Geçen Haftanın (25 Eylül – 01 Ekim 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

cats 2 EKİM

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 24 Eylül – 01 Ekim 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İsimsizler, Söz, Kırgın Çiçekler, Kayıt Dışı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Dolunay, Tutsak, Meryem, Seven Ne Yapmaz, No:309, Çember, Türk Malı, Kanatsız Kuşlar, Ver Elini Aşk, Bizim Hikaye, Siyah İnci (Yeni), Aşk ve Mavi, Şevkat Yerimdar, Arka Sokaklar, Kalp Atışı, İstanbullu Gelin, Payitaht Abdülhamit, Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları, Yeni Gelin, Yalaza, Sevdanın Bahçesi, Savaşçı, Çocuklar Duymasın, Cennetin Göz Yaşları, Masum ve Ateşböceği dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Star Tv’nin Söz, 8,61 reyting puanı ile bu hafta da birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin ‘Arka Sokaklar’ 450.bölümünde aldığı 5,78 puanla 1o. sırada yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Atv’nin “Eşkıya dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisi bu hafta 73. bölümde aldığı 8,41 puanla birinci sırada yer almıştır. Kanal D’nin ‘Çocuklar Duymasın’ AB’de de aldığı, 4,71 puanla 10.sırada yer aldı.

GEÇEN HAFTA YENİ BAŞLAYAN DİZİLER :

SİYAH İNCİ (Star Tv) :

siyah-inci

Başrollerini Tolgahan Sayışman ve Hande Erçelin başrollerini oynadığı Siyah İnci’nin ilk bölümü geçtiğimiz Perşembe akşamı ekranlara geldi. Gold Yapım – Faruk Turgut’un yapımcılığını üstlendiği dizi her nedense reytinglerde başarılı olamadı. Aynı akşam ekranlara gelen 4 dizi arasında sonuncu oldu.

Konu: Birbirlerinden hiç ayrılmamaya söz vermiş, Ege’de küçük bir sahil kasabasında yaşayan Hazal (Hande Erçel) ve Kenan’ın (Tolgahan Sayışman) aşkı, Vural’ın (Berk Hakman) kasabaya gelişi ve Hazal ‘ı elde etmek için her şeyi göze alması ile değişecek ve iki sevgilinin hayatları alt üst olur.

KLAVYE DELİKANLILARI (Show Tv) :

klavye-delikanlilari

Show Tv’de ekranlara gelecek olan Polisiye komedi dizisi “Klavye Delikanlılarının ilk bölümü 3 Ekim Salı akşamı ekranlara geliyor.

Süreç Film yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Murat Şeker’in yaptığı dizinin oyuncuları: Uraz Kaygılaroğlu, Vildan Atasever, Kaan Yıldırım, Rasim Öztekin, Ali Barkın, Selen Seyven, Seray Sever, Gül Onat, Cengiz Küçükayvaz, Sinan Çalışkanoğlu, Filiz Taşbaş, İpek Tanrıyar, Mert Asker

Konu: Bayram ve Kerem küçük yaşlardan itibaren insanlarla çok fazla diyalog kuramadıkları için asosyal olmuş ve bütün vaktini bilgisayarda geçiren iki yakın arkadaştır. İnsanların yüzlerine söyleyemediklerini bilgisayar vasıtasıyla dile getirip bir de üstüne para kazanıyorlardır. Yani kısaca “TROL” olmuşlar. Bayram’ın kuzeni ve bizimkilerin tam tersi bir karakter olan Kuzen Volki Amerika’dan dönmüştür. Dijital dolandırıcılık yapmak için takım kuruyordur. Bayram ve Kerem’i peşinden sürükleyerek yeni nesil bir dolandırıcılık şebekesinin içine sokar. Takımda bir eksik kalmıştır; Seyran. Güzelliği ve zekası sayesinde bir dolandırıcılık abidesi olan Seyran da ekibe katılır. Özellikle zengin insanları kredi kartları üzerinden dolandırmayı hedefleyen ekibimizi uzun soluklu, bol maceralı ve aşırı komik bir yolculuk bekliyordur.

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

 

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Söz 14.Bölüm (Star Tv)…………………………………………..8,61 – 23,61

2-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 73.Bölüm (Atv)….8,23 – 21,18

3.Yeni Gelin 18.Bölüm (Show Tv)……………………………….6,97 – 18,80

4.Bizim Hikaye 3.Bölüm (Fox Tv)………………………………6,90 – 17,24

5.Kanatsız Kuşlar 15.Bölüm (Atv)……………………………….6,66 – 18,37

6.Savaşçı 14.Bölüm (Fox Tv)………………………………………6,54 – 17,24

7.Aşk ve Mavi 34.Bölüm (Atv)……………………………………6,44 – 16,04

8.Şevkat Yerimdar 18.Bölüm (Fox Tv)……………………….6,27 – 15,63

9.Meryem 9.Bölüm (Kanal D)…………………………………..5,87 – 17,01

10.Arka Sokaklar 450.Bölüm (Kanal D)……………………..5,78 – 14,36

 

AB’de ilk 10 :

1-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 73.Bölüm (Atv)….8,41 – 21,23

2.Meryem 9.Bölüm (Kanal D)……………………………………7,50 – 22,51

3.İstanbullu Gelin 18.Bölüm (Star Tv)………………………..7,36 – 18,24

4.Söz 14.Bölüm (Star Tv)………………………………………….7,27 – 20,71

5.Bizim Hikaye 3.Bölüm (Fox Tv)……………………………..6,23 – 16,54

6.Savaşçı 14.Bölüm (Fox)…………………………………………6,05 – 15,65

7.Kayıt Dışı 2.Bölüm (Fox Tv)…………………………………..5,38 – 14,64

8.Fazilet Hanım ve Kızları 16.Bölüm (Star Tv)……………5,01 – 14,81

9.Payitaht Abdülhamit 18.Bölüm (TRT1)…………………..4,85 – 12,35

10.Çocuklar Duymasın 10.Bölüm (Kanal D)……………….4,71 – 11,80

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.SÖZ : Star Tv’nin beğenilen dizisi Söz 13.bölümünde Total’de aldığı 8,36 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 1.sırada yeni sezona başladı.

Yavuz için tehditler çoğalıyor…

75985

Teröristler kışlaya büyük bir baskın düzenler. Hazırlıksız yakalanan Tim zor anlar yaşayacaktır. Tayini çıkan Bahar’ın Karabayır’da kalmak için aradığı çözüm hiç beklenmedik birinden gelecektir. Çolak eski gücüne kavuşmaya devam ederken, Sancar ve adamları ise bir Türkmen köyüne doğru harekete geçer. Türkmenleri korumak için gelen Yavuz ve Tim’i Sancar’dan başka bir tehdit beklemektedir.

2.EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ : Atv’nin Salı akşamları ekranlara gelen macera dizisinin 73.bölümünde AB’de aldığı rekor 8,41 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında bu hafta yeni sezonunda 2 sırada yer aldı.

Tarifsiz bir acı

0x0-73-bolum-foto-galeri-1506325626382

Hızır Çakırbeyli için yola çıkan kurşun hedefini şaşırınca Zeyno’nun hayatına mal olur. Çakırbeyli Ailesi bu kez en günahsızlarını bırakır toprağa. Canından can giden Meryem günahlarının bedelini bu denli ağır ödediğinden yakınır. Kızının katilinin bulunması artık hayattaki tek amacıdır ve bunun için yapamayacağı şey yoktur. Aileyi karanlığa boğan kaybın faillerini bulmak için herkes üstüne düşeni yapacaktır. Bu seferberlikte düşmana en çok yaklaşan ise Ceylan olacaktır.

Ceylan’ın görüştüğü kişiler bir isim vermenin karşılığında Ünal Kaplan’ın masasına oturmayı teklif ederler. Hızır’ı, yıkıcı hamleleriyle geri döndürmeyi başaran güçlerin tetikçilerine ulaşılacaksa eğer bu isteğin gerçekleşmesi imkansız olmayacaktır. Diğer bir kızını kaybeden baba Ünal Kaplan da Çakırbeyli Ailesi için yardıma hazırdır ama bu savaşın ne kadar kanlı olacağının da farkındadır.

Kayıp yaşamaktan usanmış Hayriye ana da düşer katilin peşine. Hurşit’in kaçarken bulup getirdiği tetikçiyle yapılacak yüzleşme ise beklenmedik bir şekilde sonuçlanacaktır.

3.MERYEM : Kanal D’nin beğenilen dizisi Meryem bu hafta AB’de aldığı 7,50 reyting puanı ile 3.sırada yer alıyor.

59c50d20a781b62d742512b1

Meryem 9. Bölümde Meryem gerçekleri daha fazla saklamak istemiyor; Burcu ile Güçlü ölümle burun buruna geliyor!

Meryem’in baskını, Beliz’in de kazaya dair gerçekleri öğrenmesine yol açar. Beliz de artık Oktay’ı tanıyamamaktadır. Oktay, kaza anında arabada olduğunu itiraf eder. Beliz, duydukları karşısında büyük bir şok yaşar. Burcu, gizli dosyayı almaya çalışan biri tarafından sokak ortasında dayak yer. Onun yardımına koşan Güçlü’yü büyük bir tehlike beklemektedir. Burcu’yu kurtarmaya çalışan Güçlü, silahla vurulur. Güçlü ile Burcu’nun yaşadığı tehlike, kaza gecesiyle bağlantıları yavaş yavaş ortaya çıkaracaktır.

4.İSTANBULLU GELİN : Star Tv’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin, AB’de aldığı 7,36 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında ilk 4.sırada yer aldı.

Süreyya ve Faruk boşanacak mı?

76037 ist. gelin 18.
Süreyya, Faruk’tan beklemediği bir tepki ile karşılaşınca kendisini daha önce tasarlamadığı boşanma adımlarını atarken bulur. Faruk’un Bursa’ya dönmesi ile Boran konağında da boşanmanın etkileri hemen hissedilir. Esma ilk adımı atar. Artık Faruk evli olmayacaktır bu sebeple onların odası İpek ve Fikret’e tahsis edilecektir. Adem’in geri dönüşü ile babalık davası hız kazanır. Esma ile Garip yıllar sonra karşı karşıya gelir. Garip’in kendine güvenli üstten tavrı ise Esma’nın duygularının daha da karışmasına sebep olur.

Osman, Bahar ile telefonları değiştirmek için buluşur, ikili arasında sıcak bir iletişim kurulur. Osman yasak bir aşkın ilk tohumlarını ektiğinin farkında değildir. Süreyya, Faruk’a olan öfkesi nedeniyle avukat aramaya başlar. Dilara’nın düğün hazırlıkları devam ettiği için Bursa’ya dönen Süreyya, geçmişi ile yüzleşmek mecburiyetinde kalır. Faruk için ise Süreyya’nın Bursa’ya dönüşü önemli bir adımdır. Fakat bu sefer şaşırtma sırası Süreyya’dadır.

5.YENİ GELİN : Show Tv’nin sevilen dizisi 18.bölümünde Total’de aldığı 6,97 reyting puanı ile bu hafta da 5.sırada yer almıştır.

b841d570a49f87d4b164efed4d777058_840

Yeni Gelin’in 18. bölümünde; Bozoklar sonunda özgürlüklerine, Adana’ya ve konaklarına kavuşmuşlardır. Fakat Kalender Ağa’nın konağı, bıraktığı gibi değildir. Meydanı boş bulan Müsellim, istediği gibi ağalık yapmaktadır. Bozoklar, Kalender’in yönetimi devralmasıyla konak huzura kavuşacak derken Baran ve Dilan, soluğu konakta alır. Bir süre onlarla birlikte yaşayacaklardır. Baran rahat durmayacağından hem Şirin, hem de Ferhat; Baran’ın taşkınlığından nasibini alır. Dilan’ın araya soktuğu fitnelerin de sayesinde konak Ferhat, Baran, Şirin üçlüsüne artık dar gelmektedir. Kalender Ağa, konaktaki eski düzeni sağlamaya çalışırken konakta deprem etkisi yaratacak bir haber alırlar. Türkmen’e Arap Şeyhi bir görücü gelecektir. Tüm konak halkı bunun için canını dişine takar, hazırlıklar yapılır. Türkmen Ağası Kalender, Arap Şeyhi’nin gösterişinin altında kalmamak için elinden geleni ardına koymaz. Fakat gecenin sonunda Türkmen başta olmak üzere tüm Bozoklar büyük bir hüsrana uğrar. Tüm hazırlıklar boşa gittiği gibi Türkmen’in tüm hayalleri yıkılmıştır. Konak halkı, bunun şokunu atlatamamışken aylardır bekledikleri Gökhan’ı karşılarında görürler. Fakat Gökhan’la birlikte Bozokları bekleyen kötü, çok kötü bir sürpriz vardır.
Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :Söz, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Meryem, Bizim Hikaye ve Savaşçı her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

KANALLARA GÖRE SIRALAMAYA GÖZ ATARSAK:

Total grubunda ilk onda: Star Tv ve FOX tv. 3’er dizi. Kanal D 2 Dizi. Star Tv. ve Show Tv birer dizi ile yer almıştır.

AB’de ilk onda: Fox Tv ve Star Tv. 3’er dizi. Kanal D; 2 dizi. Atv ve TRT1 birer dizi ile yer aldılar.

Bu haftanın kanalı; AB’de 3 dizi ve Total’de 3 dizi ile Fox Tv. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

YÜZ YÜZE (Show Tv) :

592515dc127e51fb6d59dacc38748e94_840

“Yüz Yüze”nin; yapımını Tims & B, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar üstleniyor. Yönetmenliğini Osman Taşçı’nın yaptığı dizinin senaryosunu ise Ethem Özışık kaleme alıyor.

Konusu: Kanatları kırık, yaralı iki melek… Seliha ve Cihangir… İkisinin de dışında kırılmaz birer kabuk. Ve suçlu bir dünya.. Cihangir ve Seliha bu dünyanın tamamen zıt kutuplarında dururken hayat onları bir araya getirecektir. Seliha azılı bir çetenin peşinde. Cihangir o çetenin lideri. İkisi de aynı mahallede, burunlarının dibinde, ipuçlarını toplayarak birbirini arıyor. Ama birbirlerinden habersiz… Hayatı boyunca aşktan kaçan bu iki insan, şimdi en olmadık zamanda “Yüz Yüze”dir. Düşman olduklarını bilmeden…

Oyuncuları: Birkan Sokullu ve Sinem Kobal’ın başrol oynadığı “Yüz Yüze”de Sokullu ve Kobal’a; Taner Ölmez, Özgür Emre Yıldırım, Ece Çeşmioğlu, Rüzgar Aksoy, Başak Daşman, Ali Seçkiner, Muhammet Çakır, Selin Yeninci, Merve Dizdar, Nihal Telcan, Kaan Uluca ve Celal Öztürk gibi isimler eşlik ediyor.

İlk tanıtımı yayınlanan Yüz Yüze yakında Show Tv. ekranlarında olacak!

EKİM ayına girdik. Neredeyse geçen sezondan gelen eski dizilerin 2017 – 2018 dizi sezonuna girdiler. Reyting yarışı başladı. Kanallara, Yapımcı ve oyuncularımıza başarılar dilerim. İyi olan kazansın!

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir