Yalı Çapkını: Kimin Eli Kimin Cebinde!

TV Programları

 

Yalı Çapkını dün akşam 16.bölümü ile ekranlara geldi. Yine süperdi, yine reytinglerin en tepesinde yer aldı.

Total’de 14,42 – AB’de 10,57 reyting puanı almış.

Sevilen dizinin önceki bölümünde Ferit ile Seyran iddiaya tutuşmuşlar, Ferit öpücük kazanmıştı. Evde öpücük alma mücadelesi başlar. Sonra Ferit cep telefonunu arabada unuttuğu için bahçeye iner.

Arabada hizmetli kadın Sultan ile karşılaşır. Sultan’ın Ferit’te gözü vardır. Öpmek ister, Ferit yüz vermez. O sırada onları Yusuf görür, resimlerini çekmek ister.

Ferit eve çıkarken babası Orhan’ı, yengesi İfakat Hanımın kapısında uygunsuz olarak görür. Adeta şok yaşar, babası ile dul yengesini bir türlü yakıştıramaz.

Karısı Seyran daha uyumamıştır. Aralarında öpücük hadisesi büyür. Sonunda Ferit, Seyran’ın dudaklarından uzun uzun öpemez ama, kendi yanağından Seyran öper.

Sabah kalkan Seyran telefonunda Yusuf’un mesajını okur. Balkondan Yusuf’u bahçede görür, Yusuf bahçeye çağırır, inmez telefonla konuşurlar. Yusuf, akşamki olayı Ferit ile Sultan arabada sarmaş-dolaş gördüğünü söyler. Seyran ciddiye almaz ama içine kurt düşmüştür.

Bu arada Ferit de uyanmıştır. Seyran, olayın iç yüzünü öğrenmek için mutfaktan, Sultan Hanımın kendisine kahve getirmesini ister. Rüyasında onu gördüğünü, bu nedenle onun elinden kahve içmek ister. Ferit bu duruma çok şaşırır. Ferit her şeyi sana ben öğreteceğim diyerek karısına takılır.

Kahve gelir, Seyran Sultan Hanıma rüyasını anlatır. Sultan rüyalar tersine çıkar diyerek, üstüne alınmaz odadan ayrılır. Seyran, benim rüyalar çıkar diyerek, Ferit’e laf sokar. Ferit, ben çalışanlarla ilişkim olmaz, bu konuda gayet dikkatliyimdir, der

Sabah kahvaltısına inerler. Seyran’ın babası Kazım da oradadır. Ferit kayın pederi ile laubali bir şekilde tokalaşır. Damadı Ferit’e bundan sonra evliliği konusunda dikkatli olmasın konusunda uyarır.

Dede Halis ağa da iner, birlikte kahvaltıya otururlar. Ferit’in annesi Gülgün Hanım fotoğraf çekimleri için Halis ağadan izin ister. Neticede Halis ağa münasiptir diye, onay verir. Çekilen resim Dergi kapağında çıkacaktır.

DERGİ KAPAGI İÇİN ÇEKİMLER

Çekimi yapacak stüdyo sahibi Defne, Gülgün Hanımın eski okul arkadaşıdır. Orhan Bey pek istemez. Çünkü Defne hanım ile gençliğinde ilişki yaşamıştır.

Ferit, Seyran ve Suna çekimler için stüdyonun yolunu tutarlar.

Sultan önlerini keser Ferit’e akşamki ve yakalanma olayını, Seyranın kuşkulanmasını anlatır. Ferit, bir kulpunu bulur . Sen arabada ağlıyordun ben seni teselli ettim ve Sultan’a dikkatli olmasını söyler.

Abidin onları araba ile stüdyoya götür. Yolda, Suna’nın Abidin’e aldığı kırmızı bileklik dalga geçme ve espri konusu olur.

Stüdyoda Defne hanımın asistanı kız karşılar, onları Defne Hanıma götürür. Kız Ferit’e hayrandır, Ferit’in evlenmesine bile şaştığını söyler. Suna, kızın Ferit’e olan hayranlığını çok bozulur, Seyrana kocasına sahip çıkmasını söyler.

Çekim için makyaj yapılır, saçlar taranır.

Defne Hanım misafirlerini ilgi ile karşılar. Defne Hanım da Ferit ile çok ilgilenir. Ferit de Defne Teyze diye dalga geçer bir üslup ile hitap eder.

Makyajlar yapılır. Ferit Defne Hanıma sinir olmuştur. Fotoğraf çekimlerine geçilir.

Seyran’ın giydiği kıyafeti Ferit de çok açık bulur. Bu kıyafeti giyemeyeceğini söyler.

Defne Hanım, babana çok benziyorsun diye takılır. Burada Defne’nin babası Orhan’ın eski sevgilisi olduğu ortaya çıkar.

 

EĞLENCE MEKANINDA ÇIKAN REZALET

Çekim bitiminde Defne Hanım akşama onları eğlence mekanına davet eder. Çıkışta Defne Hanım konusunda dedi-kodu yaparlar. Ferit bu kadın annemi kıskanıyor, babam Orhan’ı onun elinden almış, der.

Akşama Defne Hanımın davetine gitme konusunda Ferit  isteksizdir. İnadına Seyran gitmek ister.

Birlikte giderler, Ferit çok içer, arka arkaya kadehleri yuvarlar. Çok sarhoş olur, bir kadehi de Seyran elinden alır kendi içer. Önce yalnız dans eder, sonra Seyran ile dans ederler.

Seyran’a babası ile İfakat yengesini gördüğü sırrı açıklar. Yengesi ile babasının birlikte olduğunu öğrenmiştir. Seyran da kendisinin daha önce onları gördüğünü söyler. Ferit benden nasıl saklarsın diyerek, çılgına döner. Ablası Suna’nın lavabodan gelmesi ile Ferit’i orada bırakıp eve dönerler. Ferit, bu durumlarda tek kaçamağı olan, Pelosu’nu arar ama ulaşamaz. Pelin ardı ardı aramaları görünce, onu istemez dışardayım diye mesaj atar.

Seyran, Ferit’i yalnız bırakır ablası Suna ile eğlence salonunu terk ederler. Defne Hanım, Ferit’e dünya tatlısı bir karın var, onu yalnız bırakma diye nasihat eder.

Defne gelir, Ferit oldukça sarhoştur.  Defne Hanım Ferit’e; Babası için çok çapkın olduğunu, ona Yalı Çapkını dediklerini söyler. Ferit babasından daha çapkın olduğunu anlatır. Bir an, Defne’yi öpmeye kalkar.

Seyran arabada, ağlar. Hatanın kendisinde olduğunu söyler. İş çığrından çıkmış, çarpık ilişkiler bu bölümde hepsi ortaya dökülmüştür. İnsanın aklına gelen soru? Kimin eli kimin cebinde…

 

SEYRAN’A İFAKAT  YENGEDEN VE SULTANDAN SORGU

Seyran eve gelince bir taraftan Sultan, bir taraftan yengesi İfakat tarafından sorguya çekilir. Ferit neden gelmedi? Diye sorgulanır.

İfakat Hanım, Seyranın ablası Suna’ya da zılgıt atar. Seyran ile arana mesafe koy. Yoksa Kurunun yanında yaş da yanar, der. Bu iğneleyici laf Seyran’ı çok üzer. Telefonuna sarılır Ferit’i arar. Ama, ulaşamaz.

Ferit, Babam çapkınlık konusunda benim elime su dökemez der ve bunu ispatlamak için Defne’nin evine gider. Kapıyı Defne hanım açar, ben de seni bekliyordum, der.

Salonu geçer. Ferit’e bir sürpriz bekliyordur. Karısı Seyran içerde arkası dönük koltukta oturuyordur.

Ve 16.bölüm burada sona erer.

Bilmem siz keyif alıyor musunuz. Ama bu kadar yüksek reyting aldığına göre, çoğunluğun favori dizisi Yalı Çapkını…  Bu başarıda FeritMert Ramazan Demir ile SeyranAfra Sarçoğlu‘nun payı çok büyüktür.

Keyifli Seyirler

Abdurrahman Balcılar

 

 

Not: Görseller Star tv. diziden indirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir