Fatih Harbiye / 20.Bölüm, Aşktan uzağı yalnızlık…

TV Programları

Show Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye 20.bölümüyle ekranlarımıza geldi geçtiğimiz akşam. Neriman, Macit aşkı bir küskün bir barışık devam ediyor. Sevilen dizinin reytingleri de şimdilik iyi gidiyor. AB’de geçen haftaya göre bir basamak yükselerek 6.sırada, Total’de 2 basamak yükselerek 9.sırada yer aldı.

Geçen bölüm Neriman’la “Defne” krizi yaşanmış, Macit çok sinirlenmiş, benden şüphe edeni yanımda istemiyorum demiş, Neriman’ı terk etmişti. Fahriye telefon eder, ne yaptın Neriman. Her şeyi berbat ettim, cevabı alır. Neriman, Macit’e telefon eder, cevap alamaz.

Neriman, Macit’in işyerine gider. Odasına girer, konuşurlar. Bir kere tuttuğum eli gerçekten bırakmamak, sen bıraktın der ve Neriman bir netice alamadan gider.

Neriman, evde halası, babası ile problemler yaşar, Şahika ve Fahriye ile Macit’e olan aşkını tartışırlar. Neriman artık Macit’in araması beklemektedir.

Macit eve gelir annesine hesap sorar, ne öğrenmek istiyorsun? Neriman’a ne söyledin. Sen ne söylediğimi öğrenmişsin zaten. Neriman’a ilk aşkın olduğunu söylemişsin. Anne, bu defa çok ileriye gittin. Aramızı açmaya çalışmak, başka bir şey. İnci Hanım; Her şeyi senin iyiliğin için yapıyorum. Macit; Yapma o zaman anne, bize dokunma lütfen. Hayatta bir defa bile gerçekten aşık olmamışsın. Bunlar bir anneye söylenebilecek en ağır laflar. Sonra da çıkar, gider.

Özgür’ü arar, bir lokantada buluşurlar. Konu gene aşktır. Daha sonra iş konuşurlar, Hindistan’dan kumaş örnekleri getirir. Macit, pelin’e fabrika için kumaşlar bulundu müjdesini verir. Hep beraber kutlama yemeğine çıkarlar.

Şinasi cephesinde durum farklı değildir. Bir tarafta Rüya, diğer tarafta annesi Zehra Hanım. Olanlardan dolayı, annesinin yüzüne bakamamaktadır. Daha sonra annesine, o diploma gelecek diye söz verir.

Neriman, İnci Hanımın atölyesine gider, İnci hanım pek iyi karşılamaz. Soyut bir kavram çalışmasını ister, çabuk bitir erken çıkacağım der. Acele resmi yapar, sırtını dönmüş bir erkek, bir kadın resmi. İnci hanım, bu çalışmayı bir isim verseydin. Neriman, “Aşktan uzağı yalnızlık” ismini verir. Neriman, çıkıştan sonra Şahika’yı arar, Macit’i sorar. Macit’in yemeğe gittiği yeri öğrenir.

Pelin, Duygu, Özgür, Onur ve Macit’in iş yemeğinde olduğu lokantaya Neriman da gider. Neriman’ın gelişini Pelin çok bozulur. Neriman, Macit hemen benimle geliyorsun der ve elini uzatır. Macit, hayır Neriman hemen olmaz der ve kalkar elini tutar. Özgür’den imzayı almış, işi bağlamıştır. Dışarı çıkarlar, hoşça kal der, arabasına biner. Neriman da arsızlıkla seni aşkımı inandıracağım, der ve arabaya yanına oturur.

Çıkışta Onur, Pelin’e ben seni seviyorum der ve bu halde araba kullanmamasını ister. Pelin, Onur’u tersler, haddini bil.

Macit arabayı boğaz manzaralı kıyıya çeker, arabadan inerler. Neriman, ne eksiz ne fazla, içimden tüm geçenleri sana anlatacağım der ve her şeyi anlatır. Sevgililerin birbirlerine söyleyeceği, en uzun cümleyi birbirlerine söylerler “Seni seviyorum”. Tekrar barışırlar, sıkıca birbirlerine sarılırlar.

Cihan, Şahika saplantısından kurtulamamaktadır. Az konuşalım der ve dükkana girerler. Cihan, senin benimle derdin ne diye sorar? Ben senin için kan akıttım der. Şahika, bıçağı alır, avucunda sıkar, eli kesilir, kan akıtır. Cihan, ne diyeceğini bilemez. Sadece, Şahika, Şahika… Der.

Emre, annesine karımı, Aslı’yı istiyorum diye baskı yapar, evi terk eder. Kader Hanım, kocası ile konuşur. Akşam, Zehra Hanımın evine Aslı’yı almaya giderler.

Macit, Neriman’ı müzikli bir yere yemeğe getirir. Neriman, Şahika’yı arar, idare etmesini akşam geç kalacağını söyler. Macit ile Neriman kadehleri tokuştururlar, sonra da Macit Neriman’ı dansa kaldırır. Neriman mutluluktan uçuyordur. İnanamaz. Ya… Rüyaysa der.

Şahika, pastasını alır Fahriye’ye gider. Fahriye, Şahika’ya Cihan’ın bıçaklanması olayının hesabını sorar. Olayı çözer, kaçtığın eski sevgilin miydi diye sorar. Şahika çok sinirlenir.

Şinasi, patronu, Rüya ve Cihan o akşam hep beraber yemeğe çıkarlar. Yemek sonunda, Rüya, Şinasi ile Cihan’ı mahalleye ben bırakayım, der ve arabaya binerler.

Macit, güzel geçen gece sonunda Neriman’ı evine götürür. Ne tesadüf ki mahallede aynı köşede bir tarafta Macit ve Neriman, diğer tarafta Şinasi, Cihan ve Rüya da arabadan inerler yolları kesişir. Karşılıklı sessiz bakışmalarla bu bölüm de burada biter.

Neriman’ın alttan alması ve aşkını gururunun üstende tutması nedeniyle, Macit’le tekrar aralarını düzetmiş oldu. Aşkın her şeyden üstün olduğunu bir daha gösterdi. Yoksa resimde yaptığı gibi aşktan uzaklaşmanın yalnızlık olduğunu gayet iyi biliyordu.

Sizlerin de kaybedilmeyen, yaşanacak aşklarınız olması dileklerimle.

 

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir