Geçen Haftanın (24 – 30 Aralık 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

Genel TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 24 – 30 Aralık 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 28 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

 

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER :

Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Egenin Hamsisi (TRT1), Kadın (Fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (ATV),  Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Jet Sosyete (Tv8), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Muhteşem İkili (KanalD), Çarpışma (ShowTv), Mehmetcik ‘Kutlu Zafer’ (TRT1), Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Şahin Tepesi (Atv), Erkenci Kuş (Star Tv), İkizler Memo-Can (Kanal D), Kalk Gidelim (TRT1), Elimi Bırakma (TRT), Ağlama Anne (Atv) ve Bir Litre Gözyaşı (Kanal D) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1’in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total’de aldığı 15,48 puan ile birinci sırada yer alıyor.  Total’in 10.sırasında Show Tv’in “Gülperi” dizisi 7,23 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total’de TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB’nin ilk sırasında 15,99 puanla yer alıyor. AB’nin 10.sırasında Show Tv’nin “Çarpışma” AB’de aldığı 6,57 puan ile yer alıyor.

 

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 129.Bölüm (TRT1)……………………..15,48

2.Bir Zamanlar Çukurova 16.Bölüm (Atv)……………..14,97

3.Kadın 45.Bölüm (Fox Tv)………………………………….13,31

4.Sen Anlat Karadeniz 36.Bölüm (Atv)………………….11,32

5.Çukur 48.Bölüm (Show Tv)……………………………….10,99

6.Arka Sokaklar 501.Bölüm (Kanal D)…………………..10,36

7.Söz 65.Bölüm (Star Tv)……………………………………..10,15

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 121.Bl.(Atv)……9,55

9.İkizler Memo-Can 10.Bölüm (TV8)……………………..7,52

10.Gülperi 16.Bölüm (Show Tv)……………………………..7,23

_____________________________________________

11.Yasak Elma 28.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,19

12.Bizim Hikaye 53.Bölüm (Fox Tv)……………………….6,69

13.Avlu – 26.Bölüm (Star Tv)…………………………………6,26

14.Erkenci Kuş 25.Bölüm (Star Tv)………………………..6,23

15.Kızım 15.Bölüm (Tv8)……………………………………….5,42

16.Elimi Bırakma 23.Bölüm (TRT1)………………………..5,25

17.Payitaht Abdülhamid 67.Bölüm (TRT1)………………5,20

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 129.Bölüm (TRT1)……………………..15,99

2.Kadın 45.Bölüm (Fox Tv)………………………………….13,14

3.Bir Zamanlar Çukurova 16.Bölüm (Atv)……………..11,02

4.Çukur 48.Bölüm (Show Tv)………………………………10,13

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 121.Bl.(Atv)……8,01

6.İstanbullu Gelin 67.Bölüm (Star Tv)……………………7,39

7-Payitaht Abdülhamid 67.Bölüm (TRT1)………………7,22

8.Yasak Elma 28.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,23

9.Jet Sosyete 26.Bölüm (Tv8)………………………………6,88

10.Çarpışma 6.Bölüm (Show Tv)………………………….6,57

___________________________________________

11.Söz 65.Bölüm (Star Tv)…………………………………….6,55

12.Kızım 15.Bölüm (Tv8)……………………………………..6,27

13.Erkenci Kuş 26.Bölüm (Star Tv)……………………….5,91

14.Elimi Bırakma 23.Bölüm (TRT1)………………………5,81

15.Sen Anlat Karadeniz 36.Bölüm (Atv)…………………5,02

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’de; Total grubununu ilk 4, AB grubundan bir dizi sıralamada yer alıyor. İlk 5’de Atv’den 2 dizi,TRT1, Fox Tv ve Show Tv’den birer dizi yer alıyor.

 SIRALAMA ŞÖYLE

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in rekortmen dizisi bu hafta 129.bölüm ekranlara geldi. AB grubunda aldığı 15,99 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk sırada yer alıyor.

 

Selcan’ın obasının Moğolların baskınına uğradığını ve beraberinde yaşananları anlatması, Ertuğrul ve Hayme’yi üzmüştü. Ama Ertuğrul’a Gündoğdu tarafından gönderilen mektupla, Ertuğrul onların güvende olduğunu öğrenmiş ve rahatlamıştı. Bu baskınları yapanın Albastı adında biri olduğu ve Albastı’nın da İlbilge’nin ağabeyi Beybolat olduğu anlaşılmıştı. Ancak bunu henüz kimse bilmiyordu. Ertuğrul, bunlar üzerine Aksakallılar ile görüşmüş ve Anadolu’da Moğollara karşı isyanı başlatmaya karar kılmıştı. Dragos ise tekrar güven kazanmak için İlbilgelere tuzak kurmuş ve bunun haberini de yine kendisi vermişti. Bu sayede Dragos, Zangoç kimliğiyle güven tazelemişti. Ertuğrul, Lais’in yaptıklarından sonra onun Dragos’un adamı olduğunu anlamış ve ona bunu itiraf ettirerek cezasını kesmişti.

Lais’in ölümüne öfkelenen Dragos’un yeni hamlesi ne olacak? Ertuğrul, üzerine kurulan tuzakları bertaraf edebilecek mi? Ertuğrul, Moğolların ölüm listesinde olan alimleri kurtarabilecek mi? Beybolat’ın Söğüt’e gelişiyle yeniden şekillenen Kayılar ve Umuroğulları arasındaki ilişki ne olacak? Ertuğrul ve Beybolat arasında neler yaşanacak? İlbilge, değişen bu durumlar karşısında nasıl bir konum alacak?
2.BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv’nin iddialı dizisi  bu hafta 16.bölümde, Total’de aldığı 13,14 reyting puanı ile ikinci sırada yer alıyor.

“Dostunu yakın tut düşmanını daha da yakın!”

Çukurova’da kartlar yeniden karılıyor! Yılmaz’ın kendi elleriyle kurduğu Sanayi Odası’nın Başkanı kim olacak? Kuşaklardır Adanalı olan Demir Yaman mı yoksa İstanbul’dan gelen Yılmaz mı? Züleyha yeni arabasıyla İstanbul’a mı kaçıyor? Demir kendi elleriyle kendi kuyusunu mu kazıyor? Yılmaz o son oyu alamaz. Sanayi odası başkanı Demir Yaman olur. Yılmaz seçin salonun u terk eder.

Züleyha’ya aldığı, konağın dilinden düşmeyen araba, Züleyha’nın kaçış planının bir parçası mı olacak? Sırlar bir bir ortaya çıkıyor, yer yerinden oynuyor. Kendi kafasına göre iş yapan Gaffur, bunun bedelini nasıl ödeyecek? Uhuletle ve suhuletle, Yamanların Demir’ini bitirme operasyonlarına devam eden Fekeli ve Yılmaz’ın sıradaki planları ne? Yeni karşılaşmalar, yine Çukurova’da olayların fitilini ateşleyecek.

 

3.KADIN : Fox Tv’nin Kadın dizisi 44.bölümde Total’de 13,31 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 3.sırada yer alıyor.

Enver’e gönderdiği telefonla Bahar’a ulaşan Sarp’ın tek isteği Bahar ve çocuklarının güvende olmasıdır. Bahar’ın ise tüm olanlardan sonra Sarp’a güveni kalmamıştır. Bundan sonra söyleyeceklerine de inanmak istemez. Çünkü Bahar’ın aşkından daha önemli tek bir şeyi vardır; çocukları. Diğer yandan Nezir de artık hamle yaparak, Bahar ve çocuklarının yaşadığı mahalleye adamlarını gönderir.

 

4.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’de yer alan sevilen dizi Total’de aldığı 11,31 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer alıyor.

Kadınlar pes mi ediyor?


Mercan, Vedat yerine Berrak’ı asmak üzereyken Tahir yetişir. Berrak’ı kurtaran Tahir, Nefes’in ondan gizli yaptıklarını öğrenince Nefes’ten hesap sorar. Vedat’ın elinde delil olmadığını düşünen kadınlar yıkılmayıp tüm güçleriyle işe sarılırken, Vedat harekete geçer. Kadınlar polisleri kapıda görünce ne yapacak? Tutuklu yargılanmalarına karar verilen Asiye, Nefes, Mercan, Nazar ve Berrak hapishaneye sevk edilirken hepsi kendini suçluyor.

Bu savaşı gerçekten Vedat mı kazandı, yoksa her şey yeni mi başlıyor?

5.ÇUKUR : Show Tv’nin sevilen dizisi 5.sıradaki yerini koruyor. Çukur Total’de aldığı 10,99 reyting puanı aldığını görüyoruz.

Çukur; ‘Çukur’da duyulacak ateş sesleri yeni ve çok daha büyük bir fırtınanın habercisi olurken yepyeni bir dönemi başlatacak! Karakuzular, yaşadıkları şoke edici kayıplardan sonra Çukur’dan çıkmak zorunda kalacaklar. “Koçovalılar, Çukur’u geri mi alıyor” sorusunun cevabının merakla bekleneceği bölümde, tansiyon bir an bile düşmeyecek. Karakuzular, Çukur’dan çıksa da Çukur’a kimseyi almamak için güçlerini sonuna kadar kullanacaklar. Yamaç, Saadet ve bebeğinin yaşadığını öğrenmesiyle, kardeşi Vartolu’ya destek olup onları kurtarmak için elinden geleni yapacak. Bu sırada Selim’in Cumali’nin karşısına çıkması duygu yüklü anlar yaşatacak. Koçovalılar uzun zaman sonra bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacak. Çukur’un ana karakterlerinden birinin beklenmedik anda vurulması Çukur’daki tüm dengeleri değiştirecek.

Çukur’un Yamaç’ı bölüm sonunda vurulur. Dere yatağına yuvarlanır. Bakalım onu kim bulacak, son ana kadar yaşayacak mı?

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMA :

Total grubunda ilk on: Atv 3. Fox Tv. 2 dizi.  TRT1, Show Tv, Kanal D, Star Tv. ve Tv8 birer dizi ile sıralamaya giriyor.

AB’de ilk on: Atv, TRT1, Fox Tv, ve show Tv 2 dizi. Star Tv. ve Tv8. birer dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; ATV ; 14 haftadır haftanın kanalı unvanını taşıyor. Total 3 dizi, AB’de 2 dizi ile bu hafta da haftanın kanalı olmuştur.

Kıvanç Tatlıtuğ‘un Show Tv’de ekranlara gelen Çarpışma 6.bölümünde AB grubunda haftanın dizileri arasında 10.sırada yer aldı. Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuğunu seyretmek için bu dizi seyredilir.

Cuma günü Atv’de ekranlara gelen Şahin Tepesi de reyting kurbanı oldu ve final yaptı. Halbuki bazı kanallarda ekranlara gelen kıytırık diziler yayında kalırken, güzelim dizi reyting kurbanı oldu. Ay Yapım için kötü puan oldu.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

Not: Total ve AB Reyting ölçümleri MedyaRadar sayfasından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir