A.Ş.K. dizisi olmuyor / Yazık oluyor Hazal Kaya’a;

TV Programları

07 Kasım ’13

Kategori
TV Programları
A.Ş.K. dizisi olmuyor / Yazık oluyor Hazal Kaya'a.

Kanal D.de dün akşam Aşk dizisinin 6.bölümünü izledik. Konu çok güzel, ama izleyici ilgisi yok.  Aşk geçen haftaya göre tüm kişilerde dört basamak gerileyerek 12. Olurken, AB’de bir basamak yükselerek 5. Sırada yer almış. Kanal D.in 2. Part time’da oynayan Merhamet bile reytinglerde AB’de 3. olmuş.

Şöyle bir inceleme yaptım. Aşk’ın oynadığı 4. ve 5. Bölüm haftalarında, TNS’ in ölçümlerine göre hazırlanan listede haftanın en çok izlenen 10 dizisi arasında yok. Hem AB de, hem de tüm kişilerde ilk ona girememiş. Bu ne demek oluyor. Bu kadar reklamı yapılan bu dizi de ters giden ne?

İnternette bir araştırma yaptım. Gelen yorumları bir bir okudum. Övgüler var, yok değil. Daha çok da Hazal hakkında güzel şeyler paylaşılmış. Kerem karakterini canlandıran Hakan Kurtaş hakkında övgüden çok, bu rolün adamı olmadığı yazılmamış. Anladım ki, Hazal Kaya bu dizide partnerini bulamamış. Yanlış anlaşılmasın Hakan Kurtaş’ın şahsına hiçbir sözüm yok. Lafım canlandırdığı karaktere. Bakın bir izleyicinin yorumunu aynen aktarıyorum. Benim anlatmak istediğimi bire bir yazmış.

“Aşk dizisinin konusu değişik ve ilgi çekici. Maalesef severek izliyorum diyemiyorum. Çünkü her Kerem sahnesinde sinir olmaktan kendimi alamıyorum. Bu ne ifadesiz bakışlar, böyle gerçekten çok itici, hiç rol yapmıyor, çok başarısız… Bazen düşünüyorum acaba Kerem Şebnem’i sevmediği için mi böyle ifadesiz diye. Amaaa Azra ile oynadığı sahnelerde de aynı ifadesiz, garip bakışlar devam ediyor. Aşağı aşağı bakıyor, adam şaşı olacağım ben de ona bakarken. Kesinlikle çok çok başarısız. Lütfen ama lütfen Kerem’i bu diziden çıkarın. Çevremdeki bir çok kişi de bu şekilde düşünüyor. Umarım dikkate alınır. Yoksa bu güzel diziyi bırakmak zorunda kalacağım sırf Kerem yüzünden”.

Bunları bir izleyici yazmış dün izledikten sonra. Ben de bundan önceki yazımda (4.bölüm için) belirtmiştim. Hakan Kurtaş ifadeleri soğuk, bakışlar donuk ve soğuk. Nötr bir surat. Velhasıl Hakan Kurtaş aşk dizilerinin adamı değil. İyi bir karakter oyuncusu olabilir. Kendisinden ve de Hakan Kurtaş sevenlerinden özür dilerim. Şahsına lafım yok, sözüm bu dizideki oyunculuğuna.

Hep söylemişimdir, oyuncularda uyum çok önemli diye. Hazal Kaya dört dörtlük oynuyor. Ben 6 haftadır Hazal için seyrediyorum. Fanları üç milyonu bulan Hazal Kaya fanları da sırf bu diziyi onun için seyrediyorlar. Bu saatten sonra ne olur bilemem. Yukarıdaki izleyicinin söylediği gibi bir oyuncu değişikliği olamaz. Ama diziye yeni bir karakter katılır,  yeni bir yüz bulunur. Azra’ ya Partner olabilir. Bunu ancak dizinin senaristleri ve yapımcısı bilir. Bize laf düşmez.

Son söz olarak söylüyorum, Hazal Kaya bu kadar güzel bir dizide inşallah harcanmaz ve bu dizi devam eder. Çünkü başta da belirttiğim gibi dizi reytinglerde kan kaybediyor.

Her şey gönlünüzce olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir