Geçen Haftanın (05 – 12 Ağustos 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

Geçen hafta sadece 8 dizi ekranlarınızda idi. Geçen dönem dizileri yeni bölümlerini çekiyorlar, Eylül ayı başından itibaren yeni bölümleri ile ekranlara gelecekler. Bu arada yeni sezon dizileri gümbür gümbür geliyor. Adı geçen diziler arasında, Seçkin Özdemir’in Can Kırıkları Atv ekranlarında olacak. Nefes Nefese (Star TV), Yıllar Sonra (Atv), Bir Litre Gözyaşı (Kanal D), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Koca Koca Yalanlar (Kanal D) adı geçen diziler arasında bulunuyor.

Çağatay Ulusoy’un şu günlerde çekimleri tamamlanan Netflix dizi The Protector (Koruyucu) çok iddialı geliyor. (1) Yeni sezonda 190 dan fazla  dünya ülkesinde Netflix (şifreli) kanalında başlıyor. Aynı anda 118 milyon Dünya seyircisi izleyecek. Bana göre yılın dizisi olacak. 2 kısım halinde çekilen dizi toplam 20 bölümdür.

 

TNS ölçümlerine göre  05 – 12 Ağustos 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 8 dizi arasında, Total’de ve AB’de öne çıkan dizilerin durumunu göz atalım.

Egenin Hamsisi (TRT1), Erkenci Kuş (Star Tv), Kalbimin Sultanı (Star Tv), Meleklerin Aşkı (Show Tv),  4N1K (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Elimi Bırakma (TRT1) ve Nefes Nefese (star Tv)  dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

GEÇEN HAFTA EN ÇOK DİZİLER

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

GEÇEN HAFTA TOTAL’DE EN ÇOK İZLENEN DİZİLER:

1.Erkenci Kuş 7.Bölüm (Star Tv)…………………………………..7,73 – 26,75

2.Elimi Bırakma 4.Bölüm (TRT1)…………………………………4,75 – 16.10

3.Meleklerin Aşkı 6.Bölüm Show Tv)…………………………….4,61 – 16,45

4.Nefes Nefese 2.bölüm (Star Tv)………………………………….4,58 – 15,16

5.Ege’nin Hamsisi 4.Bölüm (TRT1)……………………………….4,41 – 15,13

6.4N1K 6.Bölüm (Fox Tv)……………………………………………..4,36 – 14,86

7.Kalk Gidelim 32.Bölüm (TRT1)…………………………………..3,37 – 12,13

8.Kalbimin Sultanı 8.Bölüm Final (Star Tv)…………………..0,96 – 3,42

 

AB’DE SIRALAMA : 

1.Erkenci Kuş (Star Tv) 6.Bölüm…………………………………….7,52 – 24,02

2.Elimi Bırakma (TRT1) 4.Bölüm……………………………………5,89 – 20,61

3.Nefes Nefese 2.bölüm (Star Tv)……………………………………4,91 – 18,03

4.Egenin Hamsisi (TRT1) 4.Bölüm………………………………….4,88 – 17,33

5.Kalk Gidelim (TRT1) 32.Bölüm…………………………………….4,16 – 16,25

6.Meleklerin Aşkı (Show Tv) 6.Bölüm……………………………..4,12 – 14,71

7.4N1K (Fox Tv) 7.Bölüm……………………………………………….3,67 – 13,23

8.Kalbimin Sultanı 8.Bölüm Final (Star Tv)……………………..0,79 – 2,,80

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri  yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :

1.ERKENCİ KUŞ : Star Tv’nin yeni sevilen dizisi bu haftaki 7.Bölümünde Total’de aldığı 7,73 puanla birinci sırada yer alıyor.

Sanem, Can’a kumpas kuranı buldu bulmasına ama aynı anda kendisinin de istemeden de olsa bu kumpasın bir parçası olduğunu öğrendi. Peki, şimdi bunu Can’a söyleyebilecek mi Sanem! Bu sırada yakalanan adam, polise teslim edilirken Can’ın mesleki itibarını temizlediği basın toplantısında Emre ve Sanem’e bir sürprizi var… Üstüne bir de Can, Sanem’in kendisine aşık olduğunu duydu. Can, Sanem’in peşini bırakmayacak elbet, bakalım Sanem nereye kadar kaçabilecek! Bu sırada mahallede ise Aysun’un verdiği kiloların sırrı açığa çıkar. Ancak, Mevkıbe bu işe çok bozulur.

2.ELİMİ BIRAKMA :  TRT 1’in yeni dizisi  Elimi Bırakma 4.bölümü yayınlandı. AB’de aldığı 5,89 reyting puanı ille 2.sırada yer alıyor.

Telefonun ucundaki sesin Mert olduğunu anlayan Azra, kardeşine kavuşabilmek için kolları sıvar. Hiç şüphesiz Azra’nın bu anında Cenk onu yalnız bırakmayacaktır. Azra ve Cenk, Mert için çıktıkları yolda amaçlarına ulaşıp Mert’e kavuşabilecek midir?
Cenk’in şirket çalışanına attığı yumruk büyük olay olur. Serap, yaşanan olayın duyulmasını istemezken Azmi, bu durumu kullanır. Cenk’in bir anlık siniri karşısında Feride Hanım’ı karşısına almasına sebep olurken, Babaanne torun arasında ki ipler iyice gerilir.

Azra, kardeşi için çabalarken ailesi için endişeye düşmüş Feride Hanım’ın da Azra için bir planı vardır. Azra, Feride Hanım’ın hazırladığı sınavdan alnının akıyla çıkabilecek midir?
Cansu, Cenk’i doğum gününe çağırır. Artık duygularını açacaktır. Ancak Cenk’in Azra ile yakınlaşıp vakit geçirmesi Cansu’nun doğum gününü unutmasına vesile olur. Cenk’in hayatında biri olduğunu şüphelenen Cansu, Tarık’la konuşmaya gittiğinde büyük bir sürprizle karşılaşır!

Sahip olduğu tüm değerleri bir gecede kaybeden Azra ile benzer kaderi paylaşan Cenk’in hikâyesini anlatan Elimi Bırakma’nın başrollerini Alina Boz, Alp Navruz, Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Burak Tamdoğan, Gökçe Yanardağ gibi ünlü isimler paylaşıyor.

 

3.NEFES NEFESE : TRT1’in  yeni dizisi Elimi Bırakma, AB’de aldığı 4,67 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Yusuf’u evde bekleyen kötü sürpriz ne olacak?
Annesini bulmak için Berlin’den Suriye’ye doğru yola çıkan Rüya (Melisa Şenolsun), Antakya sınırında ateş altında kalır. Rüya, çatışmanın iyice alevlendiği sırada, Yusuf Alacan (Şükrü Özyıldız) tarafından rehin alınır. O gün bir arazi meselesi yüzünden kaçırılan babasını kurtarmak için sınıra gelmiş olan Yusuf, can havliyle plan yapmıştır: Babasına karşılık, onlardan biri saydığı Rüya!

Rüya’yı evine getirip hapsetmesiyle birlikte takas pazarlıkları başlar.
Rüya’nın çantasında onu sınıra getiren Nigar’ın verdiği telefon, telefonun içinde de Atmaca lakaplı uluslararası tarihi eser kaçakçısı Ayaz Kıran’ın (Uğur Yücel) Berlin’den yolladığı zümrüt bulunmaktadır.

Zümrüt’ün kaybolduğunu öğrenen Atmaca Antakya’ya gelir. Telefonu taşıyan kızı aramaya başlar. Bilmediği, aradığı kızın kendi kızı olduğudur!

Yusuf babasının, Rüya onu rehin alan Yusuf’tan kaçmanın, Atmaca da zümrüte ulaşmanın peşindedir.

Yusuf sonunda babasını rehin tutanlarla bağlantı kurar ve anlaşma yapar: Rüya’yı verip babasını alacaktır.

Ancak eve geldiğinde onu kötü bir sürpriz beklemektedir.

 

4.EGENİN HAMSİSİ : TRT1’in komedi dizisi 4.bölümünde AB’de aldığı 4,88 puanla 4.sırada yer alıyor.

lk üç bölümüyle reyting rekorları kırarak tüm kategorilerde birinci olan ve izleyicilerin gönüllerinde taht kuran Ege’nin Hamsisi’nin 4. Bölümü, 6 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına geldi.

Melahat ve Şevket arasındaki kavga gitgide tırmanırken, kasabada da her şey birbirine girmiştir. Melahat, Şevket’in tahmin ettiğinden daha inatçı çıkar. Bu bir yandan onu sinirlendirse de; diğer taraftan hoşuna gitmektedir. Rakibi dişlidir. Ancak Şevket üst üste yediği darbelerin sonunda herkesi şaşkına çevirecek bir tepki verir.  Şevket’in bu tepkisi Karadeniz’de doğup büyüyen ve asla orayı terk etmeyecek olan ablası Fikret’in kulağına kadar gider. Fikret, ajanı Dursun’dan Şevket’le ilgili aldığı bir haberle Rize’den savaş bayraklarını çeker ve yanına Karadeniz’in havasını, suyunu, toprağını alarak Ege’nin yolunu tutar. Deniz ve Zeynep’in tarafındaysa buzlar erimeye başlamıştır. Zeynep babası Şevket’e, Deniz de annesi Melahat’a destek olmaya çalışırken, hesapta olmayan bir anlaşmazlığın içine düşerler.

 

HER İKİ GRUPTA İLK DÖRTTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta ilk dörtte yer alın 4 dizi de her iki kategoride yer alıyor.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Bu haftanın kanalı; TRT1  ve Star Tv olmuştur. Her iki kanal ilk 4’e ikişer dizi vermişlerdir.

Bu ay sonunda ve Eylül ayı içinde tam 17 eski sezon dizileri yeni bölümleri ile ekranlarda olacak. İşte savaş o zaman başlayacak.

Fox Tv : Savaşcı, Kadın, Yasak Elma ve Bizim Hikaye.

ATV : Sen Anlat Karadeniz ve  Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz.

TRT1 : Diriliş Ertuğrul, Kut’ül Amare ve Payitaht Abdülhamid.

Kanal D : Arka Sokaklar.

Tv 8 : Jet Sosyete.

Star Tv : Söz, İstanbullu Gelin, Avlu ve Ufak Tefek Cinayetler.

Show Tv : Yeni Gelin ve Çukur.

Görünen o ki ; 2018 – 2019 sezonu oldukça zevkli geçecek.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 (1) The Protector – Koruyucu : http://blog.milliyet.com.tr/cagatay-ulusoy-un-netflix-yapimi-dev-projesinin-cekimleri-bitti-/Blog/?BlogNo=592621

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir