Mahsun Kırmızıgül’den yaşanmış gerçek bir aşk hikâyesi filmi: Mucize!

Sinema

poster227x227

Mahsun Kırmızıgül‘den yaşanmış gerçek, acıklı bir aşk hikayesi filmi geliyor. ‘Mucize’ filminin Yönetmen ve Senaristi Mahsun Kırmızıgül. Bu film 2014 yılında çekilen son film herhalde. Ve 2015’de vizyona girecek olan ilk film olacak. Zira bu film 1 Ocak 2015’de sinemalarda gösterime başlayacakmış.  Bir özelliği bu güne kadar çıkan Türk filmleri arasında 930 kopya ile vizyona çıkıyor. Bu da demek ki, 930 salonda gösterime başlayacak.

Mahsun Kırmızıgül daha önceleri sırasıyla, New York’ta Beş Minare, Beyaz Melek, Gecenin Kanatları ve Güneşi Gördüm filmlerine imza atmıştır. Boyut Film bu film için 6 ay hazırlık yapmıştır. 11 Haftada çekimlerini tamamlamıştır. Konu üç mevsimde geçer.

Filmde rol alan Aktörler: Ali Sürmeli, Talat Bulut, Mert Turak, Mahsun Kırmızıgül, Erdem Yener, Metin Yıldız, Tansel Öngel, Şenay Gürler, Yıldız Kültür, Seda Tozun ve Meral Çetinkaya.

Filmin verilen özeti kısaca şöyle:

Ekran Alıntısımucize.1a

1961 yılında, memleketin en batısında güzel bir sahil kentinden, memleketin en doğusunda insanların sıcak ve samimi olduğu “kendi halinde bir dağ köyü” ne tayini çıkan bir öğretmenin, Mahir’in istemeyerek de olsa köye gelmesiyle başlar hikayemiz. Mahir, korkularıyla önyargılarıyla gelir, okul binasının dahi olmadığını görünce hemen dönmek ister… Ama dönemez. Kalmak için tek şartı vardır, kızlar da okula gönderilecektir. El ele verilip okul yapılır önce… Ne sakatlık, ne fakirlik, ne farklı diller, ne ayrı kültür, ne de doğal şartlar engel olamaz onlara. “Kar yağar, yollar kapanır” ve köy kaderiyle, Aziz ve çocuklar öğretmenleriyle baş başa kalırlar…

Ekran Alıntısımucize.2

Mucize filminin şarkısı ‘Deh Deyin Kızlar’ da ilginç bir şarkı var. Öğretmen Talat Bulut yönettiği koruyu oyuncular söylüyor. Ben klibini Internetten izledim, beğendim, pek de güzel olmuş.

Ekran Alıntısımucize.9

Filmin fragmanını seyrettim. Ağa köy gençlerine; “Evlenmek isteyenler öne çıksın” der. En az 6 kişi öne çıkar. Gençlerden biri anasına; “Ana Allah’ını seversen benim için karıya iyi bak, bıyıkları, bir de sakalları olmasın.

Ekran Alıntısımucize.3a Ekran Alıntısımucize.3b

 

Dişlerini benim için iyice bak, dişler benim için en mühimidir.” Der. Anası görücüye gider. Kız kahve verirken, yakın mesafe konuşur, kızın ağzı koktuğunu anlar.

Ekran Alıntısımucize.5a Ekran Alıntısımucize.5b

Köyde kız babası ile oğlan babası anlaşırlar.  “Sen bana hayatımı verdin, ben de sana kızımı verdim gitti.” Oğlan Aziz’in babası; “Benim oğlum sakattır.’ Der. Kız babası; ‘Kalbi sakat olmasın’. Ve Aziz’in babası; “Aziz oğlum sana bir kız buldum anan görmeye gidecek.” Der.

Ekran Alıntısımucize.6

Anlaştıkları gibi kızı verirler. Aziz’in düğünü olur, evlenir. Kız evden çıkarken, kapıda adettenmiş testi kırılır.

Ekran Alıntısımucize.11

Umudun bittiği yerde mucize başlar. İşte tahminin mucize burada… Aziz, evlenince kızı çok sever, aşık olur. Ve iyileşir, aşkın gücü bu mucizeyi gerçekleştirmiş, Aziz iyileşmiştir.

Ekran Alıntısımucize.4 Ekran Alıntısımucize.8

Tahminim çok güzel bir film olmuş, bu sabah TV8’de “Aramızda Kalsın” programını izledim. Sunuculardan Salih Keçeci geçtiğimiz akşam filmim gala gecesine katılmış. Anlattığına göre çok beğenmiş, hatta seyrederken ağladığını söyledi. Mucize bir dram filmi olmasına rağmen, yer yer komedi sahneleri de varmış. Deli Aziz’i oynayan Mert Durak’ı çok beğendiğini söyledi. Ben de geçen sezon Mert Durak’ın oynadığı “Beni Böyle Sev” dizisinde ‘Nezih’ karakteri olarak beğenerek izlemiştim. Kendisi takdir ettiğim bir komedyen ve tiyatrocudur.

Ekran Alıntısımucize.7

Salih Keçeci’in anlattığına göre, filmin önceki akşam yapılan Gala Gecesinde birçok ünlü sanatçı varmış. Orhan Gencebay, Edip Akbayram, Kubat, Zara, Özcan Deniz, Nebahat Çehre, Mustafa Sandal ve filmin oyuncuları başta Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak ve diğer oyuncu kadrosu geceye katılmışlar.

Ben ilk fırsatta sinemada seyretmek istiyorum. Siz de anlattıklarımdan daha fazlasını ve filmi görmek istiyorsanız en yakın bir sinemaya gitmeniz gerekli.

Mucize’in seyircisinin ve de hasılatının bereketli olmasını dilerim.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Film hakkında bilgi İnternetten, Aramızda Kalsın programından, Görseller filmin fragmanından tarafımdan alınmıştır.

 

 

 

 

9 thoughts on “Mahsun Kırmızıgül’den yaşanmış gerçek bir aşk hikâyesi filmi: Mucize!

  1. Dehşet bi film hepinize şiddetle tavsiye ederim. Çok güzel bir gerçek olaydan alınmış bir hayat hikayesi. Ellerine kollarına sağlık Mahsun Kırmızıgül.

  2. ben ben diyecek söz bulamıyorum ve allahbahtını yolunu açık etsin ğüzel kardeşim son5yıldayönetmenliğin filmin dıramın hikayen herşey muhteşem hem ğüldüm hem agladım bukadarıda pesdogrusuoyuncuların emeğine saglık çok ğüzelsenin aklına beynineemeğine saglık yine bir mucize daha çıkardın yinede kendini gururla sahneye attın filmmi izledikten sonra kaçkere helal olsun maşallah demekten kendimi alamadım hepiniz muhteşemdinizmahsun kırmızığül gururla sunar izlemeye devam harikaydın herkese tavsiye ederim sonsuz teşekürlerkırmızığül

  3. Ağladım. Film, görsel yönetmenlik , müzik. Her şey o kadar tamamlayıcıydı ki. Gidin. TV’de tadı olmaz.

  4. Filmi izledim süper bi film umut dolu herkeze ne halde olursan ol şükür edecen arkadaş
    Saygı,umut,iyi bir insan ol asla pesetme arkadaş. Ben deniz Ferhat

  5. kesinlikle ve kesinlikle izlenmesi gereken gerçek bir aşk hikayesi siz aglamak istemesinizde gözyaşlarınız sizi dinlemiyor, sayın mahsun kırmızıgül’un kocaman yüregine saglık .

  6. kesinlikle ve kesinlikle izlenmesi gereken gerçek bir aşk hikayesi siz aglamak istemesinizde gözyaşlarınız sizi dinlemiyor, sayın mahsun kırmızıgül’un kocaman yüregine saglık . bu arada oyuncuların hepsini yürekten tebrik ediyorum ,

  7. aaaaaaa evet güzel bi film yaşanmış bi olaymış zaten bu da daha heyecan verici oluyor 🙂

  8. Yeni Türkiye de suyu olmayan elektrigi olmayan yolu olmayan okulu olmayan öğretmeni olmayan hiç bir yer kalmadı allah bize ve ülkemize yardım etsin hainlere firsat vermesin huzur kardeşlik ve yeniliklerle benim ülkem Türkiyemmmmm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir