Çukur; Yamaç Vuruldu! Neden? Neden?

TV Programları

Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, başrollerini Aras Bulut İynemli (Yamaç), Dilan Çiçek Deniz (Sena), Erkan Kolçak Köstendil (Vartolu), Kubilay Aka (Celasun), Rıza Kocaoğlu (Aliço), Öner Erkan (Selim Koçovalı), Ercan Kesal (İdris Koçovalı, Erkan Avı (Çeto) ve Berkay Ateş (Mahsun) gibi oyuncular yer alıyor.

Show Tv’nin fenomen dizisi Çukur önceki akşam izleyicisini koltuklara çiviledi. Koçovalıların bir tek amacı vardı, Karakuzuları Çukur’dan atmak.  Kıyasıya savaş devam etti, Çeto ve Mahsun dışında herkes Çukur’dan atıldı ama kimsenin bilmediği bir gerçek vardı. Yamaç dizinin finalinde vuruldu. Tek başına dere yatağına suyun içine yuvarlandı. Yamaç, kendisine sorduğu, neden, neden soruları ile ölecek mi?

Vartolu ile Cumali, Yamaç’ın arkasından onlar da evden çıkarlar. Mezarlığa giderler. Vartolu annesi Mihriban Helvacı’nın mezarını ziyaret eder. Bir torunun olduğunu söyler, dua eder. Cumali de yanı başında yatan Kahraman Koçovalı için dua eder. Ceketini çıkartır. Hesaplaşma vakti geldi Salih diye Vartolu’ya seslenir. Tabancasını yere bırakır. İşte hodri meydan der, cebinden bir çakı çıkartır, Vartolu’ya atar. Kendi de başka bir çakı çıkartır, acar dik dik Vartolu’ya bakar, havadan zıplayarak ilk hamleyi yapar.

Burada sahne değişir.

Diğer taraftan Mahsun ile Çeto, Bulgarlar’a mal satmak isterken Yamaç’ın planı ile uyuşturucu bidonları patlatmışlardı.

Mahsun ile Çeto, Çukur dışına çıkarlar. Aralarında konuşurlar. Çeto biz Çukur’dan çıktık ama Koçovalılar da giremeyecek. Çeto, Mahsun’u arabada bırakır, ben gidiyorum, sen başının çaresine bak der ve uzaklaşır. Tarihi Kemerlerin arasına gider.

Biri ile konuşur. Haklı çıktın yine, her şey birbirine girmeye başladı. Bende bir-iki Bulgar kellesi var çok sıkı maç olacak! Tam saha, pres. Biz bunlarla uğraşırken Koçovalılar gelip bizim tahtı otururlarsa onca emek boşa giderse benim canım yanar. Tam bu noktada sana ihtiyaç duyuyorum. Senden istediğim Koçovalı’ların kafası karışsın. Yap bi şeyler, canları yansın ki Çukur’a dönecek vakit bulamasınlar. Oldu o zaman der ve döner gider.

Mahsun kiminle konuştu! Amacı ne? Al size bir muamma…

Yamaç ağaçların arabasını arabasını park eder,  arabadan iner, beklemeye başlar. Bir araba tam karşısına gelir. Farlarını söndürmez Yamaç’ın gözüne gelir.

Yamaç; “Ersoy kapatsana şunları” der. Gelenin kendisi ile işbirliği yapan Ersoy olduğunu zanneder. Halbuki Ersoy’u Çeto boğazını keserek öldürmüştü. Yamaç, yine “Oğlum geri zekalı mısın kapatana şunları gözlerim kör olacak.” Tam o anda bir silah sesi duyulur, gelen kurşun Yamaç’ın sağ göğsüne saplanır. Yamaç sendeler, ne olduğunu kim olduğunu anlamaya çalışır.

Sonra iki dizi üstüne düşer. Dikkatle bakar, Neden, niye der. Tam bu sırada ikinci kurşun sol karın boşluğuna saplanır. Yamaç, yere düşer boğuk bir sesle neden ben diye sorar? Yamaç yaralarının acısı ile inlerken araba geri geri çıkar ve gider.

Yamaç, başı yere düşer. O sırda Sena’nın sesi duyulur. Yamaç, Yamaç hadi kalk diye sesi duyulur. Yamaç’ın gülümseyen yüzünü görür. Bu gördükleri halüsinasyon’dur.

Kalkmaya çalışır, iniş aşağı yuvarlanır. Dere yatağındaki suyun içinde kalır.

Tam burada 15. bölüm sona erer. Ardında sorular bırakarak!

Yamaç’ı vuran kim?

Yamaç Ölecek mi?

Çeto kimle konuştu?

Vartolu ile ağabeyi Cumali arasındaki bıçak bıçağa kavgayı kim kazandı?

Bütün bu soruların cevabını 31 Aralık 2018 Pazartesi akşamı (Şayet Çukur yayınlanırsa) hep birlikte öğreneceğiz.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir