Geçen Haftanın (12 – 18 Şubat 2018) En Çok İzlenen Dizileri!

TV Programları

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 12 – 18 Şubat 2018 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 33 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

Söz, Çukur, Kırgın Çiçekler, Siyah Beyaz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ufak Tefek Cinayetler, Kadın, Kızlarım İçin, Alija, Diriliş Ertuğrul, Meryem, Sen Anlat Karadeniz, Bizim Hikaye, Kanatsız Kuşlar, Vatanım Sensin, Siyah İnci, Yuvamdaki Düşman, Arka Sokaklar, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Şevkat Yerimdar, Payitaht Abdülhamid, Yeni Gelin, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Bahtiyar Ölmez, Kalk Gidelim, Gülizar, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin göz Yaşları, Jet Sosyete ve Aslan Ailem dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

 

HAFTANIN DİZİLERİNDE ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Sen Anlat Karadeniz 4.bölümünde aldığı 20,43 reyting puanı ile bu haftada ilk sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Atv Tv’nin Aşk ve Mavi dizisi aldığı  6,93 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında;  Bu hafta “Diriliş Ertuğrul” 106.bölümünde aldığı 18,36 puanla AB’nin birinci sırada tekrar  yer aldı. TRT1’in “Payitaht Abdülmecit” dizisi AB’de aldığı 7,64 puanla 10.sırada yer alıyor.

 

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Sen Anlat Karadeniz (Atv) 4.Bölüm……………………….20,43 – 39,44

2.Diriliş Ertuğrul  106.Bölüm (TRT1)……………………….14,69 – 27,42

3.Söz 33.Bölüm (Star Tv)………………………………………..11,49 – 23,43

4.Çukur 16.Bölüm (Show Tv)…………………………………..11,27 – 23,05

5.Kadın 16.Bölüm (Fox Tv)……………………………………….9,36 – 19,93

6.Arka Sokaklar 469.Bölüm (Kanal D)……………………….9,32 – 18,57

7.Savaşçı 32.Bölüm (Fox Tv)……………………………………..8,31 – 17,71

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 90.Bölüm (Atv)….8,10 – 17,53

9.Bizim Hikaye 22.Bölüm (Fox Tv)……………………………7,54 – 15,88

10.Aşk ve Mavi 53.Bölüm (Atv)………………………………….6,93 – 14,12

 

AB’de ilk 10 :

1-Diriliş Ertuğrul 106.Bölüm (TRT1)…………………………18,36 – 35,84

2.Sen Anlat Karadeniz 4.Bölüm (Atv)………………………..13,66 – 27,65

3.Çukur 16.Bölüm (Show Tv)……………………………………12,83 – 27,78

4.Ufak Tefek Cinayetler 16.Bölüm (Star Tv)……………….10,46 – 22,34

5.Jet Sosyete (Star Tv) 1.Bölüm………………………………..10,31 – 22,26

6.Kadın 16.Bölüm (Fox Tv)………………………………………10,46 -22,34

7.İstanbullu Gelin 37.Bölüm (Star Tv)………………………..8,57 – 18,54

8.Vatanım Sensin 45.Bölüm (Kanal D)……………………….8,28 – 18,43

9.Söz 33.Bölüm (Star Tv)………………………………………….7,70 – 16,61

10.Payitaht Abdülhamit 38.Bölüm (TRT1)………………….7,64 – 16,45

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

 

1.SEN ANLAT KARADENİZ : Atv’nin yeni dizisi bir girdi, pir girdi. Henüz 4.haftasında haftanın dizileri arasına Total’de aldığı 20,43 puanla 1.sıraya yerleşti. Bu bir rekor diyebiliriz, hem de geçilemeyen Diriliş Ertuğrul dizisini, geçerek liderliğe oturdu.

Özgürlüğe kaçış
Nefes, Tahir’in canı için özgürlüğünden vazgeçip hapse girmeye razıdır ama Vedat, Tahir sayesinde ölümden kurtulur. Ancak, kahramanının Tahir Kaleli olması fikri onu delirtir. Nefes belki tetiği çekememiştir ama Vedat, o tetiğin ucunda ölmüştür. Artık Nefes’i geri istememektedir, karısını görmek istediği tek yer mezardır.

Vedat’ın planlarından habersiz olan Nefes, Mustafa’nın ona önerdiği anlaşmayı kabul eder. Oğluyla birlikte Gürcistan üzerinden Rusya’ya kaçacak ve yeni bir hayata başlayacaktır. Çünkü hem Tahir’in canını korumalıdır, hem de kendi kalbini. Çektiği sekiz yıllık işkenceye rağmen, ilk defa Tahir’in kanatmayı başardığı kalbini. Deli Tahir ise, onu iyice delirten kıskançlığın acısını hem Nefes’ten hem Mercan’dan çıkartır. Yakıp yıkarken bir yandan da yanar. Kıyamadığı tek kişi vardır; Yiğit. Yürekten bağlandığı bu çocuğu kıramaz, onları Gürcistan’a kadar götürmeye karar verir. Yeni sözlenmiş bir adamın çocuklu bir kadınla Gürcistan’a gitmesi, köyde dedikoduların yayılmasına ve dünürlerin ayağa kalkmasına yol açar. Ama hiç beklenmedik bir şekilde, Mustafa, kardeşinin bu yolculuğu yapmasına tam destek verir.

2.DİRİLİŞ ERTUĞRUL : TRT1’in iddialı sevilen dizisi liderlikten 2.sıraya düştü. AB’de aldığı 18,36 reyting puanı ile 2.sırada yer alıyor.

Diriliş Ertuğrul 106.Bölüm Özet: Ertuğrul’dan intikam almak isteyen Ares, adamlarıyla beraber gizlice Hanlı Pazar’a sızmıştı. Tüccarlarla konuşmak için Hanlı Pazar’a gelen Ertuğrul’un önüne Atsız’ın cesedini bırakan Ares ve adamları saldırıya geçmişler fakat başarısız olmuşlardı. Yakalanan Ares, Ertuğrul tarafından kaleye götürülüp zindana atılmıştı. Ertuğrul, bildiklerini Sultan Alaeddin’e anlatması karşılığında Ares’i serbest bırakacağını söylemiş, ilk başta direnen Ares daha sonra Ertuğrul’un teklifini kabul etmiş ve Ertuğrul, yanına Halime’yi de alarak alpları ve Ares’le beraber Konya’ya doğru yola çıkmıştı.

Konya’ya varmadan Titan ve Angelos’un yolda kendisini kurtaracağını uman Ares kurtulabilecek mi? Ertuğrul, Konya yolunda ne gibi tehlikelerle karşılaşacak? Ares’i sultanın huzuruna sağ salim çıkarabilecek mi? Ares’in anlattıklarından sonra Emir Saadeddin’in gerçek yüzü ortaya çıkacak mı? Ertuğrul, Emir Saadeddin’i devirebilecek mi?
Sultana tuzak kuran ve bu tuzağı saraydaki en büyük rakibi Emir Nizameddin’in üstüne yıkıp onu bertaraf eden Emir Saadeddin, sultanın en gözde emiri olmuş ve üstündeki bütün şüphelerden sıyrılmıştı. Ertuğrul’un Konya’ya geleceğini öğrenen ve sultana bildiği her şeyi anlatacağını düşünen Emir Saadeddin ne yapacak? Ertuğrul’un anlatacakları ve Ares’in itirafları karşısında kendisini nasıl savunacak? Sultan, duyduklarından sonra Emir Saadeddin’in cezasını kesecek mi?

Titan ve Angelos, Ertuğrul’un yokluğunda Türk obalarına nasıl saldırılar yapacak? Angelos’un içerideki casusu olan Marya içeriden ne gibi istihbaratlar verecek? Marya’nın casus olduğu ortaya çıkacak mı? Karacahisar Kalesi’nin ve Türk obalarının durumu ne olacak?

 
3.ÇUKUR : Show Tv’nin iddialı dizisi bu hafta 16.bölümünde yine 3.sıradaki yerini korudu. Haftanın dizileri arasında total’de aldığı 12,83 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

Çukur’un 16. Bölümünde geçmişin perdesi aralandı; Çukur’da fırtına yaklaşıyor. Herkesin kendiyle ve birbiriyle yüzleşeceği büyük yüzleşme serisi son sürat devam ediyor. Bildiği gerçek ile babasının “Vartolu, Çukur’dan gidecek” emri arasında sıkışıp kalan Yamaç, hayatının en zorlu dönemini yaşayacak.

Vartolu ise yıllar sonra yeniden bulduğu aşkı Saadet’le sonsuza dek gitmek ile Çukur’da kalıp geçmişin intikamını alma arasında seçimini yapacak. Yamaç ile Vartolu’nun arasındaki büyük düello ise herkesin hayatını etkileyecek.

 

4.SÖZ : Star Tv’nin Söz dizisi 33.bölümünde Total’de aldığı 11,49 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta bir basamak yükselerek 4.sırada yer aldı.

Çolak Time karşı tuzak kuruyor…
Uyuşturucu operasyonunda büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan timi operasyon sonunda kritik bir görev beklemektedir.

Derman’ın planı sonucunda araçlarında bir bombayla kalan Kenan Müdür ve Erdem Yarbay bu kıskaçtan kurtulmak için riskli bir plan yapar. Bu planda timin de kritik bir görevi vardır. İkiye ayrılan tim, bir yandan uyuşturucu dolu kamyonu sağ salim emniyet güçlerine teslim etmek için uğraşırken, diğer yandan Kenan Müdür’ün arabasına koyulan bombayı imha etmek için mücadele eder.

Hastanede ölümle pençeleşen Safiye için artık Bahar’ın yapacağı bir şey yoktur. Üstelik Safiye’nin hayatına mal olan tehlike artık çok daha yakınlarındadır.

Harekatın başka bir safhaya geçmesiyle yeni bir kara birliği sınır dışına sevk edilir. Tim bu sevk sırasında önemli bir görev alır. Çolak’ın time karşı kurduğu tuzağı bertaraf etmek çok kolay olmayacaktır.

 

5.UFAK TEFEK CİNAYETLER : Star Tv’nin Ufak Tefek Cinayetler dizisi bu hafta Söz dizisi ile yer değiştirdi. Bu hafta AB’de aldığı 10,46 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta 5.sıraya geriledi.

Şarmaşık’ın En Büyük Sırrı Ortaya Çıkıyor!

Sevgililer günü… Herkes kendince kutlama derdinde… Merve Serhan’ı geri kazanmak için türlü yollar deniyor. Bu arada Sarmaşık ahalisi Serhan’ın evi terkettiğini öğreniyor! Aksaklar yıkılıyor mu? Merve bu işin altından nasıl kalkacak? Büyük yüzleşme gerçekleşiyor. Merve ve Oya… Hemen arkasından Pelin gelip Oya’ya soruyor; “Serhan’la birlikte misiniz?” Pelin, Oya’nın ağzından laf almak için enfes bir yola başvuruyor.

Olayların ard arda patladığı, skandallar içeren yeni bölümüyle Ufak Tefek Cinayetler her Salı akşamı Star’da…

 

HER İKİ KATEGORİDE İLK ON’DA YER ALAN DİZİLER :

Söz (Star), Çukur (Show),  Kadın (fox), Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Atv), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv) ve Savaşçı (Fox) her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Fox Tv ve Atv 3’er dizi ile yer alıyor.  Star Tv, TRT1, Show Tv  ve Kanal D birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Star Tv 4 dizi,  TRT1 2 dizi ve Atv, Show Tv ve Kanal D birer  dizi ile yer almıştır

Bu haftanın kanalı; Star Tv. AB’de 4 dizi ve Total’de 1 dizi  ile haftanın kanalı olmuştur.

 

ADI ZEHRA (Fox Tv) :

Bu hafta 24 Şubat Cumartesi akşamı yeni bir drama dizisi başlıyor. Yapımcısı NTC Medya (Mehmet Yiğit Alp) ve yönetmeni Taner Akvardar, senaryosounu Bekir Baran Sıtkı, Murat Emir Eren, Rana Namatlıoğlu birlikte yazıyorlar. (1)

 

Oyuncu Kadrosunda : Zeynep Çamcı (Zehra Şimşek – Hande Kurdoğlu), Ali Can Yücesoy (Serkan Kurdoğlu), Hatice Aslan (Şule Kurdoğlu), İnanç Konukçu (Kadir Keltikli), Seda Güven (Ceren Kurdoğlu), Hakkı Ergök (Nadir Yaman), Emre Kıvılcım (Genco Yaman), Ali Meriç (İsmail Şimşek), Güneş Hayat (Şermin Şimşek), Sohel Altan Gol (Salih Şimşek), Ülkü Hilal Çiftçi (Mine Kurdoğlu) yer alıyor.

Konu:  Frankfurt’da tutucu bir Türk ailesinin kızı olarak dünyaya gelen, 22 yaşındaki Zehra’nın, Almanya’daki yoksul ve bağnaz ailesinin evinde başlayıp, İstanbullu zengin bir ailenin sırlarla ve korkunç bir suçla gölgelenmiş konağında devam eden inanılmaz öyküsü. Dizinin çekimleri Almanya’da başlamış, İstanbul’da devam etmiştir.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

(1) Adı Zehra Tanıtımı: https://www.youtube.com/watch?v=4MXuLCukT1w

Not: Dizi reytingleri TNS ölçümlerinden, görseller ve diziler hakkında bilgi dizi tanıtım sayfalarından alınmıştır.

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir