Engin Akyürek & Zeynep Farah Abdullah / Bi küçük Eylül meselesi,

Sinema

05 şubat ’14

Kategori
Sinema
Engin Akyürek & Zeynep Farah Abdullah / Bi küçük Eylül meselesi,

Başrollerini Engin Akyürek ve Zeynep Farah Abdullah’ın oynadığı güzel bir aşk filmi geliyor. İlk tanıtım fragmanı internette ve sinemalarda gösterime başladı. (Dikkatinizi çektiyse Ay yapım, Medcezir’in 15.bölüm 2.i fragmanının arkasına, bu filmin teaser fragmanını da koymuş.)

16.08.2013 Tarihli,  “Engin Akyürek’in yeni sinema filmi Bir Eylül meselesi”  adlı Blog yazımda, Bozcaada’da bir sinema filmi çekimlerinin başladığını yazmıştım. O sinema filmi bitmiş, montaj çalışmaları başlamış,  14 Şubat 2014 tarihinde sinemalarda vizyona çıkıyor.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın, senaristliğini ve yönetmenliğini Kerem Deren’in üstlendiği “Bi küçük Eylül meselesi” adlı uzun metrajlı sinema filminde, başrollerde Engin Akyürek (Tekin), Farah Zeynep Abdullah (Eylül), Ceren Molay (Berrak), Ege Aydan (Eylül’ün babası), Ebru Dirier (Eylül’ün annesi) ve Merve Bulut (Garson Emine) olarak yer alıyorlar.

Bozcaada’nın büyüleyici atmosferinde geçen çarpıcı bir aşk hikayesini konu alan film, aşık olmanın değil, aşkı hatırlamanın hikayesini anlatıyor. İşte bu enteresan konusuyla sinemaseverlerin beğenisini alacak bir yapım.

 

Filmin konusu kısaca şöyle:

Her şeyin yolunda gittiği bir hayata sahip olan Eylül, talihsiz bir olay sonrasında yaşamının son bir ayını unutur. Çevresindeki herkes, tüm arkadaşları ve ailesi ona hiçbir sorun olmadığını söylemesine rağmen Eylül bir şeylerin yolunda gitmediğinden şüphelenir. Tamamen bilinçsizce, sadece içgüdülerini dinleyerek Bozcaada’ya gider. Orada tesadüf eseri tuhaf bir adama karşılaşır. Tekin, kendi halinde turistik bir lokanta işlemecisidir. Bu gizemli yabancı ise kendinden emin bir şekilde Eylül’e kendisini hatırlaması gerektiğinin, aşık olduğu adam olduğunu söyler. Olaylar bu şekilde gelişir. Bu güzel adada, romantik bir aşk yaşarlar.

Ay Yapım’ın bu güzel sinema filminin vizyona çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Herkesin beğenisini toplayacağını tahmin ediyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir