Geçen Haftanın (29 Şubat – 6 Mart 2016) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 7 mart

 

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 29 Şubat – 6 Mart 2016 Tarihleri arasında ekranlarımıza gelen, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Bu hafta TRT1’in Diriliş Ertuğrul dizisi her iki kategoride birinci sırada yer aldı. Total’de bu 9,24 reyting ile, AB’de oldukça yüksek 13,11 puan aldı. Total’de 10.sırasında ise Fox Tv’nin “O Hayat Benim” 5,73 ile, AB’de 10 sırada ise, Kırgın Çiçekler 5,02 puan ile yer alıyor.

Star Tv’nin dizisi “Göç Zamanı” bu hafta ekranla gelen 6.bölümü Total’de 4,37 puan aldı ve 6.sırada yer aldı. AB’de 9.sırada olduğunu görüyoruz. Bu hafta Salı gecesi ekranlara gelen Kanal D’nin Hayat Şarkısı 4.bölümü ile AB’de 5.sıradan ilk 10’a girmeyi başardı. Dizi beğeni ile izleniyor.

Meryem Uzerli’nin dizisi Gecenin Kraliçesi yine beklenen başarıyı elde edemedi. Geçenin Kraliçesi Total’de 25 ve AB’de 26.sırada yer aldı. Ve dizinin final bileti kesildi. 5 Nisan’da 13.Bölümde final yapacak.

Show Tv’nin oldukça iddialı dizisi ilk bölümü ekranlarda geldi. Ancak reytingleri oldukça düşüktü. Total’de 28. AB’de 23.sırada yer alabildi. Kış Güneşi’nin 2.Bölümünün de reytingleri oldukça düşük geldi. Total: 22.sıra, AB’de 18.sırada yer aldı.

Pazartesi’den Cumartesi gecesine alınan “Güneşin Kızları”, her nedense yeni gününde de bekleneni alamadı. 4 Haftadır reytingleri hep düşük, bu gidişe Kanal D bu dizinin de birlerini kesecek gibi gözüküyor.

Reyting Nedir?
Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım. Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 48.Bölüm (TRT1)………………………….9,24 – 21,61

3.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 25.Bölüm (Atv)…9,23 – 23,15

3.Kırgın Çiçekler 35.Bölüm (Atv)……………………………..8,68 – 20,89

4.Karagül 111.Bölüm (Fox Tv)………………………………….7,40 – 17,94

5.Paramparça 55.Bölüm (Star Tv)…………………………….6,82 – 16,70

6.Kara Sevda 20.Bölüm (Star Tv)……………………………..6,48 – 15,37

7.Kiralık Aşk 36.Bölüm (Star)…………………………………..6,45 – 15,42

8.Kurtlar Vadisi Pusu 284.Bölüm (Kanal D)……………..6,44 – 15,82

9.Arka Sokaklar 391.Bölüm (Kanal D)………………………6,41 – 15,30

10.O Hayat Benim 84.Bölüm (Fox Tv)……………………..5,73 – 13,97

 

AB’de ilk 10:

1.Diriliş Ertuğrul 48.Bölüm (TRT1)………………………….13,11 – 30,08

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 23.Bölüm (Atv)….8,66 – 21,16

2.Kiralık Aşk 36.Bölüm (Star)…………………………………..7,63 – 19,25

4.Poyraz Karayel 47.Bölüm (Kanal D)……………………….7,15 – 16,64

5.Hayat Şarkısı 4.Bölüm (Kanal D)…………………………..6,47 – 16,02

6.Muhteşem Yüzyıl Kösem 16.Bölüm (Star Tv)………….5,33 – 13,66

7.Paramparça 55.Bölüm (Star Tv)…………………………….5,13 – 13,84

8.Kara Sevda 20.Bölüm (Star Tv)……………………………..5,12 – 11,91

9.Kördüğüm 9.Bölüm (Fox Tv)………………………………..5,06 – 12,61

10.Kırgın Çiçekler 36.Bölüm (Atv)……………………………5,02 – 13,35

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan ilk 5 sıralaması:

1- Diriliş Ertuğrul : Bu hafta TRT1’in tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul AB’de aldığı 13,11 puan ile ilk sırada yer aldı. RT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 48.Bölümünde İki devlet arasında yapılan anlaşma gereği Noyan’ın serbest kalacak olması devletle Kayı ve Dodurga obalarını karşı karşıya getirmiştir. Oba beyleri sonuç ne olursa olsun Noyan’ın idam edilmesi gerektiğini düşünürler. Ancak Saadettin Köpek, her iki obanın beyleriyle konuşarak onları, Noyan’ın idam edilmemesi için ikna etmiştir. Noyan idamdan kurtulmuş, Saadettin Köpek tarafından götürülmüştür.

dirilis-ertugrul-48-bolu

 

2.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz: Oktay Kaynarca’nın yeni dizisi Salı gecelerinin birinciliği kimselere bırakmıyor. Bu hafta Total’de aldığı 9,23 ile 2.sırada yer alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 25. yeni bölümünde; Boşanma konusunda direten Meryem’in karşısında Hızır’ın sabrı tükenir. Meryem çocuklarını da alıp gitmek ister fakat Hızır engeline takılır. Yalnız girdiği evden yalnız çıkacaktır. Amacı ailesini bölmeye çalışmanın aksine bir arada tutmak iken elinde bavuluyla kalakalır. Nazlı ise oğlunun sünneti bahanesiyle ailenin yakın çevresini evinde ağırlayarak insanlara kendini kabullendirme gayesine neredeyse ulaşır. Tüm ailenin yıkılmasına sebep olan ayrılık Nazlı’nın elini kuvvetlendirecek midir?

1531626 eşkıya 25

 

3.Kırgın Çiçekler: Pazartesi gecelerinin Total’de reyting birincisi Kırgın Çiçekler Paramparça ile yarışa devam ediyor. Total’de aldığı 8,68 puan ile bu hafta 3.sırada yer aldı. Kemal’in Eylül’e yaptıklarına dayanamayan Serkan, her şeyi geride bırakarak Eylül ile birlikte kaçma planları yapmaktadır. Anne ve babasının mezarlarını yaptırmak isteyen Cemre gerekli parayı bulmakta zorlanmaktadır. Feride ve Toprak ilişkisinde ise zorlu bir süreç başlayacak. Meral, annesiyle dalga geçen Defne ve Merve’den yaptıklarının cezasını vermek için plan yapar. Tüm bu sıkıntılarının yanında yurtlarının tahliye kararı kızları derinden sarsacak.

kirgincicek35_640

 

4.Kiralık Aşk: Baş rollerini Elçin Sangu ve Barış Arduç’un oynadığı Cuma gecelerinin sevilen Sevilen dizi Kiralık Aşk, AB’de aldığı 7,63 reyting puanı ile bu hafta 4.sırada yer almıştır. En ihtiyaç duydukları anda yolları kesişen Ömer ve Defne, aralarında aşk iyice alevlenirken Fikret Gallo’nun gelmesiyle tüm dengeler değişti. Onları bugüne taşıyan kendi hikayelerinde, izleyenleri büyük sürprizler bekliyordu. Ömer ve Defne, aşkı bitmek üzere mi? merak konusu olmuştu. Tüm bu soruların yanıtı Kiralık Aşk 36. son bölümünde yanıt buldu. Kiralık Aşk’ta sular durulmuyor. Barış Arduç’un hastalığı nedeniyle ara vermesinden sonra Elçin Sangu’nun diziden ayrılıyor dedi-koduları çıktı. Yapım şirketi sezon sonuna kadar tüm kadro ile işlerinin başında, sette olduklarının açıklamasını yapmak gereğini duydu.

kiralik-ask-36.-bolum-frag

 

5.Karagül: Cuma gecelerinde Kiralık Aşk ile çekişen Karagül Total’de aldığı 7,40 puan ile 5.sıradan listeler girdi. Kadriye’nin ölümle pençeleştiğinden habersiz olan Şamverdi ailesi yeni konaklarında yeni bir hayatın kapılarını aralamışlardır.Diğer yandan Gülizar, Şamverdilere büyük bir darbe daha indirmenin hazırlığı içindedir. Konak ahalisi başlarına gelecek olan korkunç olaydan habersiz, yaralarını sarmaya ve yeniden ayağa kalkmaya çalışmaktadırlar. Kendal, Kenan’ın kendisine hazırladığı tuzağı öğrendikten sonra bu kez yeni bir plan yapar ve Kenan’ın hayatla bağını keser. Ölümün kıyısına gelen Kenan oradan geri dönebilecek mi? Kendal diğer yandan oğluna kavuşabilmek için yeni bir hamle daha yapar. Sibel’den oğlunu almaya kararlıdır. Bunu öğrenen Kasım boş durmaz ve harekete geçer. Sibel, Ayşe ve Mehdi ile birlikte Kendal’ın zulmünden kurtulabilmek için kaçmaya karar verirler.

karagül 111

 

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan diziler:

Kırgın Çiçekler, Paramparça, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Diriliş Ertuğrul, Kara Sevda, Poyraz Karayel ve Kiralık Aşk her iki grupta yer alan diziler.

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak:

Total’de ilk onda: Star Tv ve Kanal D 3 dizi. Atv 2 dizi. TRT1, ve Fox Tv birer dizi ile yer alıyor.

AB grubunda: Star Tv 4 dizi, Atv ve Fox Tx 2 dizi. TRT ve Kanal D birer yer almıştır.

Her hafta olduğu gibi Star Tv haftanın birincisi. Hem Total’de 3 dizi, AB’e 4 dizisini soktu.

Bu hafta, Star Tv’nin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem oldukça heyecanlı bölümler devam ediyor. Kösem Sultan saraydaki yerini iyice güçlendirir. Safiye Sultanı saf dışı eder. AB’de kendi gününde 5,33 ile gecenin 2.sırasında yer aldı. Total’de durum pek parlak değil, ancak 9.sırada yer alabildi.

Show Tv’de dün akşam yayınlanan Seçkin Özdemir’in Acı Aşk’ın reytingleri dibe vurdu. Total’de 11.sırada, AB’de 32.sırada yer aldı. Bu düşük reytingler erken finali getirdi. 13.Bölümde final kararı alındı.

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilarblog.com

Not: Görseller tarafımdan İnternetten, dizi reytingleri (reytingkurdu) ölçümlerinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir