Geçen Haftanın (07 – 13 Ağustos 2017) en çok izlenen dizileri!

TV Programları

 

14 AĞUSTOS

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 06 – 13 Ağustos 2017 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 13 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Geçen Hafta Gösterimdeki Diziler :

İki Yalancı, Deli Gönül, Çember (Final), Dolunay, Rüya, Adı Efsane ‘İkinci Devre’, Meryem, Bu Sayılmaz (Yeni), Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Haftanın dizilerinde ;

Total’in ilk sırasında bu hafta Fox Tv’nin Şevket Yerimdar 7,01 reyting puanı ile birinci sırada yer aldı. Total’in 10.sırasında Kanal D’nin ‘İki Yalancı’ dizisi 5.bölümünde aldığı 3,41 puanla yer aldı.

AB’nin ilk sırasında, Show Tv’nin Kalp Atışı bu hafta da, aldığı 6,78 puanla birinci sırada yer almıştır. Atv’nin ‘Kanatsız Kuşlar’ AB’de de aldığı, 3,31 puanla 10.sırada yer aldı.

Çarşamba günü Fox Tv’de başlayan BU SAYILMAZ beklenen ilgiyi görmedi :

Yapımını 25 Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Murat Kaman’ın oturduğu ve senaryosunu Zeynep Karakaşoğlu, Elif Bilgin ve Kamuran Süner’in kaleme aldığı, FOX’un Bu Sayılmaz ilk bölümü ekranlara geldi ama bekleneni vermedi.

BUSAYILMAZSCORP_10

Komedi türündeki “Bu Sayılmaz”ın kadrosunda Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, Mustafa Üstündağ gibi usta isimlerin yanı sıra Nergis Öztürk, Derya Şensoy, Burak Satıbol, Sadi Celil Cengiz, Bülent Çolak gibi ünlü isimler yer aldı ama, reytingler çok düşük geldi. Total’de 1,92, AB’de 2,53 reyting puanı alabildi.

Reyting Nedir?

Reyting, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi 2012’den bu yana kentsel kesimlerden yaklaşık 3500 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir.

Ölçümler nasıl yapılıyor ?

Bağımsız kuruluş tarafından hesaplanan sonuçlar 3 kategoride hesaplanıyor AB, Total ve ABC1 kategorileri sonuçlarında share ve rating sıralı olarak 100 Tv programı günlük olarak paylaşılıyor reklam verenler ve yapımcılar için önemli yere sahip olan sonuçlar denek tv’lerde ki ölçüm cihazları vasıtasıyla istatistiki bilgileri alınıyor. AB grubu egitim düzeyi yüksek ailerin ölçüm sonucudur. Dolayısi ile gelir düzeyi yüksek aileler olması nedenniyle rekram verenler AB’nin sonuçlarına bakarlar. AB’de yüksek reyting alan yapımlar çok reklam alırlar ve uzun ömürlü olurlar.

 

Bu hafta en çok izlenen ilk ona giren dizlere göz atalım.

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir.

Geçen Haftanın En Çok İzlenen Dizileri:

Total ilk 10 :

1.Şevkat Yerimdar 12.Bölüm (Fox Tv)………………………….7,01 – 24,90

2.Kalp Atışı 7.Bölüm (Show Tv)………………………………….6,20 – 21,27

3.Ateş Böceği 7.Bölüm (Star Tv)…………………………………5,69 – 19,96

4.Dolunay 6.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,49 – 18,26

5.Kanatsız Kuşlar 9.Bölüm (Atv)………………………………..4,67 – 16,37

6.Rüya 4.Bölüm (Show Tv)………………………………………..4,32 – 14,08

7. Meryem 2.Bölüm (Kanal D)……………………………………4,17 – 15,51

8.Çocuklar Duymasın 4.Bölüm (Kanal D)……………………4,20 – 15,15

9.Deli Gönül 6.Bölüm (Fox)……………………………………….3,90 – 13,57

10.İki Yalancı 5.Bölüm (Kanal D)………………………………..3,41 – 11,77

 

AB’de ilk 10 :

1.Kalp Atışı 7.Bölüm (Show Tv)………………………………..6,78 – 23,61

2.Dolunay 6.Bölüm (Star Tv)……………………………………5,72 – 19,16

3.Ateş Böceği 7.Bölüm (Star Tv)……………………………….5,36 – 20,08

4.Şevkat Yerimdar 12.Bölüm (Fox Tv)……………………….5,09 – 18,35

5.Çocuklar Duymasın 4.Bölüm (Kanal D)………………….4,86 – 17,65

6.Meryem 2.Bölüm (Kanal D)…………………………………..4,39 – 10,25

7.Deli Gönül 6.Bölüm (Fox)……………………………………..4,32 – 14,62

8.Rüya 4.Bölüm (Show Tv)……………………………………….3,66 – 12.00

9.İki Yalancı 5.Bölüm (Kanal D)………………………………..3,14 – 10,54

10.Kanatsız Kuşlar 9.Bölüm (Atv)………………………………3,31 – 12,36

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

1.ŞEVKAT YERİMDAR : Fox Tv’nin Cuma akşamları ekranlara gelen komedi dizisinin 12.bölümünde Total’de aldığı 7,01 reyting puanı ile haftanın dizileri arasında 1. sırada yer aldı.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Şevkat ve Esin birbirlerine aşık olduklarını anlamışlardır fakat birbirlerine açılamazlar. Esin onun duygularından emin olmak istemektedir. Şevkat ise rahmetli annesine ölüm döşeğinde verdiği sözü çiğnemeyi kendisine yedirememektedir.

Bu arada Cevdet ve Marika, Şevkat ve Esin’e beşik kertmesi olduklarını artık açıklamaya karar verirler. Fakat olaylar öyle gelişir ki, onlar bunu söyleyemeden Şevkat mahalleden gitmeye karar verir. Ankara’dan kendisini çağıran amcasının yanına gidecektir.

Esin ona duyduğu aşkın karşılıksız olduğunu düşünürken, mahalledeki mülklerin üstüne konmak için sinsi planlarını tıkır tıkır yürüten Bora son adımı atar. Esin’e evlenme teklifi eder. Esin’in aklı da kalbi de Şevkat’tedir ama kırgın ve umutsuzdur.

 

2.KALP ATIŞI : Show Tv’nin sevilen dizisi Kalp Atışı 7.bölümünde AB’de aldığı 6,78 puanla haftanın dizileri arasında bu hafta 2.sıraya gerilmiştir.

4ee6033f961d4be80f2139ff3aaa42dc_840

“Kalp Atışı”nın 7. bölümünde; Mehmet’in geçirdiği büyük motosiklet kazası Eylül’ü çok üzer. Ali Asaf kazanın ardından gerekli tüm müdahaleyi yaparken, tedaviye Sinan’ın karışması olayları çığırından çıkarır. Bahar’ın geçirdiği kötü olay sonrası gösterdiği büyük değişim hem hastane hem de Ali Asaf tarafından olumlu karşılanır. Süleyman ve Sinan’ın, Ziyanur ile gerginliği de oldukça tehlikeli restleşmelere varmıştır. Eylül, hastanede karşılaşmalarının ardından, geçmişine gömdüğü babasının, tekrar hayatına girmek istemesinden oldukça rahatsız olur. Ali Asaf’ın sporcu bir hastası için, hastanede ilk kez gerçekleştireceği uyanık beyin ameliyatı, herkeste büyük ilgi uyandırır. Esma’nın Eylül için hazırladığı sürpriz gece ise, Ali Asaf’ın Eylül’e çocukluğunu hediye etmesi için müthiş bir fırsattır. İkisi arasında ki yakınlaşma Oğuz’un canını sıkarken, Ali Asaf ve Eylül bir ilki yaşarlar.

3.DOLUNAY : Star Tv’nin yeni yaz dizilerinden Dolunay, 6.bölümünde Total’de aldığı 5,72 reyting puanı ile bu hafta da 3.sırada yer almıştır.

75498 dolunay

Ferit ve Nazlı’nın uyumuna Demet gölge düşürüyor…
Hakan, Ferit’e karşı plan yapıyor
Ferit ve Nazlı sürpriz bir gelişme sonucunda başbaşa kalır. Birbirlerine karşı duvarları ve inatları olmasına rağmen bu süreç ikisi için de yeni bir keşif olur

Ferit ve Nazlı’nın aralarındaki uyuma Demet gölge düşürür. Hakan’ın bilinmeyen yüzü ortaya çıkar. Bulut’un vesayet süreci tehlikeli bir hal almaya başlamıştır. Deniz, Nazlı’nın yakınında olabilmek için fırsat yaratmaya çalışır. Engin Fatoş’un gerçekte kim olduğunu öğrendikten sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşarken Fatoş kendini affettirmek için çırpınmaktadır.

4.ATEŞ BÖCEĞİ : Zengin avukat ve özel makam şoförü fakir kız arasında geçen duygusal aşkın anlatıldığı dizide Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz rol alıyor. Bu hafta Total’de aldığı 5,69 reyting puanı ile yine 4.sırada yer alıyor.

75505 ateşböceği

Barış Aslı’nın hayatına sızdıkça, Aslı’nın geçmişten gelen korkuları birer birer su yüzüne çıkmaya başlar. Teo’nun izini takip ederek çıktıkları yolculuk ise, hem kendilerini, hem de ilişkilerini sorgulamalarına neden olur. Bu yolculuğun sonu ise Barış için karanlık bir dönemin başlangıcı olacaktır.

5.ÇOCUKLAR DUYMASIN : Kanal D’nin komedi dizisi Çocuklar Duymasın 4.bölümünde AB’de aldığı 4,86 puanla 5.sırada yer alıyor.

5990836f04207c3bb810c9c6

Eve sokak hayvanlarını koruma ekibinden iki şirin, küçük kız gelir. Kendi yaptıkları bilezikleri satarak, elde ettikleri paralarla sokak hayvanlarına mama alan bu iki şirin kız Meltem’den evde pişen et yemeğini de isteyince Meltem zor durumda kalır. Sokak hayvanları konusunda hassas olan Meltem, iki küçük kız çocuğunun yalvarmalarına dayanamaz ve Haluk’un kuzu inciğini küçük kızlara verir. Bu durumu Haluk’tan gizleme çabaları bir birinden eğlenceli ve komik anlara sahne olur.

Öte yandan hava durumu sağnak yağış uyarısı vermektedir. Yağmur bütün bir şehri etkisi altına alacaktır. Haluk ve Meltem, yağmurda sokakta kalan insanlara yardım ederken, yağmur romantizmi yapmak isteyen Gönül ve Tuna ise çocuklar TEOG yıllarında yıldırımdan korkup depresyona girmesin diye acil bir plan yapmak zorunda kalır. Evleri bodrum katta olan Emine ve Çaycı Hüseyin ise su baskını riskinden dolayı endişelidir.

Her iki kategorinin ilk on’da yer alan dizileri :

İki Yalancı, Deli Gönül, Dolunay, Rüya, Meryem, Kanatsız Kuşlar, Ateş Böceği, Şevkat Yerimdar, Kalp Atışı ve Çocuklar Duymasın her iki grupta yer alan diziler olmuştur.

 

Kanallara göre sıralamaya göz atarsak :

Total grubunda ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star 2 dizi. ve Atv bir dizi ile yer alıyor.

AB’de ilk onda: Kanal D 3 dizi. Fox, Show ve Star Tv 2 dizi. Atv bir dizi ile yer almıştır.

Bu haftanın kanalı; Total’de 3 ve AB’de 3 dizi ile Kanal D. haftanın kanalı olmuşlardır.

 

YENİ DİZİLER :

VER ELİNİ AŞK (Kanal D):

5990836f04207c3bb810c9c6

Başrollerinde Ali İl, Sevda Erginci, Köksal Engür ve Asuman Dabak’ın olduğu “Ver Elini Aşk” dizisi yakında Kanal D’de başlıyor! Dizide, sıra dışı bir aşk hikayesi ele alınacak. Modern bir yaşam tarzını benimseyen Kaan ile bebeğin dadısı olan ve Anadolu kültürü ile yetişen Ayperi arasında başlayacak beklenmedik aşk önümüzdeki günlerde, muhtemelen Eylül ayı içerisinde Kanal D ekranlarında olacak.

YENİ SEZON EYLÜL AYINDA BAŞLIYOR :

Yaz dizileri ne artıyor, ne de eksiliyor. Şimdilik 13 dizi ile devam ediyor. Bu ay sonundan itibaren yeni sezon dizileri ekranlara bir bir gelmeye başlayacak. Eylül ayında yeni diziler ve eski disizler ekranlarda olacak! Ama Hazal Kaya’nın Bizim Hikaye dışında şimdilik ses getirecek dizi gözükmüyor.

Çağatay Ulusoy’dan 2018 kadar ses seda yok. 2018’de yeni projesi ile Netflix’den gümbür gümbür geliyor.Geçen sezondan gelen (Söz, Savaşçı, Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Yeni Gelin) gibi diziler ses getirmeye devam edecek.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

*Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir