Kurt Seyit ve Şura / Kal dersen, kalırım!

TV Programları

Star Tv.in aşk ve macera dizisi, “Kurt Seyit ve Şura İstanbul”  her nedense kan kaybetmeye devam ediyor. Salı akşamı ekranlara gelen 12.bölümü her iki kategoride de, bu güne kadarki en kötü reytingleri idi. AB’de 9.sırada, Total’de 14.sırada yer aldı.

Kıvanç Tatlıtuğ, kötü gidişatı üzülmüş, sezon finalinden sonra, biraz tatil yapmak, yorgunluğunu atmak ve oyunculuk eğitimi için İngiltere’ye gitmeye karar verdiğini öğrendik. Her ne kadar oyuncuda performans düşüklüğü hissedilse de, kötü reytingleri Kıvanç Tatlıtuğ’da aramamak gerektiği kanısındayım. Başka faktörleri de masaya yatırmak, geniş bir analiz yapmak gerekir.

Biz şimdi bu işi Ay Yapım’a bırakalım, 12.bölümde geçen olayları özetleyelim.

Seyit, Petro’ya hesap sorar, artık Petro onun için güvenilmez birisidir. Sen benim dostum değilsin, der ve gider.

Şura hala tedirgindir, gördüklerini unutamaz. Ayşe’yi Seyit’in yatağında görmesi onu yıkmıştır.  Yusuf, onları evini açar. Şura, geçimi için çalışmak zorundadır. Ek iş olarak reçel yapımını dener.

Yahya elindeki evrakları bizimkilere göndermem lazım deyince Ali Dayı ben götürüm der ve evrakları gömleğinin altına saklar.

Ekran Alıntısı.PNG 12.1

Seyit otele gelir, Sabri hoş geldin Seyit abi der ve herkese müjdelemeye koşar. Otele yeni gelen, Şura’nın teyzesi ve yeğeni ile karşılaşır. Boris kedini tanıtır. Şura’nın nereye gittiğini soran Seyit’e Tine ile beraber gittiğini söyler. Yanlış anlaşılma için özür diler.

Şura’nın teyzesi Seyit’ten Şura’nın İngiltere’ye kendisiyle dönmesi için ikna etmesini, git demesini ister. Seyit kabul etmez, giderler.

Galip, Şura’nın yerini Seyit’e söyler. Seyit, Galip’e şimdi git Şura’nın yerini Boris’e de söyle diyerek gönderir.

İngiliz Polisi, Yahya’nın peşine takılırlar. Camide namaz sonrası yakalanır, götürülür. Hal bu ki şaşırtma yapmışlar, evrakları Ali Dayı götürmüştü.

Otel’de Celil, Sabriye eski günleri anlatır. Güzide da onları dinler. Binnaz Sabri’yi azarlar.

Ayla, Rıza uyurken kasanın anahtarlarını alır, amacı kasaya tabancayı tekrar geri koymaktı. Onu yakalayan Rıza, işine son verir, kapı dışarı atar.

Rıza, Yüzbaşı Billy ile buluşup konuşur. Ayla’nın işten attığını, başlarına dert olacağını anlatır. O sırada Petro gelir, Billy suratını kimin dağıttığını sorar. Seyit ile tartıştığını söyler. Bily, bu şehre çok yatırım yaptığını, Eminof’u bir an önce ayağının altından çekmesini söyler. Öldür onu der.

Seyit, otele çok sarhoş gelir. Odada onu Ayşe karşılar. Sana kahve yapayım. Ayla, Celil’in odasında kalır. Ayşe, Şura ile konuşmamı sın. Seyit, Şura ile ilgili söylenen her söz kalbime saplanıyor.

Ayşe ağlarken, Binnaz görür. Seyit’i seviyorum Binnaz abla, Seyit’i çok seviyorum, der.

Celil, Seyit’e Şura ile konuşmasını söyler. Seyit, ben Şura’yı unutmak için o kadının yatağına yattım.

Galip, Ayla’yı evine götür. Ev talan edilmiştir. Galip, ben seni götüreceğim yeri biliyorum., der ve Şura’ların kaldığı Yusuf’un evine götürür.

Ali Dayı, Celil ve Seyit’e Yahya’nın dün akşamdan beri dönmediğini söyler. Kadınları telaşlandırmamak için söylemezler.

Petro, Şura’a ile konuşmak üzere eczaneye gelir. Şura, seninle konuşacak hiçbir şeyim yok. Ne zaman Seyit ile beni ayırmak için nefret ettin benden. Petro, ben yapmadım, Seyit inanmak istediği şeyi inandı. Şura, Petro’yu susturur, git buradan, git Petro.

Billy bileti Rıza’ya keser. Ayla’nın şikayetinden korkar. Kendisi sıyrılır. Çamaşırhaneyi satmasını ister.

Seyit, İngiliz Binbaşı ile konuşmaya gider. Meşgul diyerek konuşturulmaz. O sırada Barones gelir. Seyit’e sana bir mektup bıraktım, der.

Ayla, Şura’ya yeni reçeller yapar. Tina ile Yusuf akşam gidince, Şura evde yalnız kalmayacağı için Tina çok sevinir.

Seyit, elindeki paralarla bir şeyler yapmak ister. Bu konuda Celil ile konuşurlar.  Rıza, dükkana satılık ilanlarını asar.

Ekran Alıntısı.PNG 12.6

Şura, reçelleri satmak için pazara gider. Ama hiç alıcı yoktur. Seyit, onu uzaktan gözler. Bir köylü tüm reçellerini alır. Şura çok memnun olur. Seyit, köylüyü ayarlamıştır, elinin Şura’nın üstünde olduğunu göstermiştir.

Ekran Alıntısı.PNG 12.7

Boris, Şura’nın evine gelir. Bir mektup getirir, Ayla’ya bırakır. Eve dönüşte, Tina gidelim buralardan. İngiltere’de ben piyano dersi veririm, sen Fransızca dersi verirsin. Bizi burada bağlayan bir şey yok. Şura, yapamam, Seyit ile aynı havayı soluduğumuzu biliyorum, özür dilerim. Bir umut, ikna edilmeyi bekliyorum.

Celil ile Güzide şehirde, Yahya’yı ararlar. Diğer taraftan Binnaz da kardeşini aramaya çıkmıştır.

Rıza, Seyit’i çağırır. Dükkanı satmak ister, Billy ile ben uğraşamam, sen uğraşırsın.  Seyit, bu teklifi Celil ile konuşur. Üst katta daire de varmış, orada kalırız. Celil’in de kafasına yatar.

Ayla, otele Seyit’e gelir. Şura İngiltere’ye gidiyor haberini verir. Şura, hala sizi seviyor. Buradan gitmek istemiyor. Ayla, siz Şura’ya kal derseniz gitmez. İkinizin mutluluğu için susmama gönlüm razı gelmedi. Celil, Ayla’nın evraklarını hazırlattığını, yarın sefarethaneye uğrayıp imzalamasını ister.

Celil, Güzide’nin kendisine duyduğu aşkı fark eder. O sırada, kanepede uyuya kalır. Güzide üstüne battaniye örter. Konuşmanızı duyduğum geceden beri, sizden başka hiçbir şey düşünemiyorum. Bu aşk beni öldürür Güzide. Yapamam, bu aşk imkansız. O an uykudan uyanır. Gördükleri bir rüyadır.

Şura çalıştığı eczaneye gider. Peşinden Seyit takip eder. Şura, önlüğünü giyerken onu dışarıda fark eder. Dikkatli bakar fark edemez.

Seyit ile Rıza satış sözleşmesini imzalarlar. Seyit paraları öder. İlk defa “Bismillah” ile dükkanı açar. İçeride Şura’nın sesini duyar, bir tuhaf olur. “Seyit şahane bir karar verdin, burası bizim artık”, diyordu. Yüzünü gülücükler kaplar. Dükkanı kilitler, çıkar.

Ayla otele girerken, Yüzbaşı Billy gelir. Hakkınızda şikayet var, Rıza’ya silah çekmişsiniz. Billy, gelen ilk gemi ile postalanacaksın. Ayla, beni gönderemezsiniz Yüzbaşı. Benim artık dokunulmazlığım var. Celil Kamilof’la az önce evlendik. Bir sefaret yetkilisinin eşiyim artık. Ali Dayı, gülerek hayırlı uğurlu olsun, der. Haberi duyan Güzide bir tuhaf olur. Billy kötü haberi de ben vereyim o zaman. Ahmet Yahya’yı bulduk. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ali Dayı, Güzide hastaneye koşarlar. Doktor işkence görmüş, iyileşecek.

Seyit, eczanenin karşısındadır. Şura, patronundan biraz izin ister. Deniz kıyısına bir banka otururlar.

Ekran Alıntısı.PNG 12.11

Konuşurlar, Şura biliyorum, özlüyorsun. Ben de özlüyorum. Seyit, acı çekiyorum Şura, içim yanıyor. Şura, sence hiçbir şey olmamış gibi devam edebilir miyiz Seyit. Beni başka bir adamın kolunda gördün ve hayatından çıkardın. Beraber olduğun kadının izlerini senin teninden silip atabilir miyim?  İçimdeki öfkeyi atabilir miyim? Çantasından gemi biletini çıkarır.

12.12

Şimdi yeni bir hayata başlayacağım, seni unutabilir miyim bilemiyorum. Ama artık aileme karşı gelmeye gücüm yok. Tina’yı yarı yolda bırakamam. Anneme nasıl hasretsem, artık seninki de öyle olacak. Ölene kadar sana hasret kalacağım. Seyit hiçbir şey söyleyemez.

Ekran Alıntısı.PNG 12.9

Ben sevgimle sana her şeyi unutturacağım, seni öyle çok sevicem ki, bunlar hiç yaşanmamış olucak, diyorsan, kalır mısın?  Seyit, Şura ben seni çok seviyorum, çok sevicem. Ama bu sadece benim kararım olamaz. Şura, bir yük daha diyorsun. Babanınkinden daha ağır bir yük… O da bana ait. Şura; “Bana kalmam için bir tek laf söyle Seyit. Tek bir laf… Kal dersen kalırım.” Seyit; Şura’nın kalmasını dileyerek “Git” Der. Şura; acı, acı, gülümser. Ve 12.bölüm burada sona erer.

Ekran Alıntısı.PNG 12.14

Artık Şura gidecek mi? Kalacak mı? Haftaya hep birlikte göreceğiz. Kalacak kendi iş yerlerinde mutlu günler başlayacak bence…

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/canseve

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com’dan ve  tarafımdan diziden kopyalanarak alınmıştır.

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir