Kadir Doğulu, dünü, bugünü ve yarını

Magazin

20 Aralık ’13

Kategori
Magazin
Kadir Doğulu, dünü, bugünü ve yarını

 

Fatih Harbiye dizisini ilk bölümünden bu yana severek izliyorum. Dizi bölümleri ile ilgili Blog yazılarımı okumuşsunuzdur. Dizinin Macit karakterini canlandıran sevilen başrol oyuncusu, Kadir Doğulu’ u sizlere biraz daha tanıtmak istedim.

Kadir Doğulu, 19 Nisan 1982 Mersin doğumludur. Beş çocuklu bir ailenin oğullarından biridir. Annesi ev hanımı, babası işçi emeklisidir. Asıl adı Abdulkadir, orta halli bir ailenin oğullarından biridir. Babası ekonomik nedenlerden dolayı Amerika’ya çalışmaya gitmiş. Kadir, küçük yaşlarda çalışma hayatına atılmış, 10 yaşında mahallede bir esnafın yanında çıraklık yapmıştır.

2000 yılında İstanbul’a ağabeyinin yanına gelmiş, cafelerde ve barlarda çalışmış bir müddet. O zamanlar uzun saçlı olan Kadir’in ağabeyi saçlarını kestirmiş, üç numaraya vurdurmuş. 1,78 boyunda olan Kadir Doğulu daha sonra kendi işini kurmuş. Bu işte Hande Yener ile ortak olduğu söyleniyor. Ortaköy’de The House Cafe’de işletme müdürlüğü yapmıştır. Bu sıralar Hande Yaner İle arkadaşlıkları olmuştur. Hande Yener “Romeo” şarkısını Kadir Doğulu için söylediği rivayet edilir. Hande Yener’den ayrılmak ona pahalıya patlamış, ortaklıkta imzaladığı borç senetlerini ödemek zorunda kalmış, hatta evini ve BMV marka arabasını sattığı söyleniyor. Bu sıralar Küçük sırlar dizinse başlamadan yapımcıdan 30 bin lira borç almak zorunda kalmış. Hande Yener’in Sinan Akçıl ile kaçamak yapması nedeniyle sevgilisi Kadir Doğulu tarafından terk edilmiştir.

2010 yıllarında Okan Üniversitesi gastronomi bölümünde okuduğu söylenen Doğulu’ un okulunu bitirip bitirmediğini bilmiyorum. Oyunculuk üzerine dersler almış, hala daha 1-2 hocadan ders almaktaymış.

2010 yılında Kanal D.de başlayan Küçük Sırlar dizisiyle oyunculuk hayatına atılmıştır. Daha sonra Star Tv.de yayınlanan dizide kısa saçları ile bir lise öğrencisini “Ali Eraslan” karakterini canlandırmıştır.

Sonraki sezonda Show Tv.de oynayan Pis Yedili dizisinde Güney Samyeli, “Bayrampaşalı” lakabıyla başrol oynamıştır. Dizide sevilen bir oyuncu olmuş, Bayrampaşalı bıçkın delikanlı olarak izleyiciden olumlu puan almıştır.

Kadir Doğulu 2013’ün geçtiğimiz aylarında “Bir Hikâyem Var” sinema filminde “Mert” karakterini canlandırmış, reklam filmlerinde de oynamıştır.

Daha sonra 2013 yaz aylarında diziden ayrılmak istemiş, bu nedenle dizinin yapımcısı ve senaristi olan Gani Müjde ile arası açılmıştır. O zamanlarda 4 iş teklifi almış, yeni bir proje olan Peyami Safa’nın romanından uyarlama olan “Fatih Harbiye” yapımcısı Ata Türkoğlu Kadir Doğulu ile görüşmüş ve bu dizide oynamaya karar vermiştir.

Kadir Doğulu’ un bu günleri artık yeni dizisi “Fatih Harbiye” ile dopdolu, haftanın 6 günü dizi çekimleri ile geçiyormuş. Neslihan Atagül ile başrolü paylaşan Kadir Doğulu dizide “Macit” karakterini canlandırıyor. Bu diziye geçtikten sonra rol gereği biraz kilo alan Kadir, saçlarını uzatmış ve kirli sakal bırakmıştır.

Fatih Harbiye dizisi önümüzdeki cumartesi akşamı 16.cı bölümden itibaren Show Tv.e izleyeceğiz. Fox Tv.den, Show Tv.e geçen dizi nedeniyle Kadir Doğulu eski kanalına dönmüş oluyor.

Biraz Kadir Doğulu’ un hobilerinden ve özel zevklerinden bahsedelim. Koyu Fenerbahçeli olan Kadir, her hafta süper lig maçlarının hemen hemen bütün maçlarını izlermiş. Boş zamanlarında tiyatroya gitmek, spor yapmak, motosiklet ile dolaşmak en büyük zevkiymiş. Tam bir motosiklet tutkunuymuş. Yemeklerden en çok tantuni severmiş, yemek seçmezmiş, lezzetli yapılan her yemeği yermiş. Çay ve kahveyi çok içermiş. Çok pozitif bir kişiliği varmış, Rol arkadaşları çok içten ve mükemmel biri olduğunu söylüyorlar. Gönül adamı olarak tanımlanan Kadir, sincap gözlü güzel gülen biri olarak tanımlanıyor. Olgun, mütevazi, düşünmeden pek konuşmayan karizmatik bir yapıya sahip olan, Kadir Doğulu’ un mimiklerin biri burnunu oynatmasıymış. Yalan ve küfürden nefret edermiş.

İzleyiciye saygısı olan Kadir, küçük çocuk ve gençlerin kendini çok sevmesi nedeniyle, sigara içerken ve içkili ortamlarda pek görünmek istemiyormuş. Aferin Kadir, bu yönünü sevdim.

Bu günlerde aşk hayatında, rol arkadaşı Neslihan Atagül var. Şimdilik birliktelikleri devam ediyor. Dizide şimdilerde Neriman aşk konusunda fazla naz yapıyor, fazla naz aşık uzandırır derler. Özelinin de de naz var mı?  Biz bilmiyoruz.

Gelelim Kadir Doğulu’ un yarınına, Annesi hemen Kadir’i evlendirip torunlarını görmek istiyormuş ama, Kadir Doğulu hemen evlenmek istemiyormuş. 2-3 sene sonra diyor. Evlendiğinde de en az 2-3 çocuk istiyor. Sevdiği ve örnek aldığı oyuncu Sean Penn imiş. Hakkını verebileceği karakterleri canlandırmak istediğini belirtmektedir. Kadir Doğulu’ u sevenleri Merve Boluğur ile yakıştırıyorlarmış, ne dersinin Fatih Harbiye’den sonra yeni bir projede onunla da oynayabilir.

Fatih Harbiye’nin geleceğinden de bahsedelim. 16.cı bölüm fragmanında Neriman ile Macit kartopu oynuyorlar. Aralarındaki buzlar erimiş gözüküyor. Çok da mutlular, gelecek bölümler aşk yönünden çok keyifli geçecek gibi gözüküyor.

Başarılar Kadir Doğulu, her şey gönlünce olsun.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Kadir Doğulu hakkında bazı bilgiler, Star Tv.in “Nedir ne değildir” adlı programından Kadir Doğulu röportajından alınmıştır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir