağız. Şimdilik film hakkında detaylı bilgi yok, Temmuz – Ağustos aylarında çekileceğini tahmin ediyorum. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağım.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

1 thoughts on “Çağatay Ulusoy’un Yeni Sinema Film Projesi!

  1. I’m extremely impressed together with your writing abilities
    and also with the layout on your weblog. Is that this a paid subject or did you modify it your self?

    Either way keep up the nice high quality writing, it is uncommon to see a nice blog like this one nowadays..authentic
    nhl jerseyshttp://kaspahuar.mee.nu/?entry=3127022https://www.liveinternet.ru/users/r0ztjfu872/post478378620//

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir