Geçen Haftanın (12 – 19 Ağustos 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

Geçen hafta sadece 8 dizi ekranlarınızda idi. Geçen dönem dizileri yeni bölümlerini çekiyorlar, Eylül ayı başından itibaren yeni bölümleri ile ekranlara gelecekler. Bu arada yeni sezon dizileri birer birer geliyor. Söz konusu diziler arasında, Sevene Kadar (Barış Arduç – Aybüke Pusat), Bir Deli Rüzgar ((Berk Cankat – Pınar Deniz), Hayat Işığım (Esra Bilgiç – Tolgahan Sayışman), Keşke Büyümeseydik (Show Tv – Hakan Yılmaz), Küçük Bir Hikaye (Buğra Gülsoy – Leyla Lydia Tuğutlu), Çarpışma (Kıvanç Tatlıtuğ – Serenay Sarıkaya(?) Yıllar Sonra (Cansel Elçin ve Birce Akalay) ekranlara gelecek birçok diziden birkaçı.

Çağatay Ulusoy’un çekimleri tamamlanan Netflix dizisi The Protector (Koruyucu) çok iddialı geliyor. Yeni sezonda 190 dan fazla  dünya ülkesinde Netflix (şifreli) kanalında başlıyor. Aynı anda 118 milyon Dünya seyircisi izleyecek. Bana göre yılın dizisi olacak. 2 kısım halinde çekilen dizi toplam 20 bölüm. Dizi büyük bir ihtimalle 23 Eylül 2018 tarihinde internette olacak. O gün Çağatay Ulusoy’un 28.yaş doğum günü.

TNS ölçümlerine göre 12 – 19 Ağustos 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 8 dizi arasında, Total’de ve AB’de öne çıkan dizilerin durumunu göz atalım.

Egenin Hamsisi (TRT1), Erkenci Kuş (Star Tv), Koca Koca Yalanlar (Kanal D), Meleklerin Aşkı (Show Tv),  4N1K (Fox Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Çocuklar Duymasın (Kanal D) ve Nefes Nefese (star Tv)  dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

GEÇEN HAFTA EN ÇOK DİZİLER

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

GEÇEN HAFTA TOTAL’DE EN ÇOK İZLENEN DİZİLER:

1.Erkenci Kuş 8.Bölüm (Star Tv)…………………………………..8,53 – 28,56

2.Meleklerin Aşkı 7.Bölüm Show Tv)…………………………….4,63 – 16,04

3.Nefes Nefese 3.bölüm (Star Tv)………………………………….4,34 – 14,84

4.4N1K 7.Bölüm (Fox Tv)……………………………………………..4,08 – 14,36

5.Ege’nin Hamsisi 5.Bölüm (TRT1)……………………………….3,98 – 13,35

6.Kalk Gidelim 33.Bölüm (TRT1)…………………………………..3,68 – 13,39

7.Koca Koca Yalanlar 1.Bölüm (Kanal D)………………………..3,28 – 11,56

8.Çocuklar Duymasın 45.Bölüm (Kanal D)…………………….2,91 – 10,26

 

AB’DE SIRALAMA : 

1.Erkenci Kuş (Star Tv) 7.Bölüm…………………………………….7,50 – 27,15

2.Nefes Nefese 3.bölüm (Star Tv)…………………………………..5,16 – 18,55

3.Kalk Gidelim (TRT1) 33.Bölüm…………………………………..4,40 – 17,97

4.Egenin Hamsisi (TRT1) 5.Bölüm………………………………..4,03 – 14,85

5.Meleklerin Aşkı (Show Tv) 7.Bölüm…………………………….3,54 – 12,55

6.4N1K (Fox Tv) 8.Bölüm……………………………………………..3,21 –  12,73

7.Koca Koca Yalanlar 1.Bölüm (Kanal D)………………………..3,07 – 12,07

8.Çocuklar Duymasın 45.Bölüm (Kanal D)…………………….2,13 – 7,99

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri  yüksek olan Haftanın ilk 4 sıralaması :

1.ERKENCİ KUŞ : Star Tv’nin yeni sevilen dizisi bu haftaki 8.Bölümünde Total’de aldığı 8,53 puanla birinci sırada yerini koruyor.

Sanem ve Can ayrı kalabilecek mi?

Sanem istemeden öyle bir oyunun parçası oldu ve o kadar çok yalan söyledi ki Can’a, hepsini unutup “Kal” diyemedi. Can da “yüzümü görmeyeceksin” dedi. Sanem, Can’ı görmeden nasıl yapacak?

Emre, suçluluk duygusunu atlatamıyor hala. Ve sevdiği kadının bu kadar kötücül olabilmesini. Emre’nin desteğini kaybeden Aylin giderek artan ajans borçlarından çıkmanın bir yolunu arıyor, ve tabi ki planlarını ustaca yapmaya. Pes etmek Aylin’in doğasında yok!

Mahallede de başka bir isyan var. Aysun’un oğlu Zebercet’in dükkanını ele geçirdiğini duyan ve “işkadını” olduğunu öğrenen Mevkıbe boş durur mu? O da bakkalı ele geçirecek ve Nihat’ı bakkaldan gönderecek. Zebercet ve Nihat patlamaya hazır bomba gibi boş boş dolaşıyorlar mahallede. İşler karışıyor. Olan bir şekilde yine Osman’a oluyor.

Sanem istifa etti, Can işe gitmiyor. Kimse bilmiyor neler olduğunu Can’a. Ajansta büyük kriz var. Can olmadan kaos hakim ve Ceycey yine kontrolünü kaybediyor

 

2.NEFES NEFESE :  Star Tv’in yeni dizisi  Elimi Bırakma 3.bölümü yayınlandı. AB’de aldığı 5,16 reyting puanı ille 2.sırada yer alıyor.

 

Yusuf, Rüya’yı yakalayıp takasa götürebilecek mi?

Rüya’ya (Melisa Şenolsun) karşılık babasını kurtarmak için anlaşan Yusuf’u (Şükrü Özyıldız) evde kötü bir sürpriz beklemektedir: Rüya onu hapsettiği odanın kapısını açmış ve evden kaçmıştır.

Takas için söz verdiği saate kadar Rüya’yı bulmak zorunda olan Yusuf yollara düşer. Antakya’yı karış karış arayıp Rüya’yı bulacaktır.

Bu arada Rüya Suriye’deki Boran’a (NikXhelilaj) ulaşmış, annesini bulabilmek için kaçak bir arabayla karşıya geçmek için sözleşmiştir.

Rüya ve Yusuf arasında zamana karşı bir yarış başlar: Yusuf Rüya Suriye’ye geçmeden onu yakalamalı, takasa götürmelidir. Rüya’nın hapis tutulduğu odaya gelip anahtarı kapının üzerinde bulan Alacanların evinde herkes birbirine aynı soruyu sorar: Anahtarı Rüya’ya kim verdi? Alacan ailesi evdeki haini ararken, apar topar Antakya’ya gelen Atmaca (Uğur Yücel) ise zümrütü alan ikinci kızın, Antakya’da olduğunu bilmediği kendi kızı Rüya’nın peşindedir.

Rüya peşindeki Yusuf ve Atmaca’yı atlatıp Suriye’ye geçebilecek mi?

Yusuf Rüya’yı yakalayıp takasa götürebilecek mi?

Babasının hayatına karşılık anlaştığı gibi, Rüya’yı Suriye’ye, ölüme teslim edebilecek mi?

 

3.MELEKLERİN AŞKI : Show Tv’in sevilen dizisi Total’de aldığı 4,63 puanla 3.yer alıyor.

Meleklerin Aşkı’nın 7. Bölümünde; Yağmur bir kez daha Melek’in hayatını kurtarmış, onu uçurumun kenarından çekip almıştır. Yağmur yine Melek’in elini bırakmamıştır ama bu kez bırakan Melek’tir. Çünkü Yağmur tüm cesaretini toplayıp ilan-ı aşk edecekken onu susturmuş ve Yağmur’un elini havada bırakmıştır. Yağmur bunu kabullenemez. Melek onu susturmuştur çünkü onu sevmemektedir, böyle düşünür. Bu yüzden Çekilmezlerin evinde daha fazla kalmasının anlamı yoktur. Melek’i sürekli görmeye devam ederse acısı daha da katlanacak, hem de Melek’i rahatsız edecektir. O yüzden her şeyin başladığı yere, huzurevine dönmeye karar verir. Melek de bir kararın kıyısındadır. Yağmur’u susturmasına susturmuştur ama kalbinin sesini susturamamıştır. Bu yüzden bir süre herkesten uzaklaşmaya karar verir. Bu gidişin bir kaçış olduğunun ve Melek’in bu aşktan kaçamayacağının farkındadır. Bu yüzden beklemeyi tercih eder. Yağmur’un gidişi evde bir infial etkisi yaratır. Çünkü Yağmur evin temel direği haline gelmiştir. Yağmur, süper kahraman gibi herkesin imdadına yetişmekte, tüm problemleri sihirli dokunuşuyla çözmektedir. Bu yüzden Yağmur’u döndürmek için ellerinden geleni yaparlar. Yağmur, yıllar sonra bulduğu aile sıcaklığını yitirdiğini zannettiği anda Çekilmezler, huzurevine bir çıkarma yaparlar ve Yağmur’u ikna ederler. Yağmur, yeniden Çekilmezlerledir. Fakat bir eksikle… Melek, evde değildir. Nerde olduğunu kimse bilmemektedir. Melek, kendini onarmak için farklı bir yol seçmiş, karşılıksız iyilik ve sevgiden başka hiçbir şeyin olmadığı bir yere gitmiştir. Kimsesiz çocuklarla ilgilenmekte, onlara gönüllü öğretmenlik yapmaktadır. Melek, burada kendini her şeyden ve en önemlisi aşktan çok uzakta zannederken kendisini kaçtığı her şeyin tam da içinde bulur.  Melek ve Yağmur bir masalın başkahramanı olmuşlardır.

 

4.4N1K : Fox Tv’nin  gençlik dizisi 4 N1K Total’de aldığı 4,08 puanla 4.sırada yer alıyor.

Ali, taburcu olmuş eve çıkmıştır. Çete ona eve geliş sürprizi hazırlamıştır. Ancak Ali’den onu hastaneye yetiştirenin Barış olduğunu hala saklarlar. Herkes Ali’nin hızla iyileşmesinden dolayı çok mutludur ama Tekelioğlu ailesinin üzerindeki kara bulutlar henüz dağılmamıştır. Tuzağa düşürülen arkadaşlarının intikamını almak isteyen saldırganlar günlüğü kurye ile Ali’ye gönderirler. Ela öğretmenin günlüğü Ali yerine bir tesadüfle Barış’ın eline geçer. Yaprak’ın ise başı devamsızlıktan derttedir. Hastanede Ali’nin yanında olması ona pahalıya patlamıştır. Eğer kaybolan okçuluk raporunu bulmazsa devamsızlıktan kalacaktır. Sonunda hastaneye getirilişi hakkında gerçekleri öğrenen Ali, Barışla ödeşmek ister ve ona “Benden bir iste ne olursa yapacağım” der. Barış da Yaprak’a aşkını itiraf etmesini ister. Eğer kabul ederse aralarından çıkacağına söz verir. Herkes kayıp raporun kopyasını bulmak için seferber olurken Barış günlüğün kime ait olduğunu bulmuştur. Sinan ise hiç ummadığı bir anda Müdür ile annesinin ayrılmadığını öğrenir.

 

HER İKİ GRUPTA İLK DÖRTTE YER ALAN DİZİLER:

Bu hafta ilk dörtte yer alın 4 dizi de her iki kategoride yer alıyor.

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Bu haftanın kanalı; Totel’de 2 dizi, AB’de 2 dizi ile Star Tv haftanın kanalı olmuştur.

Bu ay sonunda ve Eylül ayı içinde tam 17 eski sezon dizileri yeni bölümleri ile ekranlarda olacak. İşte savaş o zaman başlayacak.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir