Medcezir / 14.Bölüm, Çağatay Ulusoy (Yaman) gitarı ve sesiyle damgasını vurdu!

TV Programları

21 Aralık ’13

Kategori
TV Programları
Medcezir / 14.Bölüm, Çağatay Ulusoy (Yaman) gitarı ve sesiyle damgasını vurdu!

 Star TV.in süper dizisi Medcezir, dün akşam Çağatay Ulusoy (Yaman) gitarı ve sesiyle damgasını vurdu. Öyle ki dizinin 14.Bölüm finalinde, Özdemir Erdoğan’ın “Sevdin Seni Bir Kere” şarkısıyla herkesi mest etti. Reytinglerde her zaman olduğu gibi AB’de 1.olmuş, Total’de Karagül’ün ardından 2.olmuştur.

Geçen bölüm sonunda Uludağ’a gitmeyip Yaman’a koşan Mira, evde yemek yapar, yalnız kalacakları bir gece hazırlar ve Yaman’a sürpriz yapar. Oturup baş başa yemek yerler, dertleşirler, gecenin tadını çıkartırlar. Mira feribottan kaçışını anlatır. Yaman geçmişini, ailesini Mira’ya anlatır.  Yaman, “Sana hiçbir şey için söz veremem Mira” Der. “Senden hiçbir söz istemiyorum, etrafımdakiler gibi bana yalan söyleme yeter” Der Mira. Daha sonra, Eda arar, Mira Yaman’la beraber olduğunu söyler. İki sevgili o kadar mutlu ve tatlılar ki anlatmaya kelimeler yetmiyor. El ele, göz göze… Ailesiyle ilgili her şeyi bütün samimiyetiyle Mira’ya anlatır. Sonra da baş başa film izlemeye koyulurlar. Tam o ara Mert arar, yardım ister. Mira’yı evine bırakır, keyifleri kaçmıştır bir kere. Yaman Mira’ya çok güzel bir geceydi, sana söz veriyorum çok daha güzelleri olacak der ve Mira’yı dudaklarından öper.

Mert Tuğçe ile ders çalışmaya gitmişti, Mert’i sevdiğini söyleyerek öper. Mert pişmanlıkla çıkar, Eylül’e gider. Eylül’ Tuğçe’ ye öptüğünü itiraf eder. Eylül çok bozulur. Birlikte vakit geçiriler.

Orkun Uludağ’dan arkadaşlarından Doruk’a telefon edip, Mira’dan haber almak ister. Mira Doruk’un telefonlarına cevap vermez.

Selim Bey Antalya’da bir taşla iki kuş vurmak istemiş, Yaman’ın babasıyla orada hapiste yatan biriyle konuşur ve bilgi toplar. Ender Hanım bu işe biraz bozulur. Selim Bey, Yaman da benim oğlum sayılır, yardım etmeliyim der.

Sedef Hanım bir entel bara gider, içkinin verdiği keyifle o da sahnede dans eden kızların arasına katılır, soyunmaya başlar. Polis baskını olur, karakola götürülür. Kimliği olmadığı için yeğeni Mert’ten yardım ister. Mert, Yaman’ı Mira’dan ayırır, birlikte Sedef’e yardıma giderler. Onu karakoldan çıkartırlar, Yaman Sedef’i kenara çeker, “Bana bak sen eğlen mi yorsun, seni havaya uçuracak mayını arıyorsun”  der ve ikazlarda bulunur. O sırada Yaman, Sedef’e laf atan biriyle yumruklaşırlar. Eve gelirler, gerginlik devam eder, Sedef Hanım, Yaman’a haddini bil gibi sözlerle eleştirir. Sedef Hanım Yaman’a, “ Şu anda çok daha seksi görünüyorsun gözüme” der. Yaman ne diyeceğini bilemez, odasına gider. Sedef Hanım Mert’e bu çocuğun sinir problemi var, tedavi olmalı, maço bir de… diyerek şikâyette bulunur.

Mert (Taner Ölmez) odasına gider yatar. Mert okulda bütün kızlar tarafından öpücük yağmuruna tutulur, herkes onu öper, Eylül de üst kattan onu seyreder. Kan ter içinde yataktan fırlar, Allahtan bu bir kâbus, rüyayıymış.

Yaman, o sabah Mira ile telefonla Sedef hakkında konuşurlar. Bu kadın manyak, her şeye inanma, babasıyla bir an önce görüşmesini ister. Çıkışta Mert ile kartopu oynarlar, sahneler çok hoştu.

Yaman, karşıya eski mahallesine gider, Eylül, Mira ve Mert okula giderler. Okulda Tuğçe, Mert’in ellerinden tutarak dün akşam için defalarca özür diler, o sıra Eylül onları seyretmektedir. Eylül, Mert’i kıskandığı her halinden belliydi.

Yaman, Leyla’dan Kenan’ın eski kız arkadaşı Ayşe’nin hamile olduğunu öğrenmişti. Ayşe ile konuşur, Çocuğun Giray’dan olduğunu hemen tahmin eder. Eski günlerin hatırına sana yardım edeceğim, çocuğun alınması için parayı ben vereceğim der, gitar için ayırdığı 800 Lira parayı Ayşe’ye verecektir. Sonra da Giray’a gider, hesabını sorar, sahip çık bebeğine der.

Asım bey arazi işinden vazgeçer, çevrecilerle horon teper, hisseleri yükselişe geçer. Kaybını kazanca çevirmiştir, Selim Bey de duyunca çok keyiflenir. Ender Hanıma da haber verir, televizyondan seyreder.

Faruk Bey, evden eşyalarını almak için gider, O sıra Mira gelir, kapıda Sedef hanım ile karşılaşırlar, Sedef hanım babası ile olanları anlatır, Faruk’un suçsuz olduğunu söyler. Mira ikna olmuştur. Mira içeride babası ile karşılaşır. Sarılır babasına seni çok özledim der ve ağlar.

Eylül, Mert’i arar, herkes kapının önündedir. Parti yapıyoruz diyerek emrivaki yaparlar. Mert, Yaman’ı arar hemen işten gelmesini söyler. Patronu Yaman’a bir gitar hediye eder.  Eylül, Kanka diyerek Mert ile devamlı dalga geçer. Tuğçe de gelmiştir. Yaman da gelir, herkes dost canlısıdır. Mira Yaman’ı görünce çok sevinir.

Uludağ’dakiler hayatlarından pek memnun değildir. Hale dayanamaz Orkun’un yanına gider. Orkun çok memnun olur.

Izgara köfteler yapılır, yenir, içilir müzik eşliğinde dans eder, eğlenirler. Yaman ağır takılır, Mira sık sık onun boynuna sarılır. İlginç bir oyun oynarlar, el ayak değişik pozisyonlarda, kırmızı sarı noktalara basılarak konur, garip bir oyun oynarlar. Mert ile Eylül bu ara yakınlaşırlar. Parti biter herkes gider.

Mert, Tuğçe ile olanların hesabını verir, Eylül’e sen benim tek doğrumsun der. Ve Eylül ile dudak dudağa öpüşürler.

  1. Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Yaman, Mira ile odasına geçer. Yaman sürpriz olarak gitarını çıkartır. Mira’nın karşısına oturur, başlar çalıp söylemeye. “Sevdim seni bir kere başkasını sevemem deli diyorlar bana desinler değişemem, hayatta en zor olan bir insanı tanımak, kabul etmek huylarını değişmeden bir olmak, sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir bazen, küçük bir an için ömür bile verilir.”  Mira, mest olmuştur. Yaman, “Mert seni seviyorum demenin bin bir türlü yolu var dedi bu da, onlardan biri” der. Yaman tekrar seni seviyorum der, göz göze bakışırlar.

Ses Çağatay Ulusoy’un kendi sesi, kısık bir ses ama, vurguları yerinde. Ben inanın bayıldım. Tüm izleyici de öyle, daha önceki yazılarımda belirtmiştim, Çağatay’ ın (Yaman) olarak gitar ile şarkı söylediği günleri de göreceğiz demiştim, o da oldu. Tebrikler Çağatay, sen bir harikasın. Oyunculuğun ve performansın da çok harika. Serenay Sarıkaya ile uyumunuz dört dörtlük, sizleri seyretmek hakikaten çok keyifli.

Asım Bey, Ender Hanıma arar, yarın sabah 9’da toplantıya çağırır. Ender hanım, biz seyahatteyiz dese de telefon kapanır. Sabah erkenden eve dönmek zorunda kalırlar. Evin hali haraptır, her taraf partiden kalma karmakarışıktır. Ender Hanım ben Yaman’a bakayım der, Selim Bey de ben Mert’e bakayım deyip Mert’in odasına girer. Ne görsün, Mert ile Eylül koyun koyuna yatakta uyuyorlar. Kapıyı yavaşça kapatır, çok şaşır, ağzını koyacak yer bulamaz, gülümser.

Kenan’ın yattığı hapishaneden görüntülerle bölüm sona erer. Tahminim Kenan bir gardiyan elbisesini giymiş, hapisten kaçıyor.

Ay Yapım’ın bu keyifli, süper dizisi “Medcezir”  izleyiciden olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Müzikleri yapan Toygar Işıklı’ ya, Senaristimiz Ece Yörenç’ e, Yönetmenimiz Ali Bilgin’e ve Yapımcı Kerem Çatay’ a binlerce teşekkürler.  Ayrıca deneyimli tüm oyuncu kadrosuna elinize, emeğinize sağlık diyorum.

Medcezir, StarMETRE diziler 2013 sıralamsında birinciliğe yükselmiştir.Tebrikler Medcezir. İyi ki varsınız.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

Not: Görseller internetten alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir