Kara Para Aşk / Metin yakalandı, sorguda. Ömer kurşunlandı!

TV Programları

Ekran AlıntısıKPA23.2

Ay Yapım’ın Atv ekranlarında yayınlanan aşk ve polisiye macera dizisi “Kara Para Aşk” gene reytinglerde AB’de birinci sırada yer alarak, en çok seyredilen dizi oldu. Sevilen dizide “Ömer” karakterini can veren Engin Akyürek, üstün performansı ile göz dolduruyor. Şüphesiz Tuba Büyüküstün’ün güzelliği ve oyunculuğu ile kendisini seyrettiriyor.

Bu kadar heyecan arasında, Ömer’in Elif’e olan aşkı, Elif’in Ömer’e duyduğu aşk, yüreklerinde kıpır kıpır kaynıyor.

Geçen bölümde Metin Roma’da yakalanmadı ama, yurtdışına çıkarken Komiser Ömer onu Bulgaristan sınır kapısında yakaladı. Emniyete sorgulama odasına getirdi, kapattı. Ömer’in bu üstün başarısı baş Komiser Sami Bey tarından çok takdir edildi.

Ömer, Metin’i konuşturmak için her yola başvurdu. Metin konuşmamaya karalıydı. Metin’in annesi ile konuşmak istedi, Ömer cep telefonunu verdi, Burgaristan Varna’daki annesi hakkında bilgi aldı. İmam nikahlı karısı Nilüfer ile konuşmak istedi.

5291_4750_04112014_1

Ömer, Nilüfer’i emniyete getirmek için Elif’i ikna etti, izin aldı. Birde içeride Metin’i tutması için Nilüfer’in şikayet dilekçesi vermesi gerekliydi. Onu da Nilüfer’e imzalatarak almayı başardı.

Ekran AlıntısıKPA23,1

Tayyar Bey, oğlu Fatih’in yakalanması hoşuna gitmedi. Ya kendisisini ele verirse korkusu sardı. Emniyetteki kulağı olan Ömer’in ağabeyi komiser Hüseyin her olup biteni, Tayyar Beye haber veriyordu. Bir tarafta kardeşi canı, kanı Ömer…  Diğer tarafta yularını elinde tutan Tayyar Bey… Bu nedenle Tayyar’ın her istediğini yapmak zorundaydı. Metin’in yakalandığını ve Ömer tarafından sorgulandığını Hüseyin’den öğrendi.

5291_4750_04112014_3

Ömer Metin’i yakalaması ile, Elif’in gözünde Süpermen gibi olmuştur. Ömer’e minnettardır, sözünü tutmuş Elif’in kabusunu bitirmiştir. Bu konuşma Ömer’in emniyetteki bürosunda olmuştur. Elif kendisini tutamaz Ömer’i dudaklarından öper. Ömer, şimdi bir girecek ne yapıyorsun diyerek tedirgin olur.

Metin, Tayyar’ı ele vermek için Nilüfer ile konuşmak ister. Ömer, Nilüfer’i Metin’e getirir. Ömer Metin’in bir çılgınlık yapması için ellerini kelepçe takar. Ömer Nilüfer’e sıkıca tembih eder. Seni kışkırtacak, mümkün olduğu kadar az konuş, sorduklarına cevap verme der. Nilüfer odaya alınır, konuşurlar. Metin bir ara dayanamaz Nilüfer’e saldırmak ister. Ömer, Metin’in çenesini iki yumruk sallar. Metin Nilüfer’e, bir yanlış yaparsan, öldürürüm seni, der.

Ekran AlıntısıKPA23.4A

Tayyar Bey, oğlu Mert’in evi terk ettiğini öğrenir. Kendisi hakkında her şeyi öğrenmiştir. Alır valizini Elif’lere gider, birkaç gün onlarda kalmak için izin ister. Aslı istemese de, Elif kalmasını razı olur.

Ekran AlıntısıKPA23.3

Tayyar Bey Metin’i susturmanın tek yolu annesini elinde bulundurmaktır. Bu iş için Hüseyin’i görevlendirir. Komiser Hüseyin, Metin’in annesi Nevin’in Varna’da olduğunu bulur ve onu oradan ben oğlun Metin’in arkadaşıyım diyerek,  ikna ederek getirir.

Metin tuvalete gitmek için izin ister. İki polis lavaboya sokar, Metin yüzünü yıkarken aynada bir not görür. Notta “Annen elimde çocuk, akıllı ola yazıyordur”. Bu notu belli ki Tayyar Bey koydurmuştur. Koyan da maşası Hüseyin Komiser…  Artık Metin’i konuşturmak Ömer için hiç de kolay olmayacaktır.

Komiser Hüseyin Ömer, Arda ve Pelin’in gölgesi gibi yanlarındadır. Her yaptıklarını böylece takip eder. Ömer ağabeyi ile tartışır. Arda, komiser Hüseyin’den şüphelenmektedir.

Ekran AlıntısıKPA23.5

Tayyar Bey oğlu Mert’i aramak için Elif’lerin evine gelir. Terasta Elif ile tartışırlar. Elif, düşündüğü her şeyi söyler. Elif, ne dersen de artık benim Tayyar amcam değilsin. Umarım babamın cinayetinin altında da sen çıkmazsın. Ömer bunu ispatlar, işte o zaman sana dünyayı dar ederim, kardeşlerimle benden çaldıklarının hesabını sorarım. Der.

Ekran AlıntısıKPA23.6

Metin, komiser Ali’den daha güçlü biri var diyerek komiser Hüseyin’i kasteder. Hüseyin yutkunur, korkmuştur.

Ekran AlıntısıKPA23.7

Metin, gıkımı çıkartırsam annem ölür. Annemi sağ salim bir şekilde buraya getirmezseniz, hiçbir şey konuşmam. Ömer, tamam anneni bulucam sağsalim buraya getireceğim, sen de ifadeni vereceksin. Hüseyin, gözaltı süresi doluyor, bırakın annesini aramaya diyerek Ömer’i vazgeçirmek ister.

Ekran AlıntısıKPA23.8

Baş komiser Sami Bey, haydi bakalım şu kadını bulun diyerek izin verir. Sami Bey, ayrıca Elif’in suçu olmadığını için onu temize çıkartmıştır. Elif Sami Beye minnettarlığını belirtir, teşekkür eder.

Levent Bey, şirkette harıl, harıl, çalışır. Tek amacı Elif’in gözüne girmektir. Elif’e erkek koleksiyonu üzerinde çalışması için bir sürpriz hazırlar.  Onu her şeyi ile donattığı büroya görür. En yeni tasarım dergileri, sevdiği çikolataları bile koyar. En sevdiği kalemleri bile masasına koyar. Levent Elif sana bir şey daha diyeceğim. Elif, Ömer buraya bayılacak deyince lafı boğazında kalır. Belli ki, Elif’i sevdiğini söyleyecekti. Olmadı. Levent, Ömer mi? Diye sorar. Elif, biz Roma’da barıştık der. Levent öyle mi diyerek çok şaşırır. Elif, ben bu gece burada kalacağım, ben kapıyı kilitler çalışırım. Levent’i gönderir.

Ekran AlıntısıKPA23.9

Hüseyin, Tayyar beye telefon açar. Bu gün Ömer sana geliyordu engel oldum. Kafasını fena halde takmış durumda. Peşini bırakmaya niyeti yok emmi oğlu, der. Ali’ye söyle adını verdi Fatih, benden de bahsetti ya adını bilmem dedi. Ellerinde hiçbir şey yok, bir halt edemezler, sıfıra sıfırlar. Rahat ol, rahat rahat uyu diyerek tüm bilgileri aktarır.

Ömer, Fatih’in annesinin yerini bir plan ile öğrenecektir.  Fatihin annesinin yerini ancak içerden birinden öğreniriz. Elif Ömer’i arar. Elif ben atölyemde çalışıyorum. Ömer ben sana gelirim, yüz yüze konuşalım. Elif, Tayyar Dündar bize geldi.

Ömer gecenin ikinde Elif’in atölyesine gider. Ömer levent’in bu güzel büroyu Elif’e sırf şov için yaptığını söyler ve çok sinirlenir. Elif’e özelini herkese anlatıyorsun. Çünkü en sevdiğin şeyleri koymuş. Elif ben Levent’e hiçbir şey anlatmadım, Bahar’dan duymuştur. Ömer, Elif’e eve git güzelce uyu, sabah konuşuruz, çeker alnından öper.

Ekran AlıntısıKPA23.10

Ömer, Arda ve Pelin sanki Metin’in sevk edileceği minibüsün arkasına  binerler. Pelin tedbirlidir, herkese emniyet olsun diyerek kurşun geçirmez yelekleri giydirir. Tayyar Beyin adamları araba arızası bahanesi ile yolu kapatmışlardır. Araba yolda kaldı diyerek şoförden yardım isterler. Adamlar biri minibüsün arka kapısını açınca karşısında Metin yerine Ömer ve arkadaşlarını görür. Seni Tayyar mı yolladı, Metin’imi alacaksınız. Adam kelepçelenir ve sorguyu çekilir.  Adam emirleri Cemal’den aldıklarını söyler. Telefon ile Cemal aratılır. Cemal, Fatih’de köşedeki kırmızı ev diyerek söyler.

Ömer, kırmızı eve giderler. İçeride Metin’in annesi Nevin Hanım vardır. Ömer ve Arda içeri girerler. İki adamı bertaraf ederler. Ömer Nevin’i bulur ve korkma ben seni oğluna götüreceğim.

Ekran AlıntısıKPA23.11

Arda ki adamı kelepçeler. O sırada Pelin arabada bekler. Yanına Elif gelir. Arda, kelepçeli adamları getir iken Pelin yardıma gider. Kelepçeli adamlardan biri Pelin’e bir omuz vurur, yere düşürür, beninden tabancasını alır.

Ekran AlıntısıKPA23.12

Ömer o sırada Nevin Hanım ile içeriden çıkarlar. Arabaya doğru yürürler. Adam silahını Ömer’e doğrultur, iki el ateş eder. Kurşunlardan ilki Ömer’in sağ omzuna gelir. İkinci kurşun kalbinin üstüne isabet eder. Ömer yere düşer. Bunu gören Elif arabadan iner, Ömer diyerek koşar. Arda çeker tabancasını Ömer’i ateş eden adamı vurur.

Ekran AlıntısıKPA23.13

Elif, Arda ve Pelin Ömer’,n yanına koşarlar. Üçü de çok çaresiz ve üzgündür.

Ekran AlıntısıKPA23.SON

Ömer yere düşmüş, baygındır. Arda ve Elif başından tutup kaldırmak isterler. Yara çok kanıyordur.

Ekran AlıntısıKPA23.14

Arda hemen ambulansı arar,  Elif, Ömer beni duyuyor musun, beni bırakma diyerek haykırır. Ömer açar gözlerini, seni çok seviyorum, der. Elif, hayır, hayııır diyerek çığlık atar. Ve 23.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKPA23.15

Ömer’in kalbinin üstündeki cebinde köstekli saat koymuştu. O saat onu korumuş, ikinci kurşun o saate isabet etmiştir. Bu nedenle Ömer ölmeyecektir. Bu son sahnelerden ben çok etkilendim, tahmin ediyorum izleyenler de öyle…

Komiser Hüseyin kardeşi Ömer’in vurulduğunu duyunca ne yapacak? Tayyar Bey, Metin’in kaçırılamadığını, annesi Nevin’in de polislerin eline geçtiğini duyunca herhalde öfkeden deliye dönecektir. Artık çember iyice daralmıştır. Herkesi ölüm korkusu yaşatan Tayyar, aynı hissi kendisi de yaşamaya başlayacak mı, haftaya hep birlikte göreceğiz.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten ve dizifilm.com ve tarafımdan diziden sayfasından kopyalanarak alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir