Kara Sevda 2.Bölüm / Bu sevdanın yolu açık gözüküyor!

TV Programları

Ekran AlıntısıKS-2.7

Ay Yapım’ın iddialı yeni dizisi “Kara Sevda”nın 2.bölümü, Star Tv ekranlarında izleyicisiyle buluştu.

Baş rollerinde Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kaan Urgancıoğlu, Kürşat Alnıaçık, Orhan Güner, Neşe Baykent, Zeyno Eracar, Melisa Aslı Pamuk, Rüzgar Aksoy, Barış Alpaykut, Hazal Filiz Küçükköse, Gökay Müftüoğlu, Zerrin Tekindor ve Burak Sergen oynuyor.

Diziye ilgi artmış olmalı ki, 2.bölümde reytingler oldukça iyi. Total’de aldığı 6,78 reyting puanı ile Diriliş Ertuğrul’un ardından 2.sırada yer almıştır. AB’de 6,15 puan ile 3.sırada yer almıştır.

Burak Özçivit, bıyıklarını ve sakalını kestikten sonra daha genç bir yüze sahip olmuş. Yakışıklı oyuncu, ürkek tavırlarına rağmen rolünde oldukça başarılı… Neslihan Atagül ile birbirlerine yakışmışlar, şimdilik uyumları da iyi. Nihan karakterini canlandıran Neslihan Atagül, tam bir kara sevdaya tutulmuş aşık, kendinde değil, serseri mayın gibi dolaşıyor, evli olmasına rağmen kocası Emir’e umursamaz tavırları ile dikkati çekiyor.

Deneyimli oyuncu Kaan Urğancıoğlu görüntüsü ile sert karakterde oldukça başarılı. Zerrin Tekindor, oyunculuğu mükemmel. Kuzey Güney’de izlemiştim. Oyunculuğu o dizide hayran kalmıştım. Bu diziyi kurtaracak kişilerden biri olarak gözüküyor.

Gelelim kısaca, 2.Bölümde olanlara:

Kemal, Nihan’dan ayrılalı beş yıl geçmiştir. İlk bölümde olduğu gibi gene Boğaz’da denize düşme sahnesi, Nihan’ı elinden tutup çıkaran gene Kemal olur. Hayal mi gerçek mi tam anlayamadım.  Nihan geçmişle yüzleşmesi,  anılarının tazelenmesi midir bilemem. Aşık olduğu adamı unutamayan Nihan Kemal’in peşine düşer.

Ekran AlıntısıKS.2-2

Alacahan Holding ortağı Kemal Soydere ile Kozcuoğlu Yönetim Kurul Başkanı Emir Kozcuoğlu’na büyük bir rakiptir. Kemal, Zonguldak’tan iş için İstanbul’a döner. Nihan’ı karşısında gördüğü an şok yaşar. Kemal, beş yıl aradan sonra ona karşı ilk gün ki gibi duygular beslese de öfkesi derindir, bir an evvel işlerini halledip Zonguldak’a gitmek ister. Leyla ise Kemal’in intikam duygusunun farkına varır onu uyarır. Kemal onu görse de, görmedim der.

Ekran AlıntısıKS-2.3

Nihan Kemal’e giden yolun Leyla’dan geçtiğini bildiğinden Leyla’ya gider. Kemal de evdedir. Leyla onu içeri davet eder. Nihan Kemal’i suyun altında gördüğünü söyler. Ama Nihan söylemek istediği onca şey geçmişindeki sırrın altında ezilip kalır ve söyleyemez. Yaşadığı çaresizlik Kemal’in 5 yıl önceki aşkı ile alevlenmiştir.  Leyla Nihan’a; Kemal’in hayatını kontrol edemezsin, ama kendi hayatını kontrol edebilirsin der ve evden gönderir. Kemal bütün bu konuşmaları kapı arkasından dinler.

Ekran AlıntısıKS-2.4

Nihan eve döndüğünde kocası Emir hesap sorar? Yarın sabah gazetelerden mi okuyayım denize düştüğünü.. Nihan, ayağım kaydı der. Emir; “Ben de beni kıskanıp intihara teşebbüs ettiğini zannetmiş, yazık yine sebep ben değilmişim görüyor musun”  Diyerek dalga geçer. Evlilerin beş yıl olduğunu, beş yıldır beklediğini söyler. Hangi koca evlendiği karısı ile yatmadan bekler, anlamak gerçekten zor. Biz de, diziler de olur böyle şeyler diyip geçelim.

Ailesi Kemal’in dönüşünden memnundur abisi Tarık’la arasını iyi tutmaya çalışan Kemal kız kardeşinin Nihan’la olan ilişkisini öğrenir. Ve kız kardeşinin ondan sakladığı daha pek çok şey vardır.

Kardeşi için yıllardır zorunlu bir evliliğe evet diyen Nihan yeni gelen katı kurallarla artık daha fazla dayanamaz hale gelir.

Emir ihale öncesi Kemal ile ön toplantı yapmak ister. Kemal saat 5’deki toplantı için kulübe gider. Kardeşi Zeynep’i yolda bırakır. Zeynep Nihan ile buluşur. Kemal kardeşini cep telefondan arayınca, telefona Nihan açar, dayanmaz Kemal’in sesini dinler. Kemal’in İstanbul’da olduğunu öğrenmiş olur.

Ekran AlıntısıKS-2.5

Emir Kemal’i masada bekletir. Kemal çok sinirlenir, masaya gelen Emir, Kemal’in uzattığı eli sıkmaması bardağı taşıran son damla olur. Size ayırdığım zamanı beni bekleterek kullandınız, ihalede konuşuruz der ve çeker gider.

Nihan ise Kemal’in İstanbul’da olduğunu öğrenince korktukları başına gelir. Karşılaştıkları her an sevdaları ateşlenir. Kemal’in sesini duyması ile iyice dağılır. Kıyıda Kemal arkadaşı Tufan ile yemek yerken görünce panikler, çantasını yere düşürür.

Ekran AlıntısıKS-2.6

Kemal de onu görür, masadan kalkar ama yanına gidemez. Geçmişteki kasla da o aşk duyguları depreşir. O sırada gelen kocası Emir, Nihan’ı alır eve götürür.

Nihan evde Kemal’in kara kalem resmi üzerinde çalışır. Hayallere dalar, balkon camından Kemal’i bahçede görür. Ona koşar, karşı karşıya gelirler. Nihan özledim dese de,peki ben özlemediysem seni…  Sonra arzulu bir şekilde öper.

CR7fkgpWoAEsqZp

Kemal, peki aşk bittiyse… Sadece nefret kaldıysa. Nihan, ben seni hala çok seviyorum. Keşke sana her şeyi anlatabilsem. Nihan, kocası Emir’in kapıyı çalması ile bu rüyadan uyanır.

Ekran AlıntısıKS-2.8

Hışımla içeri giren kocası Emir, bir daha bu kapı kilitlenmeyecek diyerek karısını tembihler. Daha sonra ihaleye gitmek için evden çıkar.

Nihal gökyüzünde gördüğü uçurtma, 5 yıl önce Kemal ile uçurtma uçurdukları günlere götürür, hayal alemine dalar gider. Bu sahneler görsel olarak çok güzeldi, oldukça emek verilmiş.

Uçurtmayı uçuran çocukların yanına koşar, sonra da ağlayarak aptal Nihan diyerek kendini suçlar. Koştuğunu gören Leyla Hanım, ne olduğu sorar. Nihan, uçurtmayı görüyorum, onu hatırlıyorum, her yerde deli gibi onu arıyorum. Eve girer konuşurlar. Leyla Hanım, diyelim ki Kemal karşında ne diyeceksin ona?

Ekran AlıntısıKS-2.9

Nihan ile Leyla aralarında bir monolog yaparlar. Leyla hadi ben Kemal’im söyle. Nihan, git burdan Kemal. Yalvarırım git. Leyla , yok ya, nedenmiş.İstediğim gibi giderim de gelirim de sana mı soracağım. Kemal lütfen git. Sen buramdasın. Kime git diyeceksin orandaysa Kemal. Leyla, dayanamaz Nihan’a sarılır öper.

CR62sGwUwAAcs6h

Kemal ve Emir karşı karşıya gelince herkes gardını alır. İhale masasında Kemal Emir’e haddini bildirir. Zarflar açılır, sonra ikisi açık arttırmaya girer. 250 milyon dolara ihale Emir’in şirketinde kalsa da, Kemal Emir’e, bunun bedelini ödetmek için yeni planları vardır. Hakkı Beye arar, ihaleyi Kozcuoğlu’nun kazandığını 2.etap için hazır olduğunu bildirir. Hemen uygular,  Kemal Soydere NYZ Group’un temsilcisi olarak karşısına çıkar. Emir, Kemal’in uzattığı eli gene sıkmaz. Emir’in şirketini zor duruma sokar, ona büyük zarara uğratır. Bunlar biraz mafya var hesaplaşmalardır. Emir, imzalamadığı anlaşmayı babasının zoru ile imzalamak zorunda kalır.

Ekran AlıntısıKS-2.10

Babası oğlu Emir’e çok hoşuma giden bir laf eder. “Emir, şunu hiçbir zaman için unutmayacaksın. Bu çöplükte ötebilecek tek horoz sensin, ama çöplük benim, ona göre öteceksin.”

Ekran AlıntısıKS-2.12

Kemal güzel haberi Hakkı Beye bildirir. Yarın da Zonguldak’a döneceğini söyler.

O gece baba – oğul ve ağabeyi ve arkadaşı Tarık birlikte yemeğe çıkarlar. Kemal eski sevdiği şarkılar çalar, nostalji yaparlar, çok da duygulanır.

Emir Kemal’e, 5.evlilik yıldönümü partisi için davetiye gönderir. Ama parti bu akşamdır. Kemal Leyla Hanım ile konuşur. Kemal, eğer Nihan bir daha uğrarsa evli evine, köylü köyüne dersin.

Kemal giderken, Emir’in adam Tufan Bey bir zarf için de bol sıfırlı çek verilir. Teşekkür eder, çeki cebine koyar. Bu çeki davete gidip yıl dönümü hediyesi olarak verecek, Emir’in suratına çarpacaktır. Öyle de yapar.

Ekran AlıntısıKS-2.13

Nihan Kemal’in geldiğini görünce çok şaşırır. Emir, Kemal Bey sürpriz oldu. Katılmayacaksınız sanıyordum. Kemal, bana verdiğiniz zarftan sonra, size bir cevap vermek istedim.

Ekran AlıntısıKS-2.14

Madem evlilik yıldönümünüz o zaman size küçük bir hediye vermek isterim. Zarfı cebinden çıkartır. Buyrun, der ve Emir’e uzatır. Kemal, bizi hiç şaşırtmadınız Emir Bey. Etrafınızdaki herkes gibi bol sıfırlı rakamlarla satın alabileceğinizi zannettiniz. Bu benim için sadece bir kağıt parçası. Ama sizin hayatınız bu. Eşinize bir gerdanlık daha alırsınız. O sırada Nihan da yanlarına gelir. Kemal Nihan Hanım der ve elini uzatır. El sıkışırken Nihan Kemal’in bileğindeki sonsuzluk dövmesini görür. Aynı dövme Nihan’ın da bileğinde vardır. Kemal, sonsuz mutluluklar dilerim. Emir, Kemal Soydere MYZ Group Türkiye direktörü diye tanıştırır.

Ekran AlıntısıKS-2.15

Termik santral işinde birlikteyiz. Emir, bakışlardan işkillenir, siz tanışıyor musunuz diye sorar? Kemal, evet eşinizi tanıyorum Nihan Sezin.

Ekran AlıntısıKS-2.SON

Nihan şaşkın bakışlarıyla 2.bölüm sona erer.

Ekran AlıntısıKS-2.16

Şimdi ne olacak. Emir gerçek evlilik için bu evlenme yıldönümünü göstermişti. Şimdi eşi Nihan ile gerçekten birlikte olmak isteyecek ve bu evlilik sona erecek mi? Şayet sona ererse, Kemal ile 5 yıl sonra yarım kalan tutkulu aşkları devam edecek mi? Yoksa bu Kara Sevda devam edecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı bu dizi bence tutar. İzleyici de Kara Sevda’nın sevdalısı olacaklarını tahmin ediyorum.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir